Review: Catrice ‘Cruise Couture’ eyeshadow palette

Toen ik op Twitter hoorde dat de nieuwste limited edition van Catrice (Cruise Couture) in de schappen lag, sprong ik direct op de fiets om er heen te rijden. Eenmaal aangekomen bleek er geen woord van gelogen te zijn, de producten lagen netjes in het schap me aan te gapen. Met een no-buy in m’n achterhoofd heb ik me nog aardig ingehouden, ik heb maar een paar dingen meegenomen. En één daarvan was dit palette! De kleuren zijn precies afgestemd op het EK (toeval, Catrice?). Lees snel verder voor een review, de swatches en een look!

Klik verder voor de rest van de review.


Achterkant


Open

Verpakking
Dit oogschaduw palette ziet er leuk uit! Het is een hardkartonnen doosje wat open- en dicht te klappen is door middel van een magneetje. Als je het palette openklapt zie je de vijf kleuren oogschaduw, en onderaan zit een applicator, met aan de ene kant een sponsje, aan de andere kant een plat, stevig kwastje. Op de achterkant van het palette vind je in drie talen de wijze van oogschaduw aanbrengen. De oogschaduw is 24 maanden houdbaar, en er zit 4x 1,5 gram oogschaduw in, en de witte oogschaduw is 2,5 gram.


Kleuren

Kleuren
Zoals ik al zei in de intro, zijn dit best wel EK-proof kleurtjes! Er zit een kobaltblauwe kleur in, met veel witte en blauwe shimmers. Daaronder vind je een donkerblauwe, vrijwel matte oogschaduw. In het midden zit een witte oogschaduw, met veel shimmers erin. Aan de rechterkant zit een roze-rode , matte oogschaduw en daaronder perzik, ook vrijwel matte, met hier en daar een enkele witte shimmer. Kortom: (bijna)rood, wit, blauw en oranje. Past goed bij je Supertrash Oranje-jurkje.


Eén veegje op droge huid


Twee veegjes op droge huid

Pigmentatie & structuur
De pigmentatie ziet er goed uit, op het eerste gezicht (swatches op de pols). De oogschaduws voelen erg zijdezacht aan! Ik denk dat je de oogschaduws het beste kunt aanbrengen met een primer eronder, zo komen de kleuren het beste uit. Ik vind namelijk dat de kleuren niet echt mooi uitkomen op je oog, je moet ze echt nat aanbrengen, met een primer eronder én meerdere laagjes aanbrengen. Je hebt een beetje last van fallout, als je ze nat aanbrengt.


Look


Look


Look


Look

Conclusie
Ik vind het palette ‘mwah’. Ik ben niet gek op de kleuren, en ook de pigmentatie valt tegen op de ogen. Het lukte me niet echt om er een leuke look mee te maken, maar dat kan ook aan m’n eigen gebrek aan creativiteit liggen. Ik vraag me dan ook af wat jullie ervaring met dit palette is? Wat voor look zouden jullie er mee maken?

Informatie
Prijs: € 4,99
Inhoud: 8,5 gram
Verkrijgbaar: Kruidvat en Trekpleister
Pluspunten: Leuk en stevig palette, oogschaduws voelen zacht aan, kleuren combineren leuk bij elkaar.
Minpunten: Lastig aan te brengen op de ogen?
Belangrijk om te weten:

23 REACTIES

  1. De swatches zien er echt geweldig uit, maar eenmaal op het oog valt het inderdaad tegen! Ben wel blij dat ik hem niet heb meegenomen..

  2. Zat erg te twijfelen om dit palette te nemen ben blij dat ik het niet gedaan heb, op het oog is hij leuk maar met de kleuren kan ik helaas niks en heb ik ook in andere palettes zitten met betere pigmentatie. Nu kan ik echt niet wachten tot de colibri collectie op die zit ik echt te wachten haha

  3. Mwah, dat vind ik dus ook als ik naar de kleuren kijk. Ze zijn leuk voor nu met het EK, maar verder vind ik het niet heel boeiend. Ook de pigmentatie vind ik maar zo-zo… Maar: de look die je hebt gemaakt vind ik dan wel weer leuk ;-)

  4. Ik wandel dinsdag de stad in, en neem toch de palette mee.
    Sommigen vinden dat de pigmentatie tegenvalt, maar soms vind ik dit juist fijner, want eerlijk gezegd hoef ik geen knalrood op mn ogen… Dus ik neem hem lekker mee :)

  5. Hihi, was het nogsteeds zo vol als het eerst was?

    Leuk palette, wel jammer dat de pigmentatie op de ogen slecht is!

  6. Ik vind deze ooglook juist heel mooi! Ik heb hem zelfs gepinned omdat ik hem na wil maken :) (ik wist namelijk niet goed hoe de kleuren te combineren)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in