Review: Bodhi Cosmetics Mint Seaweed Handmade Soap

Een product of merk wat natuurlijk is, is altijd erg geliefd bij me. En als het dan ook nog eens handgemaakt is, scoort het helemaal extra punten bij me! Een product wat zowel natuurlijk als handgemaakt is, is deze Mint Seaweed zeep van Bodhi Cosmetics. Deze is 99,98% natuurlijk! Ik ben heel benieuwd naar dit product, en ga hem vandaag voor je reviewen.

Bodhi Cosmetics is een heerlijk, natuurlijk merk, dat leverancier is van natuurlijke home SPA producten en voornamelijk leveren aan de betere beautysalons, SPA en Wellnesscentre en boetieks. Deze zeep wordt geleverd in een leuk kartonnen doosje, waarvan de bovenkant deels open is met print. Hier komt de geur van de zeep je al lekker tegemoet! De zeep is een blok van 90 gram. Hij kost slechts €3,95 en is er in diverse geuren:

 • Eucalyptus
 • Tea Tree
 • Lemongrass
 • Mint Seaweed
 • Goat Milk
 • Black Rice
 • Mangosteen
 • Ruby Jasmine Rice
 • Sandal
 • Lanna SPA
 • Lavender Mint
 • Lavender
 • Kokos

De geuren Lavender, Kokos, en Lemongrass lijken me ook ontzettend heerlijk! Mint Seaweed, die ik nu heb, is overigens ook een heerlijke geur. Hij ruikt erg sterk naar munt, de geur doet me gelijk denken aan After Eight chocolaatjes. Lekker fris, opwekkend en goed voor je humeur! En moeilijk om niet je tanden in het stuk zeep te zetten.

De ingrediënten zien er goed uit! Water, kokosnootolie, palmolie (daar ben ik minder blij mee), rijstolie, nog meer palmolie, Sodium Hydroxide is een anorganische verbinding, pepermuntolie, olijfolie, zeewier, vitamine E, mineraal pigmenten.
Kortom, veel natuurlijke ingrediënten, eigenlijk alles behalve de Sodium Hydroxide. Maar soms zijn organische of anorganische verbindingen nodig om een product te maken, daar kom je niet snel onderuit. De palmolie erin vind ik jammer, tenzij dit op een duurzame en/of diervriendelijke manier is verkregen.

Op de site staan andere ingrediënten bij deze zeep, namelijk: Aqua ( Water), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Elaeis Guineensis (Palm)Oil, Sodium Hydroxide, Fragrance, Oryza Sativa (Rice) Extract, Olea Europaea (olive) Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Charcoal.

Je gebruikt het stuk zeep onder de douche, in bad, of tijdens het handen wassen. Aangezien ik geen zeep in bad gebruik, en altijd Dettol vloeibare handzeep gebruik, neem ik hem mee onder de douche! Wat me opvalt is dat de zeep flink substantie afgeeft. Hij voelt romig aan tijdens het uitsmeren over de natte huid, vervolgens kun je de zeep wegleggen en met de overgebleven zeep op de huid, jezelf insmeren.

Helaas voel ik direct al dat de zeep m’n huid uitdroogt. Hij maakt m’n huid “squeaky clean”, oftewel, hij haalt het vetlaagje van m’n huid af waardoor hij heel stroef voelt. Dit doen vrijwel alle zepen die ik ken, daarom gebruik ik geen zeep meer onder de douche. Het is gewoon een eigenschap van ze, waar ze bekend om staan. Ik weet dat mijn vader erbij zweert, die voelt zich niet schoon tenzij hij dat vetlaagje van z’n huid af heeft. Mijn huid vindt het niet prettig – na afloop ben ik geneigd me in te smeren met bodylotion.

Conclusie: een heerlijk product, van een goed merk, en met een lekkere geur.. maar helaas niets voor mij! Ik ben gewoon geen type voor zeep, helaas. Gelukkig kan ik mijn vader er dolblij mee maken, die kan niet zonder zeep. Hij heeft weer niks met douchegels! Ieder z’n ding dus. Mocht jij wel van zeep houden, dan raad ik je aan om eens bij de zepen van Bodhi Cosmetics te maken. Natuurlijke ingrediënten, goed geprijsd en keuze uit veel lekkere geuren.

Bodhi Cosmetics Mint Seaweed handmade soap bevat 90 gram en kost €3,95. Je koopt hem hier. Bodhi Cosmetics test niet op dieren.

Gebruik jij wel eens zeep onder de douche?

4 REACTIES

 1. Oh, wat een prachtig stuk zeep! De verpakking is ook om verliefd op te worden. Wat fijn dat dit merk niet op dieren test. De geur lijkt me overigens heerlijk! Ik ben dol op zeep(jes). Vroeger heb ik deze gespaard. Mijn gehele slaapkamer rook ernaar, haha!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in