Review: 100% Pure || French Lavender Hydrating Body Wash & White Peach Body Scrub

Ik was laatst de gelukkige winnares van een heel toffe winactie van Secrets by Nature op Facebook. Bij 1750 verlootte zij een enorm pakket t.w.v. €150,00 vol met producten uit de webshop. Toen ik hoorde dat ik de winnares was, heb ik wel 5 minuten lang staan dansen en springen in de woonkamer! Ik had al ontelbare keren in de webshop rondgesnuffeld, al die heerlijke, natuurlijke merken en fijne producten! Twee dagen later had ik het pakket in huis, en vandaag laat ik twee producten van het merk 100% Pure zien!

100% Pure is een merk met alleen maar natuurlijke en goede ingrediënten. De producten zijn vrij van schadelijke stoffen, en wordt gemaakt met de hoogste kwaliteit ingrediënten. 100% Pure creëert producten die goed zijn voor ons lichaam, maar ook voor het milieu. Grappig weetje: al hun kantoren draaien op 100% zonne-energie, en hun verpakking zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Ook houd 100% Pure van dieren – hun producten zijn compleet dierproefvrij.

“Gebruik deze heerlijke en rijkelijk schuimende French Lavender Body Wash onder de douche of zelfs in bad. Deze body wash reinigt de huid heel mild terwijl het ook nog de huid verwent, hydrateert en verzacht. Het bevat geen agressieve reinigingsingrediënten, synthetische ingrediënten en ook geen andere stoffen die de huid kunnen irriteren of uitdrogen! Het is echt 100% puur natuur!”

100% Pure ♥ French Lavender Hydrating Body Wash – 502 ml – €16,95 nu €10,17
Dit is vrijwel het eerste product wat ik in het gewonnen pakket aantrof – een enorme flacon body wash. Er zit een pomp op, die ervoor zorgt dat er schuim uitkomt. De enorme flacon zorgt ervoor dat je voorlopig voorzien bent, en is makkelijk in gebruik. Deze body wash is 100% natuurlijk en 100% veganistisch. Als ik kijk naar de ingrediënten, ben ik verbaasd. Geen rare ingrediënten? Geen water, geen SLS/SLES, geen verbindingsstoffen? Alleen maar natuurlijke ingrediënten. Wauw, het kan dus toch!

Organic Aloe Juice, Organic Rose Hydrosol, Organic Lavender Hydrosol, Saponified Coconut Oil, Lavender Essential Oil, Organic Green Tea, Calendula, Prickly Pear, Pomegranate, Acai Berry, Goji Berry, Noni Fruit, Maqui Berry, Elderberry, Blackberry, Organic Raspberry, Grapefruit Seed and Japanese Honeysuckle, Hyaluronic Acid, Geraniol, Limonene, Linalool.

De laatste drie ingrediënten zijn organische verbindingen, maar zijn bestandsdelen van natuurlijke essentiële oliën. Voor de rest zit deze body wash barstensvol natuurlijke planten en fruiten.

Ik heb lavendel nooit lekker gevonden, maar dankzij Lush Twilight vind ik het opeens lekker. Mits het niet een te ‘chemische lavendelgeur’ is, zoals je ook vaak ‘chemische rozengeur’ hebt, vooral bij goedkopere merken.
Deze lavendelgeur is echter wél lekker. Niet zo’n goedkope lavendel geur, maar echt een heerlijke, ietwat zoete geur. Vrij bloemig ook, maar de lavendel is duidelijk erin te herkennen. Liefhebbers van lavendel én natuurlijke merken/producten: ik raad jullie deze zwaar aan!

Mijn huid is na het wassen met deze body wash enorm zacht. De geur blijft nog een tijdje hangen op m’n huid (en in de badkamer! Nice!) en m’n huid is voelbaar zachter en soepeler. Deze body wash van 100% Pure is er ook in de varianten Honey Almond en Mangosteen. Ik ben dól op honing en amandel geuren, dus ik ga zeker weten de Honey Almond binnenkort aanschaffen!

“Om je huid extra goed te verzorgen is het nodig om 1 a 2 keer per week te scrubben en dat kan met deze heerlijke scrub. Laat je huid er zacht, gezond, glad, stralend en levendig uitzien. De voedende ingrediënten, antioxidanten en vitamines verfrissen je huid. Uiteraard bevat deze scrub geen kunstmatige geurstoffen, geen conserveermiddelen, geen alcohol en andere stoffen die slecht voor je huid kunnen zijn.”

100% Pure White Peach Body Scrub – 443 ml – €27,95
Als er iets is wat ik graag gebruik in de douche, is het scrub. Mild of grof, ik vind beide lekker. Ik was dan ook heel erg blij toen ik deze enorme pot, wederom van 100% Pure, aantrof in de doos. Dit keer de geur White Peach, hmmm.. Hij bevat voedende ingrediënten, antioxidanten en vitamines, en géén kunstmatige geurstoffen, geen conserveermiddelen, en geen alcohol. Ook weer 100% natuurlijk en 100% veganistisch!

Evaporated Cane Juice, Pomegranate Seed Oil, Acai Oil, Grapeseed Oil, Apricot Oil, Extracts of White Peach, Calendula, Prickly Pear, Pomegranate, Acai Berry, Goji Berry, Noni, Maqui Berry, Elderberry, Blackberry, Organic Raspberry, Grapefruit Seed and Japanese Honeysuckle.

Alleen maar goede en natuurlijke ingrediënten. Alleen weet ik niet wat de scrubkorrels nu zijn, ik zou denken suiker maar dat zie ik niet terug in de ingrediëntenlijst.

Deze scrub is vrij grof, maar heeft daardoor wel een zeer goede werking, merk ik. Hij scrubt alle dode huidcellen weg, en de fruitoliën in de scrub zorgen voor een laagje op je huid, dat extra voedt en beschermt.


Boven de scrub ligt een flinke laag oliën.


Met een spatel, lepeltje of houten stokje roer je de substantie goed door.


Klaar om te gebruiken.

Ik merk dat ik deze scrub goed moet doorroeren alvorens hem te gebruiken. Daarna moet ik snel met m’n vingers wat eruit scheppen, want de oliën drijven snel weer naar boven. De scrub is heerlijk, en de geur – die is ZÓ goddelijk! Echt een heerlijke perzikengeur. De geur is sterk aanwezig tijdens het scrubben, dus je moet geen hekel hebben aan perziken.

Nadat ik mijn huid heb gescrubd, spoel ik het af. Ik voel al direct dat mijn huid een soort olie-achtig laagje heeft gekregen, en als ik uit de douche stap wordt dit nog eens extra duidelijk. Ik dep voorzichtig mijn huid droog, zodat het laagje goed op mijn huid blijft zitten. Waar mijn benen normaal gesproken kurkdroog zijn, zijn ze nu enorm gevoed. Ze zien er niet droog uit, zelfs de volgende ochtend voelen ze nog zacht en soepel aan!

Conclusie: Over beide producten ben ik razend enthousiast. Ik wil meer van dit merk! Heb ik jou ook nieuwsgierig gemaakt, ga dan even naar de webshop Secrets By Nature. Deze wordt gerund door de lieve Agnetha, en zij verkoopt alleen maar natuurlijke merken en producten. In deze webshop vind je o.a. de merken Nonique, Bubble Shack Hawaï, Mineralissima, Lavera, Cosnature, Cattier-Paris, en nog veel meer!

Hoe lijken deze producten jou?

10 REACTIES

  1. Wat leuk dat je de winactie hebt gewonnen en wat leuke goodies uit kon zoeken. Vooral de scrub lijkt mij erg fijn, maar ik houd er dan ook erg van om met een grove scrub in de weer te gaan. Hij doet mij denken aan die van Sabon, die heeft ook zo’n leuk lepeltje en een flink laag olie waardoor je eerst goed moet roeren. xxx Lucinda

  2. Oh wat een mazzel heb je gehad! Dit klinken als heerlijke producten; ik moet echt eens snuffelen in de webshop en zien binnenkort vast jouw favorieten wel voorbij komen :-D

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in