Review: Body Benefits Nail Polish Remover

Sinds ik deze manier van nagellak verwijderen heb ontdekt, wil ik niks meer anders. Geen gedoe meer met watjes nat maken, potjes nagellakremover waarvan ik de dop altijd kwijtraak en beide handen moeten gebruiken. Een lange tijd gebruikte ik die van de Hema, totdat ik vorige week deze budgetproof versie tegen kwam bij Action. Dat moet getest worden!

Dit potje bevat 75 ml nagellakremover, en heeft een grote spons met een smalle opening in het midden. De bedoeling is dat je de dop eraf draait, en vervolgens je vinger in de opening steekt (…) en met je vinger ronddraait en op en neer gaat (*proest*). Door de schuring tussen nagellak en de spons die doordrenkt is met nagellakremover, is je nagellak binnen no time verwijderd.

De nagellakremover bevat geen aceton, wat op zich fijn is. Aceton droogt de huid namelijk enorm uit, dus onze nagelriemen en de huid daarom heen zullen erg blij zijn met dit potje. Of toch niet..? Er zit namelijk wel alcohol in, op #2. Op #1 staat ethyl acetate, een kleurloze vloeistof die gebruikt wordt als oplosmiddel. Verder zitten er nog een paar alcoholsoorten in, zie ik parfum onderaan de lijst, en BHT (butylhydroxytolueen) wat bijdraagt aan de houdbaarheid van de remover. Op #4 staat glycerine, één van de betere ingrediënten, vanwege de vochtvasthoudende werking.


Tijd om te testen! Op de foto draag ik één van mijn favoriete nagellakken, namelijk Nails Inc. in de kleur Victoria.


Even flink dippen, roeren, ronddraaien, op-en-neer-en, en nog meer vunzige bedoelingen..


Et voila! Een schone nagel, en dat na ongeveer 10 seconde.

I’m very impressed! Deze remover werkt erg goed en effectief. De spons blijft goed op z’n plek zitten (i.t.t. die van Hema) en het ronddraaien gaat gemakkelijk. Het is een kwestie van 10 seconde lang je vinger in het potje houden, wat ronddraaien, en de nagellak is verdwenen. Hij werkt net zo goed als mijn Hema nagellakremover, die een paar euro duurder is. Ook heb ik hem getest met glitternagellak, en hoewel je daarbij je vinger iets langer in het potje moet houden, verwijdert hij het wel!

Ondanks dat er geen aceton in zit, droogt hij m’n nagelriemen en vingertoppen erg uit. Logisch, de formule is een verzameling van agressieve alcoholsoorten en oplosmiddelen! Gelukkig is het een kleine moeite om na afloop even de handen lekker in te smeren met een handcrème, of voor een iets intensievere behandeling: Lush Lemony Flutter.

Hoelang de remover mee gaat weet ik nog niet, ik gok dat je zeker zo’n 20 keer je nagellak ermee kunt verwijderen voordat de spons kapot gaat en de remover in het potje helemaal bevuilt is. Mijn tip: sla een paar potjes in, als je bij Action bent!

Body Benefits Nail Polish Remover is te koop bij Action en kost €1,49.

11 REACTIES

  1. Wat een leuk prijsje zeg. Ja ik wil al tijden niks anders meer dan deze potjes. Dat gedoe met watjes. Wat dan allemaal blijft plakken aan de nagel waar ik juist niet de lak vanaf wou hebben, echt een gedoe was dat. Dit is simpeler en makkelijker. En soms dus nog goedkoper dan een nagellakremover en zak watjes samen. Ik ga niet meer moeilijk doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in