Review: 3x The Body Shop showergels

Dat ik dol op The Body Shop ben, dat weet de hele wereldbevolking inmiddels. Extra reden om eens wat lekkere producten van ze te reviewen! Ik dook in m’n stash en stuitte op deze heerlijke douchgels. Twee daarvan zijn grote favorieten van me! Ben je benieuwd waarom, lees dan snel verder.

Alle drie de flessen bevatten 250 ml, wat best een flinke inhoud is. Bij gemiddeld gebruik doe je hier heel lang mee! Een fles kost 7 euro per stuk, wat ik niet duur vind, omdat je er lang mee doet. Alle drie zijn ze zeepvrij, maar let op, ze bevatten wel SLES. Om je geheugen even op te frissen: dit ingrediënt zorgt dat het product gaat schuimen (en daardoor is het product beter te verdelen op je huid) maar zowel SLS (Sodium Lauryl Sulfate) als SLES (Sodium Laureth Sulfate) zijn irriterend en uitdrogend, doordat zij een sterke werking hebben, met name om oliën en vetten op te lossen (en dus ook de natuurlijk vetten van je huid). Ondanks dat ik een droge en gevoelige huid heb, heb ik gelukkig geen last van de SLES in deze douchegels.

Vineyard Peach
Ik was heel blij toen ik deze wist te bemachtigen, hij is namelijk al een paar jaar uit de collectie! Wel is hij nog steeds te koop bij de outlet winkels, ik geloof zelfs voor €3. Vineyard Peach is één van mijn favorieten lijnen van TBS, want: de geur. Ik roep het al vanaf het begin dat ik hem ruik, hij ruikt exact naar Haribo perziken. Een heerlijk zoete geur, de geur van snoepjes!

Ingrediënten: Aqua/Water/Eau (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Glycerin (Humectant), Polysorbate 20 (Emulsifier), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Phenoxyethanol (Preservative), Polyglyceryl-2 Caprate (Skin-Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Mel/Honey/Miel (Natural Additive), Sodium Benzoate (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), Prunus Persica Kernel Oil/Prunus Persica (Peach) Kernel Oil (Emollient), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate (Viscosity Modifier), Linalool (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Sunscreen), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Prunus Persica Extract/Prunus Persica (Peach) Extract (Natural Additive), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 14700/Red 4 (Colour), CI 19140/Yellow 5 (Colour).

Almond
Ook deze kocht ik met een lekkere korting, namelijk voor €2,80. Met de laatste sale kocht ik er drie, en daar heb ik achteraf geen spijt van! Hoewel ik zelf niet gek ben op amandelen, vind ik de geur ervan héérlijk. Het is niet een geur die ik kan omschrijven – gewoon een typische amandelengeur is het. Ik weet niet zeker of deze nog in de winkels ligt, sowieso wel de outlets, maar als je hem tegen komt: ruik er eventjes aan!

Ingrediënten: Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Coco-Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Fragrance, Sodium Benzoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzophenone-4, Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis) Extract, Butylphenyl Methylpropional, Disodium EDTA, Limonene, Coumarin, Methyl 2-Octynoate, Geraniol, Yellow 6, Red 33, Green 3.

Passion Fruit
De laatste is deze passievrucht douchegel. Een donkerblauwe substantie, en ook weer een heerlijke geur. (Dit wordt afgezaagd..) Hij ruikt zoet, precies als passievrucht. Net als de andere twee, schuimt hij ruikelijk en ruikt je douche (en badkamer!) binnen no time naar passievrucht. Na afloop heb ik geen last van een droge huid, en geurt hij subtiel nog na. Uiteraard is dit te versterken door een bodybutter te gebruiken van dezelfde geur, maar die heb ik helaas niet van Passion Fruit (wel van Vineyard Peach en Almond!).

Ingrediënten: Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Glycerin (Humectant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Cocamide DEA (Surfactant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Coco-Glucoside (Surfactant), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Fragrance (Fragrance), Limonene (Fragrance Ingredient), Methylparaben (Preservative), Passiflora Edulis Seed Oil (Emollient/Skin Conditioning Agent), Passiflora Incarnata Seed Oil (Emollient/Skin Conditioning Agent), PEG-55 Propylene Glycol Oleate (Surfactant), Propylene Glycol (Humectant), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Sunscreen), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Butylparaben (Preservative), Ethylparaben (Preservative), Geraniol (Fragrance Ingredient), Isobutylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Citral (Fragrance Ingredient), Violet 2 (Colour), Yellow 5 (Colour), Red 33 (Colour).

Welke van deze 3 lijkt jou het lekkerst?

13 REACTIES

  1. Vineyard Peach zou voor mij de winnaar zijn, maar eigenlijk vind ik bijna alle douchegels bij de body shop lekker. Je doet inderdaad lang met zo’n pot. Ik heb er ook één hier staan (voor als mij I Love…) op is van 750ml, geen idee hoe lang ik daar mee ga doen… best lang denk ik. Heerlijk die geuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in