Review: 5x Essence handcrèmes

Sinds mijn eerste handcrème van Essence, wist ik het zeker: ik wil meer. Ik wist dat Essence in Duitsland een aantal handcrèmes standaard in het assortiment had zitten, en een collega blogger wilde er graag een aantal voor me meenemen, toen ze er heen ging. Sindsdien ben ik op klopjacht naar meerdere geuren! Waarom ik deze handcrèmes zo fijn vind, lees je verderop in dit artikel.

Ik heb vijf handcrèmes (eigenlijk zes, maar eentje heb ik ooit al gereviewt), waarvan allemaal limited edition. Heb je deze nog nooit in de winkel gezien? Dat klopt, ze zijn nooit in Nederland verkocht. Boo, Essence!

MAAR, limited edition wil in dit geval niet zeggen dat ze niet meer te koop zijn. Lief collega blogger Roxanne gaat vaak naar Duitsland, en vertelde mij dat deze winter handcrèmes van Essence vaak tegen de winter weer in de schappen komen. Ik kan je helaas niet garanderen dat precies deze geuren ook weer te koop zullen zijn, maar sowieso zullen Essence handcrèmes in Duitsland weer in de schappen komen, vanaf oktober om precies te zijn! Onderaan dit artikel zie je welke dat zullen zijn.

“kiwi dream… the aromatic, exotic fragrance of fresh kiwis and dark chocolate perfectly rounds off your hand care ritual and already spreads a feeling of winter cheer upon application. rich shea butter and valuable coconut oil give stressed, dry skin much needed moisture and makes them feel wonderfully protected for up to 24 hours.”

Ik begin met Kiwi Dark Chocolate, deze (samen de volgende twee varianten) zijn verkocht in de winter van 2013, afkomstig uit de LE Chocolate Fondue, maar schijnen nog steeds te koop te zijn, zoals hier! Deze handcrème zit in een tube met klikdop, en bevat 100 ml. Deze wintereditie is er in drie geuren, ik ga ze ook alle drie reviewen voor je! Deze kiwi variant heeft een witte, vloeibare maar stevige substantie. Je ruikt direct chocolade, maar heel licht ruik ik ook de kiwi. Maar het is echt een overheersende chocolade geur, in principe!

De handcrème zit boordevol kokosolie en sheaboter. Parfum en parabenen zit er ook in, maar helemaal onderaan de lijst. Het duurt ruim een minuut voordat hij echt begint in te trekken, een gemiddelde ‘snelheid’ zou ik zeggen. M’n handen voelen erg zacht aan na het intrekken, en er blijft een subtiel chocoladegeurtje over. Houd je niet van chocoladegeur? Skippen!

“banana beauty! the hand balm version with the delicious scent of bananas and dark chocolate is also a special highlight that pampers the senses! and care doesn’t fall short, either! the tried-and-tested 24-hour formula with shea butter and coconut oil gives dry, chapped hands the moisture they need to stay soft enough to caress – even at temperatures below zero!”

Next one is Banana Dark Chocolate! Ook weer 100ml, dus daar kom je de winter wel mee door. Hij bevat exact dezelfde ingrediënten als de Kiwi versie, lame! Alleen in Banana zit eugenol en limonene, en in Kiwi zit hexyl cinnamal. :roll: De parfum onderaan de lijst, zorgt ervoor dat je wel banaan ruikt. Maar, net als bij Kiwi, is de donkere chocoladegeur wel overheersend!

Tijdens het uitsmeren ruik nu beter de banaan. Alsof je je handen in een bak met geprakte banenen overgoten met chocoladesaus heb gedipt. Hij trekt net zo snel in als de Kiwi -duh, zelfde ingrediënten- en laat m’n handen zeker nog een paar uur zacht en soepel aanvoelen. Oh, die bananen- en chocoladegeur? Is na een paar minuten zo goed als weg, dus je hoeft niet bang te zijn dat je na een half uur misselijk bent van de sterke lucht.

“strawberry care. the classic fruit that shouldn’t be missing from any chocolate fondue sessions – the strawberry – unites with the scent of dark chocolate to become the ultimate care must-have of the winter season in this 24h hand protection balm. valuable ingredients such as coconut oil and shea butter offer your hands just the right amount of pampering care and provide plenty of moisture while the tried-and-tested 24-hour formula ensures long-lasting protection. now rough, dry hands are finally a thing of the past!”

De laatste van de drie is Strawberry Dark Chocolate. Wederom 100ml, en ook weer dezelfde ingrediënten als z’n voorgangers Kiwi en Banana, alleen zit hier dan weer coumarin, hexyl cinnamal, linalool en limonene in. Alleen de paar ingrediënten onderaan de lijst verschillen dus steeds! Maar goed, dat betekent dus ook dat deze vol met kokosolie en sheaboter zit, twee zeer fijne ingrediënten voor onze handen!

De geur van deze handcrème vind ik lekkerder dan Kiwi en Banana. Je ruikt hier minder de chocolade, en meer de aardbei. Lekker zoet, met een vleugje chocolade op de achtergrond. Niet zo overheersend en misselijkmakend, dus. Ook deze trekt aardig snel in, en maakt m’n handen erg zacht en soepel, voor zeker wat uurtjes.

Deze handcrème, GingerBread Chai Latte, was afkomstig uit de limited edition Winter Edition 2012 van Essence met in totaal 3 handcrèmes. De andere geuren zijn Caramel Hot Chocolate en Apple Cinnamon Punch. Ik heb alleen deze uit de serie, helaas! Die andere twee lijken me ook heerlijk namelijk.

Deze handcrème bevat 75ml en bevat, net als de handcrèmes hierboven, kokosolie en sheaboter. Deze handcrème belooft tot 24 uur te hydrateren – wat ik persoonlijk onzin vind, want na een paar uur heb ik weer kurkdroge handen. Goed, de geur! Allereerst ruik ik duidelijk chai latte – mocht die geur je niks zeggen, denk aan een fancy koffie geurtje. Een beetje chocolade ruik ik erin, maar ook koffie. Ik ruik ook duidelijk gember, wat ik helaas zelf niet zo lekker vind ruiken. Hij trekt wel snel in, laat amper een vettig laagje achter, en houdt m’n handen een aantal uur zacht.

De laatste handcrème die ik review komt uit de Little Bakery limited edition, uit 2011. Je had ook nog Strawberry Cream Cupcake en Vanilla Apple Pie. Deze handcrème bevat 75ml en bevat ook weer kokosolie en sheaboter. Onderaan de lijst staat twee parabenen en wat parfum. De geur is heerlijk van deze! Je ruikt vrij goed de framboos, heerlijk zoet en fruitig. De chocolade ruik ik er heel licht in terug! Hij trekt ook weer vrij snel in.

Voor de duidelijkheid – Gingerbread Chai Latte en Raspberry Chocolate Cookies zijn niet meer te koop. Ze komen uit een LE uit 2011 en 2012. De andere drie (Banana, Kiwi en Strawberry) zijn waarschijnlijk nog wel tijdens de wintermaanden te koop bij DM in Duitsland, maar dit kan ik niet garanderen! Hier zijn Kiwi en Banana te koop, maar ik ken de webshop niet, dus weet niet hoe deze is.

Maar ondanks dat dezse handcrèmes niet meer te koop zijn, komt Essence wel elke winter met handcrèmes aan. Ze kosten slechts 1 á 2 euro en de geuren verschillen elk jaar weer. De ingrediënten in de handcrèmes zijn vrijwel altijd hetzelfde, dus je hebt nu alvast een impressie van hoe de handcrèmes dit jaar zullen zijn. :wink:

Dit zijn trouwens de handcrèmes die vanaf oktober 2014 t/m december 2014 in de schappen zullen liggen in Duitsland! Klik hier voor meer informatie. Ik wil ze echt alle drie!! :inlove: Vooral Cherry & Coconut!

Heb jij wel eens een handcrème van Essence gehad? Kom je wel eens bij DM in Duitsland?

12 REACTIES

  1. Ik wist niet eens dat deze bestonden. Wat ziet die verpakking er ook leuk uit, tjah die zou ik nu wel willen ruiken. Maar helaas, ik woon totaal niet in de buurt van de Duitse grens en ken ook niemand die daar wel in de buurt woont. Super jammer dus. xxx Lucinda

  2. Wat fijn dat je zo te spreken bent over de handcrèmes van Essence. Lief dat er een beautyblogger deze voor je heeft meegenomen uit Duitsland. Helaas ben ik minder te spreken over de handcrèmes. Althans, de Cookies & Cream handcrème uit de limited edition met dezelfde naam. Voor mij is deze namelijk niet voedend genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in