Review: Catrice Eyeliner Pen

Iets wat nóóit ontbreekt aan mijn make-up look is eyeliner. Zelden breng ik mijn dagen door zonder. Het is een onderdeel van m’n signature look, vandaar dat ik altijd op zoek ben (net als bij mascara) naar de eyeliner die het fijnste aanbrengt, dunste streepjes trekt en het langste blijft zitten. Vandaag ga ik de Eyeliner Pen van Catrice testen, een diepzwarte eyeliner met een vilten stiftje. Benieuwd wat ik hiervan denk, lees dan snel verder!

Verpakking
Een simpele, lange en dunne stift. Dat is de Eyeliner Pen van Catrice. Met z’n zwarte verpakking en zilvere tekst vind ik deze eyeliner een wat saai uiterlijk hebben: maar goed, het is een eyeliner, hij moet vooral z’n werk doen. Deze eyeliner heeft een vilten stiftje, met een dun, gespitst puntje. Toen ik voor het Catrice schap stond swatchte ik de eyeliners die vooraan stonden, en wat bleek? De meeste die al geopend waren, waren lang niet meer zo zwart gepigmenteerd als ze hoorde te zijn! Ik pakte dus één van de eyeliners helemaal achterin om te kopen. Verder staat er op de verpakking “Eye liner pen with felt tip for a precise line. Extra long-lasting.”, de kleur is 010 Black en hij is 12 maanden houdbaar.

Pigmentatie & structuur
Ik had ’t hierboven dus al even over de pigmentatie van de eyeliner. Ik heb ‘m nog niet lang genoeg in huis om te zeggen of hij snel uitdroogt of minder af gaat geven. Wel is hij lekker zwart, zoals het hoort. Hij droogt ook zwart op máár niet pikzwart! Hij is nogal waterig en daardoor wordt hij een klein beetje doorzichtig. Het vilten puntje maakt het wel makkelijk om een heel dun, precies lijntje aan te brengen. In één veeg! Het is wel enorm veel oefenen hoor, met een vilten stiftje. Over het algemeen vind ik kwastjes fijner werken, want het smalle puntje van deze eyeliner zorgt er wel voor dat je héél nauwkeurig te werk moet. Eyeliner voor pro’s, dus!

De eyeliner droogt erg snel op, en blijft super lang zitten. Ik heb met sommige eyeliners dat als je per ongeluk over je ogen wrijft, dat de eyeliner dan van je ogen ‘afbladdert’. Nou, met deze is dat niet zo! Sowieso komt dat door de substantie (deze substantie is dunner en wateriger dan eyeliners met kwastjes), maar ook omdat hij gewoon heel goed op z’n plek blijft zitten. De swatches op m’n hand zaten er de volgende dag nog!

Simpele ooglook, slechts wat eyeliner en een kleine, subtiele wing. Het is erg lastig om met zo’n dun puntje te werken, maar oefening baart kunst! Mocht je nou een ramp zijn in het aanbrengen van eyeliner, dan zou ik je deze niet aanraden. Tenminste, dat is mijn ervaring, dat een kwastjes-eyeliner dan prettiger werkt. Wanneer is deze eyeliner geschikt voor je? Als je hooded eyes hebt (extra dun lijntje zetten!), graag wings maakt, wilt oefenen met de dikte van je eyeliner/wings of als je vilten puntjes fijn vindt werken.

Informatie
Prijs: € 2,99
Inhoud: ?
Verkrijgbaar: Kruidvat en Trekpleister
Pluspunten: Je kunt er dunne lijntjes mee maken, hij droogt snel en blijft (te?) lang zitten, hij is budgetproof.
Minpunten: Niet makkelijk om mee te werken, beetje waterig, droogt niet pikzwart op, droogt vermoedelijk uit na een paar weken.
Belangrijk om te weten: Beschikbaar in vier kleuren.

Vinden jullie zo’n vilten stiftje fijn werken? Of gebruiken jullie liever een eyeliner met een kwastje?

12 REACTIES

  1. Ik heb vaak ruzie met zulke eyeliner… ik heb al zoveel geprobeerd, maar op een of andere manier wordt het puntje vaak bij het aabrengen al wat droger waardoor de pigmentatie minder wordt. Er is maar 1 eyeliner die dat niet heeft en dat is van ArtDeco. Maar misschien is het de moeite waard om deze ook eens te proberen :)

  2. Ik heb deze een tijd geleden ook gekocht, maar ik vond 'm net wat te waterig, en als ik mijn make up eraf haalde zag je de liner nog zitten! Trok erg in mijn huid, dat vind ik minder prettig.

  3. ik heb hem ook. op zich is hij wel oké, maar als je iets fout hebt gedaan en je wilt het corrigeren met een wattenstaafje en make-upremover lukt dat niet echt, dan blijft er nog inkt op het ooglid achter.

  4. Ik vind dat stiftjes er altijd leuk uitzien, maar ze drogen vaak uit. Ik heb enkele stiftjes van verschillende merken en na enkele dagen, weken of maanden gaan ze allemaal kapot. In het begin zijn ze prachtig, maar naar het einde toe is het verschrikkelijk. Ik gebruik liever liquid eyeliner, dat is tot het einde goed. x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in