Review: Amika Leave in Cream

Na de afgelopen maanden herhaaldelijk m’n haren te hebben geverfd (lees: bijna iedere week met een felle kleur, zoals roze of paars) en zelfs een aantal keer te hebben gebleekt, vond ik het tijd om er eventjes mee te stoppen en m’n haar flink te verwennen. Ik kocht laatst een aantal producten van Amika, waarvan ik vorige week al het masker reviewde voor je, vandaag is het de beurt aan de Leave in Cream!

Een bruine flacon van stevig plastic, met een doseerdop erop, en natuurlijk de vrolijke print op de voor- en achterkant. Zo ziet de Leave in Cream eruit! Hij is er in 60, 250 of 500 ml beschikbaar. Ik heb de 250 ml waar je best heel lang mee doet, omdat je telkens maar één pompje gebruikt, of hooguit een paar.

De crème is, net als elk ander product van Amika (op de stijltangen na, duh), verrijkt met obliphica bessen. Dit superfruit uit Siberië en sommige gedeelten uit de Himalaya, bevat enorm veel voedingsstoffen en vitamines. In de echte wereld moet deze bes het overleven onder pittige weersomstandigheden, en dat is wat deze bes zo krachtig maakt. Hij bevat aminozuren, antioxidanten, vitamine E, het zeldzame Omega 7, en -houd je vast- 190 andere bioactieve voedingsstoffen. Omdat deze bes te eten is, is hij niet chemisch, en neemt het lichaam direct de voedingsstoffen op.

Dankzij de krachtige vitaminen in deze bes, wordt het haar gehydrateerd en in evenwicht gebracht. Het haar wordt verzacht dankzij de omega 7 en vitamine C, en de crème is zelfs geschikt voor mensen met gekleurd haar. Dit maakt hem dus erg geschikt als verwennerij voor na veel verven! Heb je pluizig haar? Ook daar werkt hij heel goed tegen! De crème zou lichtgewicht zijn, iets wat voor mij heel belangrijk is qua leave-in cream, want ik wil geen crèmes die m’n haar verzwaren.

De substantie is wit en zacht, en de geur is precies als het masker – en jullie weten hoe verliefd ik ben op de geur! Goed nieuws voor mij dus, want alle producten van Amika ruiken zo. Een heerlijke zoete, ietwat bloemige geur, waar je vrolijk en zomers van wordt!

Na het douchen doe ik m’n haar in een handdoek en wikkel deze op m’n hoofd. Na zo’n 10 minuten haal ik de handdoek uit m’n haar, en breng ik één pompje van de Leave in Cream aan in m’n handpalm. Dat smeer ik uit over beide handpalmen, hang met m’n hoofd op de kop (snap je nog?) en kneed het vervolgens door m’n gehele haar.

“You have enough to worry about. So don’t worry about what ingredients are going into your hair. Parabens preserve many beauty products but have been linked to instances of cancer. Nothing we want to mess with. Instead, amika uses more natural, non-paraben preservatives to give your hair care its 18 to 24-month shelf-life.

You pay a lot of money to have your hair colored at the salon. The last thing we want you to do is mess it up by adding artificial colors to our products. All amika hair care is free of any artificial colors. Leave your beautiful color to the professionals.”

Ik merk direct al verschil, doordat m’n haar makkelijker te borstelen is met m’n föhnborstel. Ik kom er makkelijker doorheen, het klit minder en voelt al direct gladder aan. Nadat m’n haar droog is valt het soepeler, mooier en steiler. M’n haar is niet verzwaard, iets wat ik een groot pluspunt vind! Het is nog even luchtig als wanneer ik geen Leave in Cream gebruik. M’n haar lijkt glanzender te ogen, en voelt zachter aan.
Ik weet dat dit allemaal wel héél positief klinkt, maar ik ben er écht heel tevreden over! Wanneer ik het een dag niet gebruik, merk ik het meteen. Het is warriger, klit meer, en valt gewoon zichtbaar minder mooi. Het is niet goedkoop, helaas, maar gelukkig heb je maar een klein beetje nodig van het product.

Amika test niet op dieren, en gebruikt ook geen ingrediënten die daarmee te maken hebben. Ze gebruiken geen parabenen in hun producten. De prijzen voor de Amika Leave in Cream zijn:

  • 100 ml – €9,95
  • 250 ml – €27,30
  • 500 ml – €38,70

Amika is te koop in de John Beerens webshop.

Gebruik jij wel eens een leave-in cream voor je haar?

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in