Review: Chestnut Cosmetics Instant Bronzing Lotion (+ winactie!)

5
27


Instantly sunkissed – bruin zonder zon

Je zou het misschien niet denken als je me momenteel ziet, maar vroeger was ik echt een spookje. “Hé, spookje!” kreeg ik maar al te vaak naar m’n hoofd geslingerd. De laatste paar weken lig ik een paar keer per week onder de zonnebank, want van mezelf word ik amper bruin. Ik heb een lastige huid – bleek, gevoelig, verbrandt snel. Toen ik een week in Egypte was geweest, kon je dat écht niet zien! Dat is toch erg, mensen?! Toen ik in April de Truly Yours box ontving, zat er een 150 ml flesje van Chestnut Cosmetics in. Dit is een bruinende lotion die je met een wattenschijfje aanbrengt. Ik heb ‘m inmiddels getest, ben je benieuwd of het wat is? Lees dan verder.


Achterkant

Wat is het?
Chestnut Instant Bronzing Lotion is een vloeibare, bruine lotion die je op je huid kunt smeren door middel van een wattenschijfje. Je brengt een beetje van het product aan op een wattenschijfje en zo kun je het op de huid ‘vegen’, voor een onmiddelijk bruine teint. Dit product belooft een natuurlijke, bruine teint. Ook zou het makkelijk in gebruik zijn, niet vlekken en niet afgeven. “Binnen 10 seconden heb je een stralende, gezonde en egale bruine teint.” Ik ben benieuwd! Gewapend met ontblote onderarmen en een rol wattenschijfjes ging ik aan de slag.

Eerste indruk?
De lotion zit in een handige fles met kleine opening. Dit vind ik erg handig, omdat je zo goed kunt doseren. De lotion ruikt erg lekker! Het product is zeker makkelijk in gebruik, want je hoeft alleen maar een beetje lotion op een wattenschijfje aan te brengen en vervolgens dit uit te smeren op de huid. Zo heb ik bijvoorbeeld aardig bruine armen, maar de binnenkant van m’n armen blijven erg wit! Ook m’n benen zijn geschikte testobjecten voor de lotion, want dat zijn nog best wel melkflessen. De lotion smeert fijn uit op de huid, en trekt erg snel in. Wat mij betreft klopt de zin “binnen 10 seconden een egale bruine teint” wel! Ook is de lotion erg snel ingetrokken, ik gok zo’n minuut voordat hij niet meer afgeeft.

Hier zie je een aantal foto’s, waarop ik op de ene arm de bronzing lotion heb, en op de andere niks. Het verschil was lastig vast te leggen, want de bronzing lotion geeft een subtiele en egale teint. De -voor jullie- rechterarm heb ik met één laagje ingesmeerd, op de andere niks.
Zien jullie het verschil? Het resultaat is mooi; egaal, dekkend en subtiel. Ook blijft de lotion gemakkelijk de hele dag te zitten. En héél belangrijk: het gaat niet vlekken! Veel bronzing producten gaan ‘vlekken’ in de loop van de dag, door vocht of de zon. Deze lotion blijft (mits droog!) de hele dag zitten. De lotion geeft ook niet af, omdat het snel intrekt en een waterige substantie is. Je kunt je teintje aan het einde van de dag weer makkelijk verwijderen door het met een nat washandje eraf te wassen, of gewoon onder de douche!

Conclusie
Ik vind dit een top product! Niet verwacht, om eerlijk te zijn. Ik heb dankzij mijn bleke huid al vaak bronzing producten geprobeerd (van dagcrème met self-tan tot handschoenen met bronzing product ‘erin’). Maar een probleem waar ik (alsmede de grootste doelgroep voor dit product: bleke mensen) vaak tegen aanloop, is dat de meeste bronzing producten te donker zijn. Met dit product kun je je teint opbouwen; hoe meer laagjes, hoe bruiner je kleurtje. Je bepaalt dus zelf je teint. Verder is de substantie erg fijn: ruikt lekker, dekt subtiel maar dekkend en vlekt niet. Alleen zou ik niet gaan zwemmen met dit product op je benen, want ik gok dat het er dan wel zo af is. Maar al met al, een heel fijn product!

Informatie
Prijs: € 19.95
Inhoud: 150 ml
Verkrijgbaar: Chestnut Cosmetics webshop
Pluspunten: Egale teint op te bouwen, trekt snel in, ruikt lekker, vlekt niet, makkelijk af te wassen, blijft lang zitten, makkelijk aan te brengen.
Minpunten: Niet erg budgetproof.
Belangrijk om te weten: De bronzing lotion is 12 maanden houdbaar.

Winactie

Van Chestnut Cosmetics mag ik twee meiden blij maken met een fles Bronzing Lotion! Hoe leuk is dat?! Jullie konden al lezen hierboven dat ik er erg lovend over ben. Je hoeft weinig te doen om kans te maken, dus lees snel verder!

1. Like Chestnut Cosmetics op Facebook.
2. Volg Chestnut Cosmetics op Twitter.
3. Vertel jouw zomer-gerelateerde blunder! Heb je wel eens rondgelopen met een vlekkend lichaamsdeel door bronzing producten? Of misschien heb je wel een andere blunder die niet met bronzing producten te maken heeft? Deel het! Overigens heeft je blunder geen invloed op je winkans, de winnares wordt namelijk willekeurig gekozen ;)

Regels: De winactie loopt tot Woensdag 18 Juli, 20:00. De winnares wordt via haar e-mailadres op de hoogte gebracht, en haar naam komt op de Winactie uitslagen pagina terecht. Eén deelname per persoon. Zowel meiden uit Nederland als uit België mogen meedoen. Om mee te doen, moet je ouder dan 16 zijn. Ben je jonger, dan heb je toestemming nodig van je ouders. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnares wordt uitgekozen door middel van deze fruitmachine tool.

Deze producten heb ik gekregen om te reviewen, maar dit heeft vanzelfsprekend niet mijn mening beïnvloed. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

5 REACTIES

 1. Leuk! Ik doe mee. Ik kom uit curacao en toen ik naar nl verhuisde was ik al vastbesloten met zelfbruiners aan de slag te gaan maar ik had natuurlijk geen idee hoe dat moest! En dat heb ik geweten ook. 2 weken lang heb ik rondgelopen met vieze oranje vingers en vlekken..

 2. Oehh leukleuk, ik doe mee :D
  Ik like de Facebookpagina en ik volg ze op twitter :)
  Mijn groootste blunder is denk ik gesmolten make up door de hitte! Wist ik veel dat make-up kon smelten :p

  Liefs,
  Chaja

 3. Ik doe mee.
  Ik heb geliked op facebook en volg ze op twitter.
  Mijn ultieme blunder is te lang in de zon zitten en knalrood zijn. En dan een paar dagen later opnieuw schamen voor de loshangende velletjes!

 4. Dit klinkt enorm geniaal, ik was eerst bang dat het een 'bakolie' was (versneld bruin worden onder de zonnebank of bij het zonnen). Deze ga ik onthouden, maar ik heb ook meer vrede gekregen met mijn bleke huidje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here