Review: 3x Camille gezichtsmaskers (van Action)

Eindelijk weer langs Action! Het was echt alweer een maand geleden dat ik er was. Ik zag niet veel nieuwe producten, maar wél deze drie nieuwe gezichtsmaskers! Ze hadden alleen deze drie, en ze zijn €1,49 per stuk. Ik was erg benieuwd en nam ze dus mee. Ook benieuwd? Klik dan verder.

Face Mask Purifying – 50 ml – €1,49
Ik begin met groen! De purifying versie, welke rijstkorrels bevat voor een reinigende functie. Het is een simpele tube met klikdop. Hij heeft een crèmige geur, niks bijzonders aan. Er zitten trouwens geen echte rijstkorrels in ofzo! Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik op de tweede plaats “Oryza Sativa Starch”, letterlijk vertaald: rijst zetmeel. Geen daadwerkelijke korrels dus. De maskers bevatten overigens – alle drie! – geen parabenen.

Goede ingrediënten? Ja, rijstextract (2e plek).
Slechte ingrediënten? Ja, alcohol denat. (8e plek) en parfum (11e plek).

De substantie is wit, en is vrij stevig qua structuur. Trekt bij goed smeren zelfs in de huid, en na 10 seconde is hij geabsorbeerd! :wow: De huid is daarna ook superzacht.. ik kan hem misschien beter als handcrème/kuur gebruiken, haha! OF voor droge voeten?! Afijn, eerst maar eens op het gezicht testen..

De substantie is wittig op m’n gezicht, en met een foundationkwast breng je de substantie makkelijk aan. Gedurende de 15 minuten, merkte ik dat de substantie steeds meer in m’n huid trok. M’n gezicht begon steeds meer trekkerig aan te voelen, en de substantie werd harder en verdween steeds meer in m’n huid. Na 15 minuten spoelde ik het eraf, en het resultaat was een zeer zachte huid. Ik voelde trouwens niks van de ‘rijstkorrels’! Ik had verwacht dat het een soort milde scrub zou worden, maar helaas. Ik zou dit masker niet perse purifying noemen, wel voedend! Droge plekjes waren opeens een stuk minder namelijk.

Face Mask Refreshing – 50 ml – €1,49
De blauwe tube, de Refreshing variant. Deze bevat abrikozenpitolie (op de 4e plek), goed om de huid zacht en soepel te maken. Ook zit er menthol in, een natuurlijke ingrediënt wat voor het verkoelende effect zorgt. De substantie van dit masker is wederom, maar een stuk vloeibaarder. Ook ruik ik heel licht de menthol, maar ook iets fruitigs, dat zal de abrikoos zijn. Hij ruikt echt enorm lekker! Ook zit er een beetje hyaluronzuur in.

Goede ingrediënten? Ja, abrikozenpitolie (4e plek), menthol (8e plek), hyaluronzuur (17e plek)
Slechte ingrediënten? Ja, parfum (9e plek).

Op m’n huid voelt hij direct verkoelend en fris aan. Alsof je tandpasta op een stukje huid doet! Rondom de ogen moet je niet teveel smeren, want dan gaan ze prikken. Het masker is vrijwel niet te zien op m’n huid qua kleur, de substantie is uitgesmeerd transparant. M’n gezicht tintelt flink, 15 minuten lang, ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Na 15 minuten spoel ik alles eraf, en één ding is zeker: m’n gezicht is behoorlijk opgefrist, schoon en babyzacht. Hij doet goed z’n werk, en ik ben dan ook heel tevreden over dit masker.

Face Mask Anti Age – 50 ml – €1,49
Tot slot de oranje tube, wederom geschikt voor alle huidtypen maar richt zich voornamelijk op de rijpere huid. Deze bevat hyaluronzuur, welke flink hydrateert. Ook zorgt hyaluronzuur voor de bevordering van de elasticiteit van de huid. Onvoldoende hyaluronzuur in de huid zorgt zelfs voor rimpels! Helaas zit dit goedje slechts op de 18e plek in de lijst, dat is vrijwel aan het einde van de ingrediëntenlijst.

Goede ingrediënten? Ja, zonnebloemolie (2e plek), hyaluronzuur (18e plek).
Slechte ingrediënten? Ja, parfum (11e plek).

Ook weer een witte substantie, vrij stevig van substantie. Heeft een zachte, subtiele geur. Best wel lekkere geur, beetje bloemig! Ook deze trekt, net als de Purifying, in de huid als je hem flink insmeert. Ik vond hem niet erg boeiend, gewoon een ‘normaal’ masker, die je huid na afloopt zacht maakt. Ik vond deze het minst boeiend van de drie.


Van links naar rechts: purifying, refreshing en anti-age.


Ze hebben een seal op de opening onder de dop, dus even controleren voordat je hem koopt!

Van de drie maskers, ben ik over twee heel tevreden. Het anti-age masker deed vrij weinig voor me, behalve dan een ietwat zachtere huid. Het purifying masker maakte m’n huid enorm zacht, en ook waren droge plekjes een stuk minder. Tot slot het refreshing masker deed wat zijn naam beloofde – mijn huid voelde enorme fris aan na afloop, én heel zacht.

Ik raad het purifying masker en het refreshing masker aan. De maskers zijn slechts €1,49 voor 50ml, daar doe je zeker wel 10 keer mee. Absolute budgettoppers, en altijd fijn om zulke maskers in huis te hebben. Ben je de volgende keer bij de Action, neem ze dan zeker mee!

12 REACTIES

  1. Dat klinkt echt heel veel beter dan ik had verwacht! Laatst las ik ergens over de maskers van Action (ik weet echt niet meer waar), maar dat klonk een stuk minder positief. Bedankt voor je uitgebreide artikel, ik ga ze beslist heroverwegen.

  2. Ik had ze laatst ook gezien en toevallig dus de groene en blauwe gekocht, ik heb ze alleen nog niet geprobeerd. Ik vind het fijn om te lezen dat ze jou zo goed zijn bevallen, bied vast hoop :mrgreen:

  3. Ik ben hier heel erg nieuwsgierig naar, toch nog leuks nieuws van producten die ik niet ken van Action! Ik ga volgende keer voor het purifying masker! Fijne review!

  4. Fijn dat je ze hebt getest! Ik heb vooral over het blauwe Refreshing masker veel wisselende verhalen gehoord, maar ik denk dat het voor die prijs nog wel het overwegen waard is. Als het dan niks is, is het ook niet zo’n rib uit je lijf. xxx Lucinda

  5. Mijn beste vriendin heeft de Refreshing tube gekocht en vond hem ook zo vreselijk prikken! Zal vast door de menthol komen! :-)
    Toch was ze wel tevreden met het resultaat op de huid! :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in