Review: 4x Dr. van der Hoog fun maskers (Big Fun Bubblegum, Crazy Cupcake, Glitter Glow & Tipsy Tequila)

Maskertjes, ik houd ervan! Na een lange dag, lekker in bad duiken (niet letterlijk duiken hé), de Viva erbij en een maskertje op. Toen ik deze vernieuwde maskers van Dr. van der Hoog zag liggen, moest ik ze gewoon meenemen. Ik weet dat ik dat vaak zeg, maar KIJK! NOU! HOE! LEUK! Die verpakkingen! En met namen als Crazy Cupcake en Big Fun Bubblegum ben ik al helemaal om, hé. Ik ben reuze benieuwd of deze maskers net zo fijn zullen zijn als dat we gewend zijn van ze.. én of ze echt naar bubblegum of cupcake ruiken. Lees je mee?

Wat een schatjes, hé? Toen ik in de winkel stond, kon ik echt niet kiezen welke ik moest kopen. Toen heb ik ze alle vier maar gekocht :$ Leuk ook dat de maskers 2x te gebruiken zijn. Eventueel eentje voor jezelf, en eentje voor je vriendin! Of allebei voor jezelf, dat kan natuurlijk ook ;) De maskers zijn allemaal kant-en-klaar en bevatten 2x 8ml. Ik stond echt te popelen om ze te gebruiken, uiteindelijk heb ik als eerste de Big Fun Bubblegum getest.

Big Fun Bubblegum

Big Fun Bubblegum geeft jou een moisturizing boost voor je gezicht. Er zit amandelolie in, macadamia- nootolie en pinksterbloemolie. Ook bevat het Aloë Vera en meloenextract voor extra hydratatie, en Panthenol voor het natuurlijk herstel van de huid. Kortom: hydraterend en herstellend.


Dit krijg je van zo’n chemische geur :’)

Dit masker ruikt inderdaad naar bubblegum, maar wel een chemisch soort bubblegum! Mijn ouders hebben altijd afwasmiddel van Lidl, en daar ruikt dit masker exact naar. Ik vind dat één portie net even teveel is voor m’n gezicht, het is altijd een hoop geklieder om de laatste restjes erbij te krijgen. Ook is de substantie vrij dun. Ik heb het masker 15 á 20 minuten in laten trekken, en toen afgespoeld met lauwwarm water. Helaas voelde m’n huid daarna niet zachter aan dan ervoor. Jammer!

Crazy Cupcake

De tweede die ik gebruikte, is de Crazy Cupcake. Weer een moisturizing boost voor je snoetje! Hij bevat amandelolie en maïskiemolie, voor een anti-uitdrogende werking. Ook zitten er kersextract en vanille-extract in, voor extra hydratie. Ook weer hydraterend dus, en zorgt voor bescherming.

Dit masker rook al een stuk beter, en inderdaad naar cupcake! Lekker zoet, en een beetje fruitig. De substantie is iets dikker dan de Big Fun Bubblegum, maar je hebt genoeg in één portie zitten om ook je hals mee te nemen. Dit masker heb ik ook weer zo’n 15 minuten laten zitten, en daarna afgespoeld. Helaas weer geen zachte huid.

Glitter Glow

Glitter Glow is het enige masker van de vier die peel off is. Oftewel, een verschrikkelijk plakkende substantie droogt op, wordt hard en na 15-20 minuten moet je het eraf trekken. Ik heb eigenlijk best wel een hekel aan peel off maskers, omdat er altijd ‘babyhaartjes’ (haartjes bij de haargrens) in blijven kleven. De substantie is enorm plakkerig, bijna lijm, en smeert heel stroef uit. Brrr, en ik kan al niet tegen kleverige dingen. :S

Het masker droogt netjes op, maar zorg wel dat de substantie even dik is uitgesmeerd overal. Als je op je wang meer smeert dan op je voorhoofd, blijft je wang ook langer ‘nat’. Zo kun je het masker niet in één keer van je gezicht af trekken. Verdeel de substantie dus goed over je gehele gezicht, en houd het gebied rondom je ogen, mond en haarlijn vrij. Je wilt niet de volgende dag allemaal restjes masker uit je haar trekken ;) Pluspunt is wel dat de substantie vrij stevig is; sommige peel off maskers druipen haast van je gezicht af, maar deze is gelukkig niet zo vloeibaar. Ook zit er een zoet geurtje aan en zitten er wat shimmers in, die ik overigens nergens op m’n gezicht terugvind na afloop. Phew.

Het eraf trekken van het masker deed best een beetje zeer op sommige plekken, maar ik heb dat met alle peel off maskers. M’n huid is daarna vrij rood, maar ook zachter! Ze voelen niet aan als pasgeboren babybilletjes, maar de huid is wel nét even wat zachter.

Tipsy Tequila

Tipsy Tequila is de laatste die ik probeerde. Gelukkig krijg je van dit masker geen vreselijke kater, maar juist een moisturizing boost! Deze heeft een andere substantie dan de anderen, deze is namelijk half transparant, hij ziet er een beetje jelly uit. Of hij exact naar tequila ruikt weet ik niet, maar hij ruikt wel lekker zoet! Hij bevat sinaasappelextract voor hydratie en de Panthenol erin kalmeert de huid. Beide ingrediënten staan halverwege de lijst.

Dit masker maakte mijn huid vrij zacht. Ik zou zeggen dat dit masker het beste van alle vier werkt! De substantie was fijn om aan te brengen – niet te vloeibaar en niet plakkerig. De zoete geur was subtiel aanwezig.

Conclusie

De maskers zien er enorm tof uit, groot pluspunt daarvoor. Helaas doen ze (althans, 3 van de 4) weinig voor mijn gezicht. Gelukkig zijn ze lekker budgetproof (€ 1,79 per verpakking, elke verpakking heeft twee porties) en is het sowieso lekker om soms even een maskertje op te doen, maar voor mij geen reden om ze opnieuw te kopen. Wel leuk: de QR code’s op elke verpakking, als je deze scant met een app op je telefoon, kom je op een pagina terecht met veel leuke tips!

Heb jij ervaring met deze maskers?

18 REACTIES

  1. Ze zien er wel leuk uit, maar ik heb ze nog niet geprobeerd. Ik heb alleen altijd wel een beetje het gevoel dat zulke maskers niet zo veel doen. Daarom gebruik ik ze niet zo heel vaak, maar soms is het wel eens leuk om een maskertje op te doen hihi (:

  2. ik heb net de bubblegum fun uitgeprobeerd maar toen ik hem eraf waste was mijn hele gezicht knalrood weet niet of het aan mij ligt (heb een vrij droge huid) of aan het maskertje maar ik vind het absoluut geen aanrader voor meiden met een droge/gemengde huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in