Review: Amika Nourishing Mask

Ik heb altijd geroepen dat ik ooit dit haarmasker zou kopen. En mijn portemonnee riep dan altijd terug dat ik dat niet moest doen, omdat hij zo duur was. Vorige week besloot ik lak te hebben aan het schreeuwende stemmetje van m’n portemonnee, en bestelde ik dit masker in de 250 ml variant. Oprecht een rib uit m’n lijf, want voor een haarmasker is hij echt wel duur. Maar ook een lifesaver, en daar ging het me voornamelijk om! Vandaag review ik dit haarmasker voor je.

Allereerst even de prijzen en de formaten die ze hebben:

  • 60 ml – €9,95
  • 250 ml – €31,90
  • 500 ml – €45,50

Zelf heb ik dus de 250 ml pot gekocht, maar ik moet zeggen dat dit wel echt een enorme inhoud is. Het is een erg grote pot, dus ik gok dat je hier best lang mee doet. De verpakking is erg vrolijk, een soort jaren 70/hippie-style qua psychedelische vormen en kleuren. Alsof je in één of andere trip bent belandt bij de kapper.

Amika is een merk uit New York, wat je voornamelijk in haarsalons en bij kappers ziet. Het haarmasker wat ik heb, is onderdeel van de Obliphica lijn. Deze lijn bevat een reeks producten die allemaal het ingrediënt Obliphica Berry (ook wel Sea Buckthorn Berry genoemd) bevatten. Dit superfruit uit Siberië en sommige gedeelten uit de Himalaya, bevat enorm veel voedingsstoffen en vitamines. In de echte wereld moet deze bes het overleven onder pittige weersomstandigheden, en dat is wat deze bes zo krachtig maakt. Hij bevat aminozuren, antioxidanten, vitamine E, het zeldzame Omega 7, en -houd je vast- 190 andere bioactieve voedingsstoffen. Omdat deze bes te eten is, is hij niet chemisch, en neemt het lichaam direct de voedingsstoffen op.

Misschien is dat ook wel de reden waarom dit product wat duurder is dan andere haarmaskers. De Obliphica bes bevat 10 tot 15 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. De vitamine E in het haarmasker voorkomt haaruitval, en stimuleert de haargroei. Het gaat gespleten haarpunten tegen, en tegelijkertijd beschermt het ook je kleur. Verder bevat het haarmasker ook Omega 3, 6, 7 en 9. Omega 3 bevordert haargroei, en zorgt voor glans en elasticiteit. Omega 6 zorgt ook voor haargroei stimulatie. Omega 7 beschermt en versterkt elke haar, en Omega 9 zorgt ook voor haargroei en gaat haaruitval tegen.

INGREDIËNTEN: Water (Aqua), Cetyl alcohol, Cetearyl alcohol, Cetrimonium chloride, Panthenol, Behentrimonium chloride, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil, Dimethicone, Phenoxyethanol, Propylene glycol, Fragrance (Parfum), Hippophae rhamnoides (Obliphica) oil, Ascorbic acid, Citric acid

Ik heb ooit, toen ik een lover van John Beerens was (dit klinkt alsof hij een sekte had en ik daar lid van was, maar zo werd je nu eenmaal genoemd als je samenwerkte met ze) een pakket ontvangen met producten uit de webshop erin, waaronder een tube van 60 ml van dit haarmasker. Ik was toen verliefd op de geur en werking!
De geur is wat zoet, fris, en ook bloemig. Ik vind hem wat lijken op Juicy Couture Viva La Juicy parfum! De geur is één van de redenen waarom ik hem gekocht heb. Zo verschrikkelijk lekker, echt onbeschrijfbaar.

De substantie is vol en romig, en laat zich makkelijk uitsmeren in het haar. Niet te dun, maar ook weer niet te hard – precies goed dus! Alleen vind ik haarmaskers in potten altijd zo’n gedoe onder de douche. Waar laat ik de deksel? En waar laat ik de pot als ik een schep eruit heb genomen met m’n vingers? Struggles.

Maar goed, de werking! De werking is super. Onder de douche schep ik wat van de substantie uit de pot met mijn vingers, en verdeel ik het door mijn haar. Na een paar minuten spoel ik het goed uit, en mijn haar voelt enorm zacht aan. En ruikt goddelijk! Als ik het ga föhnen, is mijn haar goed doorkambaar, iets wat het amper is. Ik heb geen klitten, en m’n haar pluist minder. Het ziet er gezond en glanzend uit, precies alsof het een giga-boost heeft gehad. Gedurende de dag is het soepel, valt het mooier, blijft het mooi en langer glanzen, ruikt het lekker, en ziet het er gewoon stukken beter uit. Het vervaagt mijn kleur niet, dus het is veilig om te gebruiken wanneer je geverfd haar hebt.

Conclusie: Ik ben blij dat ik een grote pot heb gekocht! Hij is écht elke cent waard. Ik heb ook andere producten uit de Obliphica serie gekocht, zoals de Straight Up Smoothing Balm, Leave In Cream, en de Blow Up Spray. Mochten jullie daar ook een review over willen zien, let me know! Overigens test Amika NIET op dieren, en gebruiken ze ook geen ingrediënten die daar enigszins mee te maken hebben!

Amika Nourishing Mask heeft de volgende prijzen:

  • 60 ml – €9,95
  • 250 ml – €31,90
  • 500 ml – €45,50

En is te koop bij o.a. John Beerens, World of Beauty, en Pakshop.eu.

Hoe lijkt dit haarmasker jou? Zou je het overwegen om te kopen?

4 REACTIES

  1. Klinkt erg goed dit masker! Mijn ervaring is dat haarmaskers altijd heerlijk ruiken en dat een soort van strategie is om dure potjes te verkopen :-p haha! Daarnaast is het gewoon echt heel goed voor je haar. Ik gebruik sinds ik mijn haar koper heb geverfd (en weer terug bruin en weer koper en weer terug bruin) ook een haarmasker van Toni & Guy: ook een heerlijk masker en erg duur.

  2. Ik heb onlangs de kleine tube aangeschaft omdat ik die aan 30% zag staan (ik betaalde dus 7 euro)! Zelf had ik hier nog nooit van gehoord, maar het rook zo lekker dat ik het niet kon laten staan! :-) Ik heb het nog niet kunnen gebruiken, maar ben er ZO benieuwd naar! :-)

  3. Oeh, je hebt me heel erg benieuwd gemaakt! Ik ben ook altijd op zoek naar écht intensief voedende haarmaskers, gebruik momenteel die van Lovea en Oriflame, die zijn allebei echt goed zeker gezien de fijne prijzen. Maar wat jij schrijft over potten met open deksels, dat heb ik dus ook! Zeker die pot van Lovea is echt MEGA, past niet eens in onze douchemandjes! En het is idd best onhandig in het gebruik, maar goed, als ze hun werk maar doem. Leuke review.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in