Review: DA Perzik gezichtsmasker

Maskertjes probeer ik maar al te graag uit. Onder het mom “voor de site” koop ik er regelmatig een paar. Een relaxmomentje, een zachte huid én een review in één! Vandaag test ik het DA Perzik masker. Deze is vochtregulerend, en speciaal geschikt voor de rijpe of vochtarme huid. Ze hadden ook een Framboos masker, maar omdat ik zelf een vochtarme huid heb, koos ik voor deze. Lees je mee?

Het masker zit een tube van 100 ml, hier doe je best lang mee! Het masker bevat vitamine E, kaoline, provitamine B5, en perzikolie. Nu is het wel zo dat een aantal wetenschappelijke onderzoeken (bron) hebben getoond dat vitamine E in crèmes weinig effect hebben. Vaak is het een marketingtrucje, omdat mensen vitamine E met gezondheid associëren. Anderen geloven weer dat vitamine E de huid hydrateert en beschermt tegen invloeden van buitenaf, én als conserveermiddel dient.
Verder zorgt de kaoline, oftewel Chinese klei, voor een intensief reinigende werking doordat het overtollig talg en afvalstoffen absorbeert. De provitamine B5 herstelt de vochtbalans van de huid, en perzikolie “zorgt voor een perzikzachte huid”. Dat klinkt heel leuk, maar wat perzikolie gewoon doet, is het voorkomen van cel uitdroging en het verzachten van rimpels. Goed voor de rijpere huid dus, maar perzikolie is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

De ingrediënten! Ik zie kaoline erg hoog staan, dat vind ik prettig, omdat dit een zeer fijn en effectief ingrediënt is. Perzikolie (Prunus Persica Kernel Oil) staat op de vierde rij, net boven parfum. De parfum erin vind ik jammer, want veel (gevoelige) huidjes kunnen hier slecht op reageren! Vervolgens spot ik halverwege nog wat parabenen (conserveerstoffen waarvan diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat ze een verband hebben met kanker), allantoïne is dan wél weer een fijn ingrediënt, en onderaan vinden we nog een stuk of drie parabenen. De ingrediënten vind ik al met al een beetje “mwah”.

De substantie is vrij dik, dit vind ik zelf wel prettig. Eenmaal uitgesmeerd is het masker al iets dunner. In eerste instantie heeft de substantie geen geur, maar als ik hem eenmaal uitsmeer, komt er een perzik-geur me tegemoet. Al snel wordt de geur iets chemisch en herken ik er geen perzik meer in. Bah, geen lekker geurtje! Dan maar hopen op een goede werking..

Het masker moet worden aangebracht op een gereinigde huid. Breng het ruim aan, en vermijd de huid rondom de ogen en mond. Ik deed dat zelf niet, met als het resultaat dat het een beetje prikte na het aanbrengen. Eigenwijs hé ;) Vervolgens laat je het masker 5 á 10 minuten zitten, masseer je hem nog even in, en spoel je het eraf met lauw water. Op de verpakking staat dat het masker niet hard wordt, maar ik vind wel dat hij snel opdroogt!

Het inmasseren na afloop ging dus niet zo goed, omdat het masker erg droog was geworden. Ik denk dat ik nóg meer op m’n snoet had moeten smeren. Na het eraf spoelen voelt m’n huid wel zacht aan, maar dat is het ook wel.

Een prima masker dus, maar ik zou hem niet opnieuw kopen. Ik vind de geur niet zo prettig, en sommige ingrediënten erin vind ik ook minder fijn. Wanneer zou ik je deze aanraden? Als je op zoek bent naar een masker in tube (dus niet van zakjes houdt), niet teveel geld eraan wilt uitgeven, en niet teveel eisen stelt. Als de geur en de parfum en parabenen erin jou niet boeien, dan is het een prima masker voor je!

Het DA Perzik gezichtsmasker koop je bij een DA filiaal en kost €3,39.

11 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in