Review: Catrice Photo Finish Foundation

Weten jullie nog hoe erg ik baalde dat de Catrice Infinite Matt Foundation uit het assortiment ging? Wist ik veel dat ze de Photo Finish nog hadden! Ik had natuurlijk een paar foundations op voorraad gekocht, en toen ik een paar weken terug m’n laatste opmaakte, stapte ik over op de Catrice BB Allround Foundation. Uiteindelijk vond ik die toch téveel glimmen, dus ik besloot om in de winkel te kijken voor een andere foundation. Toen zag ik de Photo Finish staan! Stom, natuurlijk hadden ze die nog, die was nooit uit het assortiment gegaan! Ik nam hem mee en nu, na een paar weken, kan ik eindelijk een oordel vellen. Lees je mee?

Deze foundation belooft een frisse en lichte formule te zijn, met lichtreflecterende deeltjes. Hij zou 18 uur blijven zitten, olie-vrij zijn en geen masker-effect geven. ‘Voor een huid zo perfect als een geretoucheerde foto’. Klinkt erg goed, vind je niet?

Verpakking
Deze foundation zit net als de Infinite Matt ook in een glazen flacon met pompje, alleen is deze niet vierkant maar rond. Hij voelt vrij zwaar aan, ligt prettig in de hand en ziet er chique uit. Het pompje is erg hygiënisch en je kunt er heel goed mee doseren. Enige nadeel is dat zo’n pompje altijd snel vies wordt.

Dekking & structuur
De structuur van de foundation is erg prettig – stevig en laat zich goed uitsmeren. Er zit een heel licht geurtje aan, het doet me denken aan de geur van een luxe crème. Ik vind het niet storend in ieder geval, het ruikt het alleen heel licht tijdens het opbrengen. De dekking is goed, hij haalt oneffenheden en rode plekjes weg. Hij geeft inderdaad geen masker effect en past zich perfect aan aan de huid. Kleur 010 Sand Beige heeft een gelige ondertoon en past goed bij mijn bleke huid.


Zonder – met


Close-up van de foundation bij de neus.

Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat hij velletjes wel wat benadrukt. Heb je dus een droge huid (zoals ik), gebruik dan een goede moisturizer of dagcrème van te voren.

Conclusie
Een prima foundation, hij heeft een mooie, medium dekking en voelt prettig aan op de huid. Hij blijft alleen geen 18 uur zitten zoals beloofd, ik merk dat hij na 5 á 6 uur voor het merendeel van m’n gezicht verdwenen is. Toch vind ik het al met al een perfecte vervanger voor de Infinite Matt, die uit het assortiment is verdwenen (alhoewel hij binnenkort weer vernieuwd terug komt!)

Informatie
Prijs: € 6,59
Inhoud: 30 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat en Trekpleister
Pluspunten: Mooie dekking, chique en handige verpakking, doseert goed, voelt prettig aan op de huid, budgetproof.
Minpunten: Benadrukt droge velletjes, blijft niet 18 uur zitten (eerder 5 á 6 uur).
Belangrijk om te weten: Beschikbaar in 4 kleuren.

22 REACTIES

 1. Ik heb nog 2 Infinite Matt liggen in de twee lichtste kleuren. Ze zijn amper gebruikt en anders gooi ik ze weg. Ik hoor het wel als je interesse hebt.

 2. Ik dacht dat juist deze uit het assortiment was gegaan! Hij ziet er goed uit, trouwens! Zelf gebruik ik nu eentje van Sleek, die bevalt me ook erg goed.

 3. ik vind hem te cakey en te dekkend als foundation voor het hele gezicht, maar waar ik hem voor gebruik is als concealer. Ik gebruik een BB of foundation en gebruik dan deze photo finish op mijn couperose plekjes. Werkt perfect!

 4. Probeer anders eens de NYC all day long smooth skin foundation. Deze is er in hele lichte tinten en hij dekt enorm goed. Hij houdt de huid ook mat zoals de oude van Catrice deed maar zonder dat het er dik op ligt. Echt een aanrader als je de infinite matt fijn vond!

 5. Ik baalde ook zo erg dat die andere eruit ging, maar inderdaad hij komt vernieuwd terug, dus ik ben er wel heel erg benieuwd naar! Wel heb ik nog een paar back-ups van de oude dus ik wacht lekker reviews van anderen af. Deze zou ik op zich ook nog wel kunnen proberen. Fijne review!

 6. Ik vind deze ook superfijn! Door alle ravende reviews ben ik deze gaan gebruiken, en hij werkt echt top. Alleen, wat jij ook zegt, hij benadrukt droge plekjes, dus wel goed hydrateren van tevoren. Fijne review!

 7. Hi Evelien,

  Jammer dat de foundation niet zo lang mooi blijft zitten, zoals het product je wijsmaakt. Inderdaad een erg mooie verpakking. Ben alleen bang dat het product voor mij niet goed zou zijn, omdat ik, net als jij, best een droge huid heb en dus zou het de velletjes alleen maar accentueren.

 8. Ik ben nog steeds niet te vreden over dat essence en catrice niet voldoet meer aan de lichte kleuren.
  wat hun licht noemen is voor mij al veelste donker. eerder hadden ze nog wel paar lichte maar nu
  kan ik daar niks van kopen meer. heb toen maar een van loreal paris gekocht in de korting.

  ik hoop dat essence of catrice hier wat aan gaat doen. wie weet hebben meer mensen
  hier last van. of ben ik nou alleen maar een bleken albino? :(

 9. klinkt goed. Ik heb nog nooit een Catrice of drogisterij foundation geprobeerd, misschien toch maar eens proberen want een super prijs heeft deze ook nog eens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in