Review ♥ Kruidvat BB cream

Noem een willekeurig merk, en het heeft onderhand een BB cream uitgebracht. Nee grapjassen, Apple heeft inderdaad geen BB cream uitgebracht, maar ik bedoel dan ook beauty-gerelateerde merken. (Zou wel leuk zijn, de iCream!) Toen ik laatst bij het Kruidvat was nam ik de BB cream van eigen merk mee. Een vriendin van me had er een goede ervaring mee, dus dat wilde ik wel eens testen! Ben je benieuwd naar mijn ervaring, lees dan verder.

5 in 1 werking
♥ Verbergt lijntjes
♥ Egaliseert de huid
♥ Stralende huid
♥ Hydrateert
♥ UV bescherming SPF 15

Kruidvat BB Cream is de ultieme alles-in-één crème voor een langdurige, hydraterende verzorging en een natuurlijke, vlekkeloze uitstraling. BB of Blemish Balm verbergt lijntjes en egaliseert de huid. Het SPF 15 filter helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Qua ingrediënten vind ik het er goed uit zien, er zitten verzorgende ingrediënten in zoals glycerine, soja olie (rijk aan proteïnen), caffeïne (helpt schilfering tegen te gaan en de huid soepeler te maken), polyquaternium 51 (verbetert het vochtvasthoudende vermogen van de opperhuid), octocrylene (absorbeert UV-stralen, maar is een matig filter) en nog een aantal andere verzorgende ingrediënten. Ik ontdek geen ‘vervelende’ ingrediënten, behalve parfum, maar die staat erg laag in de lijst.

Verpakking
De BB cream krijg je in een doosje. De verpakking ziet er leuk uit, typisch Kruidvat. Op de rechterkant vind je uitleg over de 5-in-1 werking met een gebruiksaanwijzing, op de achterkant staan de ingrediënten en op de linkerkant staat informatie in het Frans. Op de bovenkant van het doosje staat de kleur, in dit geval Licht.

De tube zelf is erg handig in gebruik. De opening van de tube is wel vrij groot, daardoor zal hij sneller lekken. Maar er zit een klikdop op in plaats van een draaidop, dus dat is al een pluspunt! Ook is de tube lekker compact en handig om mee te nemen. Er zit 50 ml in en hij is 12 maanden houdbaar.Dekking & structuur
Het is de kleur licht, maar hij had van mij nog lichter gemogen. Hij is een paar tinten donkerder dan mijn huidskleur, en heeft een gele ondertoon. Verder is de substantie goed, niet heel vloeibaar, maar ook niet vast. Gewoon zoals een foundation of BB cream hoort te zijn. Er zitten geen shimmers in. Ik vind wel dat hij erg in lijntjes trekt, dit zie je goed op de bovenste foto. Hij droogt ook donkerder op! Goed uitsmeren dus, voordat je oranje strepen krijgt. Alhoewel ik denk dat je bij één laag er niks van zult zien.

De dekking is heel licht. Hij maakt m’n gezicht over het algemeen iets ‘geler’, doordat rode plekken wat lichter worden en het geheel wat meer effen wordt. Hij maakt m’n poriën overigens niet kleiner, dat is jammer, maar geen belofte van ze. Wel vind ik hem erg mooi nadat ik hem aangebracht, maar daarvoor moet je hem wel goed uitsmeren, Oja, hij ruikt erg lekker ;)

Conclusie
Tja, mwah, neh, ik weet niet. Aan de ene kant zeg ik: dit is geen BB cream voor mij. Hij is te donker, de substantie is niet fijn en te weinig dekking. Maar als ik naar het effect in de spiegel kijk zeg ik: ja, hij is wél weer mooi.. mits je hem goed uitsmeert. De substantie wordt na aanbrengen vrij dun, en is daardoor moeilijk om goed uit te smeren. Ben je lichter dan deze BB cream, dan moet je extra opletten voor gele strepen. Maar áls hij eenmaal zit, geeft hij wel een mooie, subtiele dekking met mooie glow. Hij blijft ook redelijk goed zitten, maar houdt het niet de hele dag vol, zelfs niet met afpoederen.
Lastig zeg! Ik ben er zelf niet echt over uit nog, merken jullie al. Hij belandt in ieder geval niet in mijn everyday-bakje, maar krijgt een enkeltje richting die vriendin :)

Informatie
Prijs: € 4,99
Inhoud: 50 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Fijne verpakking, budgetproof, verkrijgbaarheid, bevat SPF 15, heeft een mooie en subtiele dekking, heeft een mooie glow, ruikt lekker.
Minpunten: Voor veel meiden niet licht genoeg, heeft een vervelende substantie bij aanbrengen, droogt donkerder op, blijft niet de héle dag zitten.
Belangrijk om te weten: Verkrijgbaar in twee kleuren.

Zou jij hem kopen of skippen?

13 REACTIES

  1. Ik had hem zelf ook gekocht en ben er eigenlijk toch een beetje teleurgesteld over.
    Toch een tegenvallen en ik zou hem niet aanraden.
    Wel een leuke review hoor! ;D

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in