Review ♥ Essence Stay Matt Lip Cream #01 en #02

Ik had al de swatches gezien bij andere meiden, en ik dacht: “DIE moet ik hebben!” Nu denk ik dat bij vrijwel alles, maar deze stonden toch wel erg hoog aan m’n lijstje. Een beetje jammer vind ik alleen dat ze maar 4 kleuren hebben! Twee nude-achtige kleuren, en twee roodtinten. Niet echt verrassend, ik had gehoopt dat ze ook roze zou hebben. Ik nam dus alleen nummer 01 en 02 mee, want 03 en 04 vond ik teveel erop lijken. Klik verder voor de review, swatches & foto’s!

Is het een lipgloss? Nee, niet echt. Het is een lipcream, de substantie is dikker en gepigmenteerder dan bij een gloss. Ik houd niet zo van lipgloss, het is teveel geplak en te weinig kleur. Deze hebben echter een matt finish, dus te vergelijken met een lipstick, maar de substantie is vloeibaarder. Ze doen mij een beetje denken aan Sleek Pout Paints. Ze bevatten 4 ml en zijn 6 maanden houdbaar.

Kleuren
01 Velvet Rose is een donkere nude tint, 02 Smooth Berry is een kersenrode kleur, met blauwe ondertoon. Ze drogen semi matt op, en blijven creamy aanvoelen op je lippen. Ze zijn dus niet zo stroef als een lipstick, maar ook niet zo nat als lipgloss. Perfect!


In daglicht


Met flitser

De lip creams zijn gemakkelijk aan te brengen en blijven flink wat uurtjes op je lippen zitten, maar vervagen wel vrij snel al. Ook trekken ze niet in de lijntjes van je lippen! En: ze ruiken GODDELIJK. Kennen jullie slagroomvanille vla? Dat is exact de geur! Ik ruik vanille, maar ook koekjes. Ik zit de hele tijd m’n lippen te tuiten om er eventjes aan te ruiken, aaaah! Helaas blijft de geur niet lang hangen.


Niets op m’n lippen
Conclusie
Ik ben echt verliefd op deze lip creams! Ik denk dat ik de andere twee kleuren ook nog ga halen. Gewoon, omdat ze zo fijn zijn! Ik kan ook geen nadelen bedenken, alleen maar voordelen. Ik zeg, we hebben een budgettopper!

Informatie
Prijs: € 1,99 per stuk
Inhoud: 4 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Goede pigmentatie, handig aan te brengen, ruiken heerlijk, blijven lang zitten, gaat niet creasen, zeer budgetproof.
Minpunten: Vervagen vrij snel al.
Belangrijk om te weten: Verkrijgbaar in vier kleuren.

Houd jij van een matt effect, of ga je toch liever voor glans?

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in