Review: DA Dagcrème

Sinds ik weet dat dagcrème essentieel is voor je gezicht, gebruik ik het. Ik kan me niet voorstellen dat ik het zolang niet gebruikt hebt! Make-up gaat er zonder dagcrème heel schilferig uit zien als je een hele droge huid hebt, zoals ik. Vooral mijn voorhoofd is droog en schilfert heel snel. Daarom ben ik op zoek naar de beste dagcrème voor mij en andere mensen die een superdroge huid hebben.

In deze review test ik voor jullie de dagcrème van DA, voor de droge of gevoelige huid.

De dagcrème kost rond de € 4,50

Uiterlijk
De dagcrème zit in een glazen potje met een draaideksel. Het potje is best nog wel zwaar! De verpakking is een beetje saai maar duidelijk, van mij hoeft dagcrème ook niet perse een fancy uiterlijk te hebben.

Inhoud
Er zit 50ml aan dagcrème in. De geur is neutraal, hij ruikt een beetje naar Nivea crème, maar op zich vrij geurloos. De dagcrème smeert gemakkelijk uit en trekt heel erg snel in, na een halve minuut voelt je huid al hartstikke zacht! Ook fijn is dat de crème niet vettig is. Wel vind ik dat de dagcrème eerst op je gezicht ‘blijft liggen’ als het ware, waardoor je het blijft uitsmeren.

Werking
Helaas vind ik de werking wat minder. Ik smeer een goede laag op mijn gezicht en hals elke ochtend, maar na het aanbrengen van mijn foundation, zie ik toch dat mijn voorhoofd nog droog is, soms zelfs schilferig. Ik denk dat ik voor mijn huid beter op zoek kan gaan naar een dagcrème die gespecialiseerd is in hele droge huiden.

Eindconclusie
Deze crème is een aanrader als je gezicht lichtelijk droog en gevoelig is, maar niet als je huid extreem droog is dus.

Cijfer: 6,5

Hebben jullie ook een droge huid, zo ja, welke dagcrème gebruiken jullie?

[five-star-rating]

10 REACTIES

 1. Ik heb een hele droge huid dus ik heb het wel nodig.

  Ik gebruik het huismerk van de kruidvat, die is wel redelijk vind ik…

  Ben op zoek naar wwat beters, maar vaak is een goede duur )=

 2. Jammer, is ook niks voor mij! Ik heb ook een fijn droog huidje :( ik vind beauty fluid van olaz heel fijn, al schijnen er verstoppende ingrediënten in te zitten maar daar merk ik niet zoveel van. En 's avonds zwitsal (is te vet voor overdag) is soms ook wel lekker :)

 3. Ik heb heel fijn een gecombineerde huid, mijn t-zone is heel snel vet en mijn neusvleugels en wangen vaak uitgedroogd.

  Gewoon investeren in een goede crème. Ik heb nu een tester van de Vitamine E crème van The Body Shop, een pot kost normaal 15 euro, maar dat is het met een droge huid ook echt wel waard. Voor mij is deze crème alleen te vet voor op mijn kin, ik kreeg er allemaal puistjes van.

  Het kan er ook nog weer aan liggen of je huid vochtarm of echt droog is. Vochtarm mist alleen vocht, maar een droge huid mist vocht en vet. Dus als je een vochtarme huid hebt en je smeert er een vette crème op (plz geen vaseline) dan kan je alsnog de boel te vet maken.

  Een beetje een lap tekst.. (a)

 4. Hallo Evelien,
  Ik had een beauty pakket gewonnen bij jouw van Biodermal. Ik kreeg het al snel binnen.
  In het pakket zat een gezichtsreiniger (milk), oogreiniger (lotion) en een dagcreme, kwam mooi uit want die was net op :-)
  Ik heb al heel wat cremes gebruikt in mijn leven.
  Maar deze vond ik toch wel heel erg lekker. Je huid wordt er zo zacht van. Vooral 's winters als je toch al zo'n schrale huid hebt.
  Ik heb daarom ook maar gelijk de Biodermal nachtcreme gekocht. Zodat alles goed op elkaar is afgestemd.
  Nog hartelijk bedankt voor het pakketje……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in