Review: Aladdin 100% biologische arganolie

Er zijn ontelbaar veel oliën op de markt voor ons lichaam, maar als er eentje is waar ik níet meer zonder kan, dan is het arganolie. Dit vloeibare goud staat standaard bij mij in de kast, omdat het zo’n multifunctioneel product is wat altijd effectief is. Vandaag ga ik je iets meer vertellen over de arganolie van de webshop Arganam.

Ik ontving twee flesjes, beide zijn 50 ml. Eentje heeft een draaidop, de andere een spray, maar qua prijs zit er geen verschil in. Ze kosten beide €14,95. Persoonlijk vind ik het flesje met de spray erop handiger werken. De flesjes zijn van plastic, deze kunnen dus niet kapotvallen op de badkamervloer – been there, done that! Ik wil dus nooit meer arganolie in een glazen flacon.

Voor de mensen die het wonder van arganolie nog niet kennen: arganolie wordt verkregen uit de pitten van de vruchten van de arganboom (Argania Spinosa). Het is zeer rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, die veel positieve werkingen op de huid. Arganolie hydrateert, verzorgt, hersteld en beschermt de huid. Bij langdurig gebruik zal het zelfs littekenweefsel, striae en ouderdomsvlekken vervagen. Het is zeer zuinig in gebruik doordat het erg geconcentreerd is. Laat je dus nooit afschrikken daar de prijs, want bijvoorbeeld een 50 ml flesje gaat héél lang mee!

In de flesje die ik heb, zit alleen maar pure, gezuiverde arganolie. Geen toevoegingen of iets dergelijks! De arganolie is koudgeperst en 100% biologisch. Niet alleen is arganolie goed voor de huid, ook je haar heeft er veel baat bij. Het heeft mijn haar gered van het vele verven de afgelopen tijd!

Ik gebruik de arganolie voor zowel mijn huid, als voor mijn haar. Qua lichaamsverzorging gebruik ik, hoewel het heel goed kan, de olie liever niet op het gezicht, omdat ik dit wat te vettig voor mijn huidtype vind. Ik breng de olie aan op mijn onderbenen, die snel droog en schraal zijn. Dit is voor in de winter dé enige oplossing tegen een kapotte, schrale of ruwe huid! In de zomer meng ik wat arganolie met bodylotion en breng het goedje aan op mijn huid. Dit geeft m’n huid een enorme oppepper! Ook gebruik ik het voor mijn ruwe ellebogen, kloofjes, nagelriemen, lippen, en what not?

Voor mijn handen gebruik ik arganolie ook heel graag. Net als hierboven – ik meng wat arganolie met m’n handcrème, en smeer mijn handen hiermee in voor het slapengaan. ’s Ochtends heb ik enorm gladde, zachte en gehydrateerde handen. Tegen deze combinatie kan geen handcrème op!

Voor mijn haar is het ook een levensredder. Ik vertelde al dat het mijn haar heeft gered. De laatste tijd heb ik het enorm vaak geverfd (en een paar keer geblondeerd), waardoor m’n haar droog, stug en kapot was. Natuurlijk heb ik de meest ‘dode’ haar eraf laten knippen, maar mijn overige haar heb ik behandeld met arganolie. Voor het slapengaan bracht ik een flinke portie arganolie aan in m’n haarpunten, draaide de punten in een knot, en ging slapen. De volgende ochtend spoelde ik het eruit, en het resultaat: m’n haar leeft weer. De puntjes waren glad en zacht, en zagen er weer gezond uit.

Ook is arganolie te gebruiken voor de zonverbrande huid, littekens, striae, om mee te masseren, jeuk of allergieën, haaruitval, acne, psoriasis, aambeien, rimpels, waterpokken, noem het maar op. Het is voor zowel de jongere als de rijpere huid goed, en voor zowel de gevoelige als droge of normale huid.

Zoals je kunt lezen ben ik gewoon enorm fan van arganolie. Het is een product waar ik niet meer zonder kan, omdat het zó multifunctioneel en effectief is! Het is voor heel veel doeleinden te gebruiken, zonder dat het schadelijk is. Heerlijk om zo’n biologisch product altijd te hebben staan, ik kan er zoveel van gebruiken als ik wil! Het heeft mijn huid en haar al diverse keren gered, en daarom blijf ik het zeggen: arganolie is mijn holy grail.

Arganam arganolie kost €14,95 voor 50ml of €25,00 voor 100ml. Je koopt ze in deze webshop. Neem ook even een kijkje bij de rest van het assortiment, ze hebben nog meer fijne producten voor huid en haar!

Wat is jouw ervaring met arganolie?

6 REACTIES

  1. Wat een goede geïnformeerde review zeg. Ik ben zelf nooit zo van de argan olie geweest… en nu vraag ik mij af waarom. Ik denk dat mijn ultra droge huidje er zeker wel wat meer baad bij kan hebben dan wat ik tot nu toe heb gedacht. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in