Review: Catrice Nude Illusion foundation 010 Nude Ivory

Mijn geliefde Catrice Infinite Matt Plus foundation was aan het opraken, dus het was tijd om een nieuwe te halen. Eenmaal in de Kruidvat spotte ik een nieuwe foundation van Catrice, en natuurlijk kon de blogger in mij het niet laten deze mee te nemen om te reviewen! Ondanks dat ik behoorlijk gehecht was aan de Infinite Matt Plus, was ik toch heel benieuwd of deze ook zo goed zou zijn.. of misschien wel beter! Je leest het vandaag in dit artikel.

Qua uiterlijk verschilt er niet heel veel. Beide foundations zitten in een mat glazen flesje, met zwarte doseerpomp erop. Ook zit er in de Nude Illusion 30 ml, bij dagelijks gebruik doe je hier ongeveer een paar maanden mee. (Als je één pompje per dag gebruikt, that is) Nude Illusion is qua vormgeving niet recht, maar iets bol. Hij ligt lekker in de hand, en hij straalt ook luxe uit.

De foundation is verkrijgbaar in vijf tinten:
» 010 Nude Ivory (deze heb ik)
» 020 Rose Vanilla
» 025 Nude Sand
» 030 Nude Beige
» 040 Medium Beige

De verpakking is wederom een groot pluspunt. Het doseerpompje is handig, makkelijk in gebruik, en hygiënisch. Het pompje kun je eraf draaien, waardoor je hem leeg kunt schrapen wanneer hij bijna op is. Dit kon met de Infinite Matt Plus ook, en vind ik reuze handig! De foundation bevat UVA/UVB filters, en heeft tegelijkertijd een hydraterende formule.

INGREDIËNTEN: AQUA (WATER), ISODODECANE, COCO-CAPRYLATE, TALC, HYDROGENATED TETRADECENYL/METHYLPENTADECENE, LAURYL PEG-8 DIMETHICONE, PROPYLENE GLYCOL, POLYETHYLENE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, NYLON-12, SODIUM CHLORIDE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ORYZA SATIVA (RICE) POWDER, SODIUM HYALURONATE, DISODIUM EDTA, METHICONE, HYDROGEN DIMETHICONE, PTFE, SILICA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ZINC OXIDE, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, HEXYLENE GLYCOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

“Nude Illusion Make-up is een lichte foundation met een optimale matterende dekking. Dankzij de zachte, lichtreflecterende pigmenten zorgt de foundation voor het gewenste soft focus effect en voor een gezonde teint. De formule is geweldig: hydraterend, langhoudend en met beschermende UVA- en UVB-filters. De finish: egaal en natuurlijk. “

010 Nude Ivory heeft een gele ondertoon. De substantie is geurloos, en geeft een medium dekking. Hij is zeer prettig uit te smeren, en makkelijk te blenden in het gezicht. De finish is vrijwel helemaal matte, precies wat ze beloven! Ook staat er op het flesje “no makeup feel”, en voel ik inderdaad geen geplak of dikke laag wanneer ik met mijn vingers over m’n gezicht ga.

De dekking vind ik precies goed, en de gele ondertoon in de foundation neutraliseert de rode plekken in mijn gezicht. Hij geeft geen cakey effect, maar wel een mooie, medium dekking. Het is niet overduidelijk te zien dat je foundation op hebt, maar alsnog heb je een mooie, egale huid. En dat is precies wat ik zoek in een foundation! Qua langdurigheid blijft hij zo’n 6 á 7 uur op m’n snoet zitten. Ik ben blij ermee!

Catrice Nude Illusion foundation bevat 30 ml en kost €7,59. Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

13 REACTIES

  1. De dekking ziet er behoorlijk goed uit, al zou ik zelf eerder voor een roze dan voor een gele ondertoon kiezen. En wat ziet het flesje er mooi uit! Lijkt een veel duurder merk zo.

  2. Ziet er goed uit! Mijn eigen ondertoon bepalen vind ik altijd lastig, soms lijkt mijn huid vrij geel, maar mijn wangen en neus zijn altijd rood: moeilijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in