Review: Catrice mono en duo oogschaduw (100, 120 en 080)

Zoals jullie weten, heeft Catrice momenteel een aantal producten in het assortiment met flinke korting. Zo scoorde ik een paar dagen geleden twee mono oogschaduw’s (100 My Souvenir From Moon & 120 Welcome To Miami Peach) en een duo oogschaduw (080 Help! I Am Stranded). De mono’s waren afgeprijsd van €2,79 naar €1,00 en de duo oogschaduw was nu geen €3,79 meer, maar slechts €2,50. Kijk, dat zijn nog eens bedragen! Ik was dus €4,50 kwijt voor deze mooie oogschaduw’s, en aangezien deze drie uit het assortiment gaan, besloot ik ze snel nog even mee te nemen en te reviewen voor jullie. Skip it or get it?

Klik verder voor de rest van de review!


100 Welcome To Miami Peach


120 My Souvenir From Moon


080 Help! I Am Stranded


080 Help! I Am Stranded

Verpakking
Wat valt er nog te zeggen over de verpakking van deze oogschaduw’s? Ik vind ze erg fijn. Stevig, niet te groot, makkelijk te depotten, makkelijk te openen en te sluiten, simpel uiterlijk. Niets mis mee, dus! Ook héél fijn is dat alle mono’s, duo’s en quattro’s van Catrice een eigen grootte hebben, waardoor je ze makkelijk kunt stapelen.


100 Welcome To Miami Peach


120 My Souvenir From Moon


080 Help! I Am Stranded

Kleuren
‘100 Welcome To Miami Peach’ (2 gram) is een zachtroze, shimmery kleurtje. De shimmers zijn goud, wat er voor zorgt dat de oogschaduw een mooie, frisse roze/gouden gloed heeft. ‘120 My Souvenir From Moon’ (2 gram) is een donkerbruine oogschaduw met ook erg veel shimmers, alleen zijn deze wit. De shimmers zijn niet onopvallend, bij het aanbrengen zie je ze wél zitten. (Omdat de oogschaduw bruin is, en de shimmers wit) Tot slot de duo ‘080 Help! I Am Stranded’, deze bestaat uit bruine oogschaduw (3 gram) die matte is, en een middenbruine (2 gram) die veel witte shimmers bevat. In tegenstelling tot ‘120 My Souvenir From Moon’, zie je bij deze de shimmers meer als ‘glans’, omdat de kleur van de shimmers dichter bij de oogschaduwkleur ligt. (Snappie ’t nog?)


100 Welcome To Miami Peach


100 Welcome To Miami Peach


100 Welcome To Miami Peach


120 My Souvenir From Moon


120 My Souvenir From Moon


120 My Souvenir From Moon


080 Help! I Am Stranded


080 Help! I Am Stranded


080 Help! I Am Stranded

Pigmentatie
Man oh man, wat valt de pigmentatie tegen! En dan te bedenken dat de mono’s oorspronkelijk €2,79 zijn, en die duo maar liefst €3,79 :blank: Sorry Catrice, ik merk dat jullie steeds ietsje duurder worden, maar maak de pigmentatie dan ook wat beter a.u.b.! Ik hoop dat er in het nieuwe assortiment wat meer gepigmenteerde oogschaduw komt, want deze pigmentatie is z’n geld niet waard. Jammer, het zijn zulke mooie kleurtjes! De enige die nog redelijk is, is de donkerbruine matte oogschaduw uit de duo, mits je een primer gebruikt.

De structuur van de oogschaduw’s zijn overigens wel fijn, erg zacht en brokkelen niet. Qua fall-out valt het mee, helemaal als je de oogschaduw’s nat aanbrengt. De oogschaduw’s blijven (vooral met primer) best lang zitten en lopen niet uit.

Look


Look met de mono’s (100 en 120)


Look met de mono’s (100 en 120)


Look met de mono’s (100 en 120)


Look met de duo (080)


Look met de duo (080)


Look met de duo (080)

Conclusie
Erg simpele looks, zoals je ziet hierboven. Dat komt mede doordat de pigmentatie niet zo heel goed is. Toch zijn het mooie kleurtjes, en zijn ze perfect voor een neutrale, ‘overdagse’ look. Zou ik ze aanraden? Ligt eraan.. als je gek bent van de kleurtjes, dan is 1 euro voor een mono nog makkelijk te doen. Mocht je meer pigmentatie en kleur willen, dan zou ik ze toch skippen. Helemaal voor de standaard prijs..

Informatie
Prijs: Mono’s zijn €1 nu en de duo €2,50.
Inhoud: Mono’s zijn 2 gram, in de duo zit 3 gram en 2 gram, samen dus 5 gram.
Verkrijgbaar: (Vrijwel alle) Kruidvat en Trekleister filialen. Wees er wel snel bij, want deze oogschaduw’s gaan binnenkort het assortiment uit!
Pluspunten: Mooie kleuren, fijne verpakking, kleuren zijn goed te combineren, blijven goed zitten.
Minpunten: Geen goede pigmentatie.
Belangrijk om te weten: Ze gaan binnenkort uit het assortiment.

Wat vinden jullie van deze oogschaduw’s? Yay or nay?

20 REACTIES

  1. Ik vind Help! I Am Stranded echt heel fijn juist, en de donkerbruine kleur geeft bij mij juist wel veel pigment af, haha. Ik vind de andere oogschaduws van Catrice wel erg tegenvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in