Review: Catrice Hip Trip eye shadow palette

Lang geleden dat ik iets gekocht van een LE van Catrice! Hun limited editions spreken mij de laatste maanden totaal niet meer aan. Ik vind de producten niet boeiend, prijs/kwaliteit verhouding niet in balans, lelijke verpakkingen of de kleuren spreken me niet aan. Dan al te zwijgen over al die sheer lipsticks, vreselijk!

Ik zag vorige week producten liggen van de Hip Trip collectie en besloot alleen het oogschaduw palette mee te nemen. De kleuren spraken me weer niet echt aan (groen met rode vlekken, SERIOUSLY? Zo zie ik eruit als ik ziek ben!) maar ik was ook weer benieuwd naar de pigmentatie. Catrice verhoogt de prijzen steeds heel subtiel, maar de kwaliteit..? Lees verder om daar achter te komen..

Klik verder voor de rest van de review!

Verpakking
Eén van de redenen waarom deze collectie me niet aansprak is vanwege het uiterlijk. Dit palette valt nog mee, maar de andere producten hebben een zilvere verpakking. Vreselijk, vind ik dat! Het oogt heel goedkoop en saai. Dit palette ziet er al beter uit, maar voelt niet erg stevig aan. Hij is erg licht en ik denk dat hij na één keer vallen kapot is. Op de achterkant vind je nog wat informatie over de oogschaduws. Ze zijn ‘longlasting, de kleuren passen bij iedereen en iedere gelegenheid’. De textuur is ‘zacht en met verschillende effecten’. Er zit een totaal van 6 gram in dit palette, dus 1 gram per oogschaduw. Ook bevat hij een lange, dubbelzijdige applicator met sponsje en kwastje. Het palette is 12 maanden houdbaar.


In daglicht


In zonlicht

Kleuren
Op zich zijn het prima kleurtjes, maar ik snap niet waarom de groene rode vlekken heeft. Bovendien is het ook nog eens overspray, dus na één veeg is het weg. Je vindt de rode vlekken ook niet terug op je oog (gelukkig?), dus waarom ze zijn toegevoegd: geen idee. De koraalrode bevat oranje vlekjes trouwens.. De twee beige kleuren zijn vrij standaard, maar een leuke toevoeging. De koraalrode vind ik er ook leuk bij passen. Verder zit er nog een blauwe en donkerblauwe in, beide geen kleuren die ik vaak draag. Alle kleuren zijn mat, daar ben ik wel blij mee!

Pigmentatie
Oh Catrice, waarom toch? Wel stiekem de prijs opschroeven, maar de kwaliteit – ho maar. De pigmentatie is vreselijk! Alleen de donkerblauwe is goed te gebruiken als je hem laag voor laag aanbrengt, maar de rest is om te huilen. De kleuren zijn redelijk goed op te bouwen, maar je moet ze echt nat aanbrengen, anders zie je ze gewoon niet terug op de huid.

De textuur van de oogschaduws is overigens wel fijn: ze zijn inderdaad zacht, maar brokkelen wel snel. Voor de volgende look heb ik de groene met m’n vinger aangebracht, voor maximaal kleur. In de haren van je kwast blijft snel oogschaduw ‘hangen’, dus ik gebruik dan liever m’n vinger. In de crease heb ik de bruine kleur (flink) aangebracht. Ik dacht hem tijdens het aanbrengen niet te zien (vanwege de matige pigmentatie en de kleur die zo dicht bij m’n huidskleur ligt), maar als ik de foto’s terugkijk, vind ik hem wel mooi. Onder m’n oog heb ik de koraalrode aangebracht, en de lichtbeige rondom het oog (dus ooghoek, wenkbrauwbot, etc.)

Conclusie
Ik ben niet tevreden. Misschien zit er nog een hoop frustratie in me, omdat de kwaliteit van Catrice steeds zo achterblijft, maar ik vind het echt weer een tegenvaller. Zoals ik al zei – de bruine is wel mooi, maar je moet hem flink opbouwen, nat aanbrengen én een goede primer onder gebruiken. Alles aan dit palette vind ik matig. Enige pluspunt is dat de haartjes van de applicator erg zacht zijn, dus dat vind ik een goede vooruitgang. Helaas laat Catrice het daar voorlopg bij..

Informatie
Prijs: € 4,99
Inhoud: 6 gram
Verkrijgbaar: Kruidvat en Trekpleister
Pluspunten: Budgetproof, bevat leuke kleuren, textuur is zacht, applicator werkt fijn.
Minpunten: Matige pigmentatie, textuur is brokkelig, palette voelt niet stevig aan.
Belangrijk om te weten: Is onderdeel van de limited edition Hip Trip. Dit palette heeft de naam C01 Haunting Melody, maar dit staat nergens op het palette, alleen op de website.

20 REACTIES

  1. De groene kleur past heel mooi bij je ogen, maar wel jammer dat het zo tegenvalt. De pigmentatie is niet echt, terwijl ze er xoveel meer van hadden kunnen maken!

  2. Wat jammer! Ik heb zelf ook nog staan twijfelen en hem toch maar niet meegenomen, ben ik nu heel blij mee ;) ik vond die spikkeltjes juist wel schattig, maar als ze na 1x al weg zijn, valt dat ook wel tegen. Jammer, Catrice, en thanks Evelien voor de review!

  3. Hmm, ik vind de pigmentatie niet zo toppie :-( Jammer, want de kleuren vind ik erg mooi! Ik heb inmiddels een aantal nagellakjes op de kop getikt van deze LE :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in