Review ♥ Essence My Skin Cooling Eye Roll-on

Waardoor het komt, weet ik niet. Maar het is wel irritant aanwezig: de twee lijntjes onder m’n ogen! Ik weet zeker dat niemand anders zich eraan stoort, maar ik stoor me er wél aan. Het zorgt er voor dat ik net even iets vermoeider lijk, en misschien zorgt het er onbewust ook wel voor dat mensen me een jaartje ouder schatten. Do not want! Toen ik laatst deze ‘cooling eye roll-on’ zag liggen van Essence’s My Skin lijn, nam ik hem meteen hem. Voor die prijs is het altijd leuk om uit te testen!

Klik verder voor de rest van de review.

De tube zit in een driehoekig doosje, en is te vinden in het verzorgingsschap van Kruidvat. Aangezien de tekst op de verpakking in het Engels is, zit er een sticker overheen met Nederlandse tekst. Zoals je hierboven al kunt lezen, bevat deze cooling gel komkommerextract. Komkommer verfrist, verzacht, geneest en revitaliseert de huid, dus dat is een goede keuze van Essence. De gel is 100% alcohol- en parfumvrij. Er zit 15 ml in de tube, en het goedje is 6 maanden houdbaar.

De tube is zacht, en als je er in knijpt komt er langs het ‘draaibolletje’ wat gel tevoorschijn. Het is echter niet nodig om erin te knijpen, het draaiballetje is voldoende volzien van gel. Het draaiballetje voelt koel aan, lekker! Logisch natuurlijk, want hij is van metaal. Je moet het draaiballetje onder je ogen aanbrengen. Hij laat dan een dunne substantie achter, die gezwollenheid zou verminderen.

De substantie prikt een beetje na het aanbrengen! En niet alleen bij mijn gevoelige huid, ook bij m’n vriend prikte het. Het doet geen pijn, hoor. Maar raar vind ik het wel.. wat zou erin kunnen zitten, dat het prikken veroorzaakt? Hier is de ingrediëntenlijst:

Aqua: water
Propylene Glycol: een vochtdrager, wordt vaak gebruikt in plaats van glycerine want het trekt beter in de huid dan glycerine en het is goedkoper. heeft een ontvettende en uitdrogende werking. kan echter in de bloedbaan van het lichaam opgenomen worden, en de lever en nier aantasten. echter zijn er ook partijen die deze stof als veilig beschouwen, zoals de fda.
Glycerin: gemaakt van plantaardige oliën, werkt consistentiegevend, maakt de substantie glad en regelt daarnaast de opname en afgifte van water in de huid. tevens een drager voor werkstoffen, het helpt andere bestandsdelen de huid indringen. zeer hydraterend. mild, veilig en irriteert niet.
Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract: komkommerextract
Caprylyl Glycol: moisturizer, heeft een conserverende werking, hydrateert de huid
Xanthan Gum: afkomstig van glucose of glucosesiroop. wordt in cosmetica gebruikt als natuurlijk verdikkingsmiddel. het is ook een emulsiestabilisator, wat zorgt dat xanthaan olie en water (in crèmes en lotions) niet van elkaar afscheiden (niet gaan ‘schiften’).
Phenoxyethanol: een parabeen-vrije stof, die (meestal in combinatie met andere conserveermiddelen) wordt toegepast in huidverzorgingsproducten vanwege de bacteriedodende eigenschappen. kan bijwerkingen zoals irritatie, uitdroging of lokale roodheid veroorzaken. echter is het door vwa (voedsel- en warenautoriteit) toegestaan in cosmetica, omdat het niet zou irriteren en niet leidt tot bijwerkingen tot een concentratie van 2,2%. in nederland gebruiken we niet meer dan 1% van dit stofje.

Duidelijker? Ik vermoed toch dat het de Phenoxyethanol is, aangezien die als bijwerking irritaties heeft. Dit ingrediënt staat wel helemaal onderaan de lijst, máár omdat je dit ingrediënt op een zeer dunne huid aanbrengt, kan het volgens mij toch nog wel irriterend zijn. Als ik de gel op andere plekken in m’n gezicht aanbreng, voel ik het niet prikken. Het is geen ingrediënt dat je per se moet vermijden, het kan absoluut niet kwaad, maar ik wilde het toch even gezegd hebben ;) (En ingrediënten uitzoeken vind ik leuk ofzo, de laatste tijd? :S )

Genoeg wetenschappelijk gelul, hoe bevalt deze cooling gel eigenlijk? Nou, erg goed! Zie je verschil? Nee, helaas niet.

Althans, de lijntjes onder m’n ogen zijn nog steeds aanwezig. Wél is de gel (en het metalen draaiballetje) lekker verkoelend. We kennen allemaal de tip om plakjes komkommer op je ogen te leggen, om gezwollenheid tegen te gaan. Ook heb ik ooit de tip gehoord om een eetlepel in de vriezer te leggen, en daarna op je ‘wallen’ te leggen. Metaal en komkommer, allebei verfrissend dus.

Geen zichtbaar effect dus, maar wel een verkoelend effect. ’s Ochtends is het heerlijk, als ik met m’n slaperige hoofd de badkamer in stap, smeer ik vrijwel direct de gel rondom m’n ogen. Rondom ja, want ik smeer hem ook op m’n oogleden! Ik omcirkel m’n ogen met de cooling gel, voor het friste resultaat. Als ik de deur uitga, belandt hij in m’n tas, je kunt hem namelijk ook over je make-up heen aanbrengen. Onderweg eventjes een opkikker? Check! :) Kortom, een erg fijn product van Essence!

Essence My Skin Cooling Eye Roll-on kost € 2,49.

Zou jij deze aanschaffen? Waarom wel/niet?

16 REACTIES

  1. Als het tegen die lijntjes zou helpen waren de schappen nu leeg en stond 3 kwart bij mij thuis haha! Wel fijn dat het verkoelt, idd ook lekker als het warmer weer wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in