Review: Burt’s Bees Almond & Milk Cream Hand Cream

Ik leerde Burt’s Bees kennen van de lipproducten, en later kwam ik erachter dat ze ook huidverzorging hadden. Waaronder deze handcrème, gemaakt van amandelen en melk! Burt’s Bees is een merk waar ik heel enthousiast over ben, dus ik was dan ook erg benieuwd naar deze handcrème. Blijf ik er alleen nog maar lipproducten van kopen of drop ik de handcrème vanaf nu in m’n winkelmandje als ik bij V&D ben? Lees verderrr!

De handcrème zit in een glazen pot met draaideksel erop, en hij bevat 57 gram product. Een glazen pot oogt wat luxer, maar is wat onhandig in gebruik. Hij is niet zo geschikt om mee te nemen onderweg, maar staat juist wél weer goed op een bureau of nachtkastje! Op het potje vind je alle informatie die je nodig hebt. Ingrediënten, beschrijving, waarschuwing (kinderen onder de 3 jaar mogen dit product niet gebruiken).

De ingrediëntenlijst ziet er zeer goed uit! Bovenaan staat amandelolie, deze is koudgeperst – wat wilt zeggen dat het verkregen is door het persen van pitten door druk en wrijving. Hierdoor komt er geen hitte bij kijken, waardoor er geen voedingsstoffen verloren gaan. Op nummer 4 staat aloe vera, helaas op nummer 6 zie ik parfum staan. Dat is minder! Daarna zie ik grapefruit extract, melk, tocopherol (vitamine E) en iers mos extract. De rest zijn vrij prima ingrediënten die de handcrème maken tot wat hij is, qua kleur en substantie.

INGREDIËNTEN: prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, aqua (water, eau), cera alba (beeswax, cire d’abeille), aloe barbadensis leaf juice, kaolin, parfum (fragrance), citrus grandis (grapefruit) fruit extract, non-fat dry milk, chondrus crispus (carrageenan) extract, glycerin, glycine soja (soybean) oil, tocopherol, stearic acid, glucose, sodium borate, sodium chloride, sodium benzoate, glucose oxidase, lactoperoxidase, linalool.

De geur is zalig. Ik houd van de geur van amandelen – en deze ruikt precies daarnaar! Een romige, lichtzoete amandelgeur komt je tegemoet zodra je je handen insmeert. Deze blijf je nog lang subtiel ruiken, dus deze handcrème is geen match voor je als je amandelen haat.

De geur van een handcrème vind ik belangrijk, maar nóg belangrijker vind ik de substantie. Een handcrème moet snel intrekken, zodat ik snel verder kan gaan met waar ik mee bezig was. Hij moet langdurig voeden, zodat ik niet elk uur zit te smeren. De substantie van deze handcrème is vrij dik, duidelijk op was-basis. Hij smeert wat stroef uit, en voelt zeer vettig aan. Je vet meer je handen in, dan dat je ze insmeert! Hier ben ik in eerste instantie niet blij mee, maar later blijkt dat het wél de meest voedende handcrème uit m’n stash is. Hmmm..

Een paar minuten nadat m’n handen ingesmeerd zijn, trekt het vettige laagje al wat weg. Hij verdwijnt niet helemaal, maar blijft zeker een half uur aanwezig. Het is geen vieze frituurpan laag, maar een licht vettig laagje dat op de huid blijft liggen. En hoewel ik daar best aan moet wennen, vind ik het idee van optimale hydratatie wel prettig. Het is duidelijk dat deze handcrème het extra goed doet op elk nachtkastje, zodat je iedere nacht voor het slapen je handen kunt insmeren.

Burt’s Bees Almond & Milk Cream Hand Cream bevat 57 gram en kost €11,95. Je koopt hem hier.

Hoe lijkt deze handcrème jou?

5 REACTIES

  1. Naar V&D gaan wordt wat lastig nu vrees ik.
    Ik vind deze handcrème echt best fijn, want het ruikt zo lekker en blijft lekker lang je handen “voeden”‘,
    Ben het volledig met je review eens, het is inderdaad één die vrij vettig is en ook best lang een beetje vettig blijft.
    Dat is niet heel erg fijn in eerste instantie, want je wilt gewoon dat je je handen na het insmeren weer overal voor kunt gebruiken natuurlijk. Ik gebruik deze dan ook alleen voor het slapen gaan.

    Die geur though! Zo lekker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in