
Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met het ingrediënt sheabutter, oftewel sheaboter. Dit plantaardige vet is afkomstig uit de vruchten van de Afrikaanse Karitéboom en wordt in heel veel producten gebruikt. Waarom dit ingrediënt zo populair is, ga ik je vandaag vertellen! Ook review ik de Aleppo Najel Sheabutter, een pot pure sheaboter. Waarvoor gebruik ik het en hoe bevalt de werking? Lees snel verder!


Op ingrediëntenlijsten zien we dit goedje terug als “Butyrospermum parkii” – en in héél veel verzorgingsproducten is het dan ook te vinden. Dankzij de enorm hydraterende, verzorgende én beschermende werking is het een populair ingrediënt dat maar al te graag wordt gebruikt door fabrikanten. Tevens bevat sheaboter flink wat vitamine A, D, E en F, en heeft het een hoog gehalte lipidengehalte wat ervoor zorgt dat de huid soepel blijft en vochtverlies tegen gehouden wordt. Het is niet zo duur als bijvoorbeeld arganolie, dus de prijs van het product zal ook niet veel stijgen.
Behalve dat je in veel producten sheaboter tegenkomt, bestaan er ook producten met alleen maar dit ingrediënt. Pure sheaboter, dus. Er zijn geen toevoegingen aan toegevoegd zoals water, parfum, bindmiddelen, schuimers zoals sls/sles of conserveringsmiddelen, dus het is puur natuur in z’n rijkste vorm. Zo geniet je optimaal van de heerlijke werking van sheaboter!


Aleppo Najel Sheabutter is een pot van 150 gram met draaideksel. Daarin vind je een harde substantie dat smelt bij aanraking in de huid. Het heeft een geroosterde amandelen geur, vrij neutraal en totaal niet storend. Het ziet eruit als een scrub dankzij de korrelige substantie, maar zodra de substantie op de huid ligt, zul je zien dat de korrels langzaam smelten en een doorzichtige olie-laag achterlaten. De substantie kan zo rechtstreeks uit de pot wat stroef uitsmeren, dus neem lekker de tijd ervoor om alle droge, kapotte of schrale plekjes van je lichaam in te smeren met dit goedje.


Hoewel 150 gram een flinke inhoud is, zul je met een pot heel lang doen. Sheaboter is namelijk heel zuinig in gebruik en zeer goed te verspreiden over de huid. Ik zei al dat kapotte of droge plekken op het lichaam veel baat zullen hebben bij pure sheaboter, maar wat dacht je van droge of gespleten haarpunten? Smeer ze in voor het slapen gaan en spoel het ’s ochtends uit. Smelt wat sheaboter en gebruik het als haarmasker. Droge winterhanden of -voeten kun je royaal insmeren en lekker laten intrekken ’s nachts, bij voorkeur met sokken en handschoenen aan zodat het niet afgeeft en het alle gelegenheid heeft om in te trekken.
Gebarsten lippen, ruwe ellebogen, kapotte nagelriemen, schaafwondjes, noem het maar op – sheaboter is een wondermiddel voor de huid die behoefte heeft aan hydratatie, voeding en bescherming. En met een grote pot zoals deze in huis, zit je altijd goed. De sheaboter is afkomstig van organische landbouw, heeft het Ecocert Greenlife keurmerk, is ongeraffineerd en natuurlijk dierproefvrij.
Een pot bevat 150 gram en kost €10,95. Je koopt hem bij SoloBioMooi.
Heb jij wel eens pure sheaboter gebruikt?

Oeh dat klinkt als een heeeerlijke sheaboter. Ik gebruik het altijd voor mijn mega mega mega droge benen. :heart:
Wauw, dat ziet er uit als een heerlijke boter. Ik ben benieuwd wat dit voor mij zou doen.
Goede uitleg en fijne review! Ik heb zelf een sample gehad van pure shea butter, maar ik vind het niet heel praktisch in gebruik (heb er ook geen geduld voor). Ik heb een voorkeur voor vloeibare/smeerbare producten dus dan zou ik eerder gaan voor arganolie of smeerbare producten waarin shea butter is verwerkt.
Wat een heerlijk product lijkt me dit! Ik vind dat je erg mooie foto’s gemaakt hebt, en daarbij ook nog eens een super fijne review geschreven hebt. Gave blog heb je!
Nog nooit gebruikt, maar ben wel fan van producten met sheaboter erin verwerkt en voor het gebruiksgemak koop ik die eerder dan pure sheaboter.
Ik hou enorm van sheabutter, ik heb ook een pot pure sheabutter in huis staan. Werkt inderdaad super goed bij droge huid en schrale plekjes!
Wat een heerlijk product! love shea butter