Review: Catrice ‘Hidden World’ eyeshadow soufflé’s

Ik heb al een tijdje geen make-up meer gekocht. Zo, dat is eruit. Het was een beetje een mix van ‘niks leuks zien’ en een ‘no-buy’. Maar toen ik het schap van Catrice laatst zag, met de limited edition Hidden World erin, kon ik de verleiding niet weerstaan om de eyeshadow soufflé’s te kopen. Ze zijn beschikbaar in drie kleuren: roze, donkerbruin en lichtbruin. Ik nam ze alledrie mee.

Klik verder voor de rest van de review!


Onderkant


Onderkant

“Deze zachte Eyeshadow Soufflé voelt licht en luchtig aan op de oogleden. Breng de romige, langhoudende textuur aan met een kwastje of de vingertoppen. Of je nu zachte accenten of harmonieuze overgangen wilt creëren, de bleekroze en warmbruine nuances komen tot hun recht in talloze combinaties. “

Verpakking
De soufflé’s (4,9 gram per stuk) zitten in een potje, waarvan de dop zilver is met een Hidden World opdruk. De rest van het potje is doorzichtig, wat ik – zoals jullie inmiddels wel weten – erg handig vind. Met je vingers in het potje gaan is nogal lastig, maar met een kwast is het gemakkelijk te doen. De oogschaduw’s zijn 18 maanden houdbaar.


Rosy&Cosy en Wood You Follow Me?


Rosy&Cosy


Wood You Follow Me?

Kleuren
C01 (Wood You Follow Me?) is een donkerbruine oogschaduw, die op het eerste gezicht mat lijkt. Toch zitten er gekleurde microshimmers in, die voor een hoge glans zorgen in de oogschaduw. C02 (Yes, I Wood!) is een lichtbruine/beige oogschaduw, ook met een glans. (Meer dan C01) Verder hebben we nog C03 (Rosy&Cosy), dat is een (prachtig) roze oogschaduw, met veel gouden shimmers erin. Denk aan Sleek’s blush ‘Rose Gold’, maar dan iéts donkerder. Kortom, drie prachtige kleuren, en vooral ook goed te combineren met elkaar.


Swatches (boven: C01, onder: C03)


Swatches C02


C02 vervaagd

Pigmentatie
De pigmentatie is zoals bekend met dit soort oogschaduw’s, érg goed. 100% pigmentatie en dus 100% kleur, what you see if what you get. En daar houden we van! De textuur van de oogschaduw’s is erg romig en zacht, maar niet té. De oogschaduw’s smeren fijn uit en laten zich goed vervagen. Echter is het aanbrengen met een kwast op de ogen wel wat lastiger, ik zou hiervoor zelfs liever een oogschaduwsponsje (je weet wel, die standaard dingen die altijd in palette’s zitten) gebruiken dan een kwast. Als je de oogschaduw’s aanbrengt met een kwast, trekt je kwast er snel strepen in. Voor maximaal kleur, kan ik je aanraden om de oogschaduw deppend aan te brengen. Verder blenden de oogschaduw’s erg fijn, alleen moet je wel oppassen dat je ze niet té veel blend, want dan wordt het één groot vervaagd geheel.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat de oogschaduw’s niet creasen! Yes, that’s right, ze creasen gewoon niet. Zelfs niet zónder primer, kun je nagaan! De oogschaduw’s worden na enkele minuten vrijwel hard, vandaar ook dat ze niet gaan uitlopen. Yippee!

Look


Een simpele look, waarbij ik alleen de twee bruine heb gebruikt (C01 en C02)


Nog een foto met C01 en C02.


Roze (C03) en donkerbruin (C01) gebruikt.


Roze (C03) en donkerbruin (C01) gebruikt. (Sorry voor de gekleurde wimpers)


Roze (C03) en donkerbruin (C01) gebruikt.

Conclusie
Echt enórm fijne oogschaduw’s, ik ben zo blij dat ik ze heb gekocht! Ik heb ze al best vaak gebruikt, en de kwaliteit valt me alles mee. Ik zou zeggen: Catrice, breng meer kleuren uit!

Informatie
Prijs: € 3,49 per stuk
Inhoud: 4,9 gram per oogschaduw
Verkrijgbaar: (Vrijwel) alle Kruidvat filialen en Trekpleister filialen. Deze limited edition ligt nog tot half Februari in de winkels, dus je moet er wel snel bij zijn!
Pluspunten: 100% kleur en pigmentatie, mooie kleuren (mooi te combineren ook), fijne structuur.
Minpunten: Ik kan er geen bedenken!
Belangrijk om te weten: De oogschaduw’s zijn onderdeel van de limited edition ‘Hidden World’.

16 REACTIES

  1. Ik twijfelde of ik ze zou kopen, maar nu ik ze zie, vind ik ze wel erg mooi! Ik denk dat ze ook terechtkomen in mijn grote voorraad. :-) Ik ga van de week meteen even kijken.

  2. Heb zelf alleen de roze niet! Vind ze wel wat lastig in gebruik, maar ze zijn wel ontzettend mooi! Vooral je laatste look vind ik mooi :)

  3. Ik heb steeds getwijfeld of ik deze mee zou nemen, maar het niet gedaan. Nu begin ik echter weer te twijfelen, want het klinkt heel erg goed en je hebt er mooie looks mee weten te maken zeg!

  4. Ik heb 'Yes I Wood!' en vind 'm erg fijn. Eigenlijk wil ik die Rosy&Cosy ook nog maar hier in de stad is alles al uitverkocht, misschien nog in een ander filliaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in