Review: Aleppo Dead Sea Mud Regenerating Mask

Volgens mij is het vrij bekend dat veel dingen uit de zee, zoals kristallen, zeezout, modder en zelfs het water zelf, goed zijn voor de huid. Sommige merken maken hier flink gebruik van, zoals Lush. Kristallen en zeezout reinigen de huid, vaak vind je deze in scrubs zoals Lush Ocean Salt, maar ook in hun bestselling shampoo Big. Zeewater wordt vaak gebruikt in hun toners, zoals Breath of Fresh Air, maar ook in hun hair mist genaamd Sea Spray.

Vandaag even niets van Lush, maar een Dode Zee Modder Masker van het natuurlijke merk Aleppo. Lees je mee?

Dit masker is uit de Najel lijn van Aleppo. De naam Najel is afkomstig uit het stadje Najel in Syrië. Aleppo zeep is daar zeer geliefd vanwege zijn goede resultaten bij extreem droge huid, psoriasis, acne of eczeem. Deze zeep is 100% natuurlijk en mild. Deze pot bevat 300 gram en heeft een stevige draaideksel.

Ingrediënten? Alleen Dode Zee modder. Niets meer, niets minder. Te gebruiken voor het gezicht en hals, maar ook voor je lichaam en voor je haar. Dode Zee modder bevat een zeer hoge concentratie zout en maar liefst 26 mineralen die goed zijn voor huid en haar. Dit modder is eigenlijk het bezinksel van de zee en wordt al eeuwen gebruikt door de mensheid.

Waarom Dode Zee modder zo goed is voor de huid? Doordat het een mengsel van organische, dierlijke en plantaardige resten is, en een hoge concentratie aan mineralen en zouten uit het water bevat. Even alle voordelen om een rijtje:

  • heeft een diepreinigende werking
  • absorbeert oliën en vuil uit de huid
  • vermindert stress
  • vertraagt het verouderingsproces
  • immuunsysteem wordt versterkt, daardoor verbetert de weerstand
  • verbetert de spijsvertering
  • ontgift
  • herstelt de vochtbalans van de huidcellen
  • geeft verlichting bij reuma, spierpijn, spierziektes of huidaandoening zoals psoriasis en eczeem

Alvorens het masker aan te brengen, moet je de substantie even goed doorroeren met een spateltje of lepeltje. De modder zakt namelijk (net als in de zee) naar beneden, waardoor het water bovenop ligt. Als je goed geroerd hebt, kun je een royale laag aanbrengen. Ik merkte zelf dat het, na het aanbrengen, iets prikte op m’n huid. Het deed geen zeer, maar ik vind het toch het vermelden waard. Het masker heeft trouwens typisch de geur van de zee; zout en zilt. Maar wel heel subtiel, gelukkig.

Na 20 minuten is het masker iets gedroogd op sommige plekken. Met een nat washandje haal ik alles eraf, en ben verrast over hoe zacht en kwik m’n huid aanvoelt! Wat me ook opvalt, is dat m’n huid enorm gematteerd is. Hij glimt niet meer, ook lijken poriën een stuk kleiner. M’n algehele teint oogt frisser en beter doorbloed. Wow!

Het Dode Zee masker kost €12,95 voor 300 gram en is hier te koop. Overige Aleppo Najel producten zijn te koop bij dé natuurlijk webshop SoloBioMooi.

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in