Review: Crackle Glaze (Lightning Bolt & Broken Hearted)

Eindelijk is het zover, ook ik ga ik aan de crack! Na een lange tijd niks van crackle lakjes af te willen weten, ben ik toch een overtuigd cracklehead nu. Bij Boozyshop bestelde ik een Crackle Glaze, oftewel de crackle nagellakjes van China Glaze. Ik bestelde een witte crackle, omdat ik dat toch één van de mooiere kleurtjes vind. Een week later bestelde ik een andere Crackle Glaze op eBay, namelijk Broken Hearted, een felroze crackle. En ik moet zeggen.. I’m hooked!

In deze review vertel ik jullie wat over beide Crackle Glaze’s, laat ik swatches zien en leuke crackle kleurencombinaties.


Crackle Glaze ‘Lightning Bolt’


Crackle Glaze ‘Broken Hearted’

Ik heb een lange tijd deze trend niks gevonden. Uiteindelijk merkte ik toch wel leuke combinaties op, net op het moment dat Essence ook met crackle nagellak kwam. Helaas waren ze toen uitverkocht, dus een aantal weken geleden ging ik even op Boozyshop kijken om te kijken hoeveel ik voor een crackle nagellakje van China Glaze zou betalen. Ze bleken daar € 6,95 te kostten, dus ik besloot om er dan eindelijk eentje te bestellen. Toen ik ‘m later in huis had, was ik meteen verliefd. Wat een geweldig, grappig effect! Ik besloot nog een Crackle Glaze te bestellen, maar dan een feller kleurtje. Uiteindelijk vond ik een felroze van China Glaze op eBay voor $ 7,50 oftewel € 5,43.


Crackle Glaze ‘Lightning Bolt’

Lightning Bolt

Lightning Bolt is een spierwitte crackle. Er zit in deze crackle nagellak 14 ml in, wat best veel is. De prijs valt dan nog hartstikke mee! Crackle Glaze nagellak zit in hetzelfde soort potje als normale nagellak van China Glaze. In deze nagellak zit ook een verharder en hij is 36 maanden houdbaar.

Ik besloot om de witte crackle over 4 verschillende kleuren nagellak te doen. Dit zijn de kleuren:
(wijsvinger) GOSH ‘543 Pink Rose’
(middelvinger) Catrice ‘200 London’s Weather Forecast’
(ringvinger) Essence (You Rock! LE) ’05 Speed Of Light Blue’
(pink) China Glaze ‘Golden Opportunity’


v.l.n.r.: GOSH ‘543 Pink Rose’, Catrice ‘200 London’s Weather Forecast’, Essence (You Rock! LE) ’05 Speed Of Light Blue’ en China Glaze ‘Golden Opportunity’.


Van alles één laagje aangebracht


Resultaat

De crackle droogt erg snel op, misschien wel iets te snel. Je moet namelijk snel een laag aanbrengen (niet meerdere!) en dan begint het vrijwel al meteen te ‘cracken’. De crackle nagellak is snel droog, maar duurt wel een flink uur om krasvrij te worden. Let er ook goed op dat de basiskleur nagellak eronder góed laten drogen, anders verschuift de nagellak als je de crackle erover heen aanbrengt. Dat is bij mij ook licht gebeurd, wat je wel terugziet op de foto.

Broken Hearted

Broken Hearted is een felroze crackle nagellak, die iets moeilijk te combineren is. In combinatie met een felle of zomerse basiskleur krijg je al gauw colorblocking op je nagels ;) Ook voor deze crackle nagellak geldt: 14 ml inhoud én er zit nagelverharder in. Het enige verschil met de witte Crackle Glaze.. is dat deze maar 12 maanden houdbaar is. Raar hé? Misschien door de kleurtoevoeging.. iemand die het weet?

Ik besloot om deze felroze crackle over ook 4 verschillende kleuren nagellak te doen, waaronder wit en zwart. De kleuren die ik als basis heb gebruikt zijn:
(wijsvinger) Essence Multi Dimension ’68 Perfectly True’
(middelvinger) Uniq ’01’
(ringvinger) Catrice ‘440 I Wear My Sunglasses At Night’
(pink) Catrice ‘210 Just Married’


v.l.n.r.: Crackle Glaze ‘Broken Hearted’, Essence Multi Dimension ’68 Perfectly True’, Uniq ’01’, Catrice ‘440 I Wear My Sunglasses At Night’, Catrice ‘210 Just Married’


Van alles weer één laagje aangebracht


Resultaat


Resultaat

Wel cool resultaat, niet? Het verschil tussen m’n middel- en ringvinger is dat m’n ringvinger (waar Catrice op zit) meerkleurige glittertjes heeft, zoals paars en groen. Dit zie je alleen van dichtbij, maar ik vond ‘m toch wat leuker dan gewoon zwart. Ook deze crackle droogt snel en brengt hetzelfde aan als de witte crackle. Crackle nagellak blijft over ’t algemeen vrij lang zitten zonder te chippen, en is er makkelijk af te halen met nagellak remover.

Conclusie
Crackle rocks! Je kunt er leuke combinaties mee maken, die vrijwel eindeloos zijn. Je moet het mooi vinden, mijn ouders vinden het namelijk niet zo mooi, gebarstte nagellak. Zij snappen de trend niet zo.. ach, ik vind het erg leuk bedacht ;)

Ben jij ook aan de crackle trend?

18 REACTIES

  1. Ook ik ben aan de crackle. Heb nu neonroze, lila, wit en zwart. Ik heb het merk: Seba. En die crackt beter dan andere lakjes vind ik.

  2. mijn beste vriendin heeft al een hele poos cracle nagellakjes,
    vaak ff wat lenen voor mezelf, en heb nou van de week mijn eerste eigen
    cracle lakjes besteld!! Kan BIJNA niet meer WACHTEN!!

    super tof!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in