Review: Demak’up Cotton Science

Al jaren gebruik ik het: reinigingsdoekjes. Ik ga eigenlijk nooit in de weer met pluizende wattenschijfjes en prikkende ooglotion. Ik heb enorm gevoelige ogen, en niet-pluizende doekjes zijn voor mij ideaal. Een snelle veeg over m’n gezicht, de andere kant van het doekje voor m’n ogen, en klaar ben ik!

Laatst kreeg ik van Demak’up een enorm mooie en goedgevulde doos binnen (de beautybloggers press kit), gevuld met 4 rollen wattenschijfjes, 2 pakken reinigingsdoekjes en een doosje met wattenschijfjes met lotion. Enthousiast als ik was, ging ik meteen aan de slag om de inhoud uit te testen. Ook was ik erg benieuwd hoe mijn ogen erop reageerde, vandaar dat het even duurde voordat ik de review af kon maken. Maar bij deze dan, de review van de inhoud van de Demak’up Cotton Science doos!

Lees snel verder!

Oke, wat gaan we doen? Je hebt vast en zeker al veel reviews gelezen over de inhoud van deze doos. Ik ga van deze review een soort ‘battle’ maken. Mijn allermoeilijkste make-up vs. Demak’up Cotton Science artikelen. Who’s gonna win?

En dit zijn ze dan: m’n meest hardnekkige, lastigste make-up. Knalrode lipstick, gitzwarte eyeliner, gepigmenteerde rode cream blush, zwarte mineralen oogschaduw en een foundation mét flinke primer eronder!

Demak’up Reinigingsdoekjes voor de droge of gevoelige huid met reiningslotion verrijkt

Alle frisheid van een reiningingslotion op basis van van de katoenextracten, gecombineerd met een doeltreffende zachtere textuur.

Ah, mijn soort huid! Droog en zeer gevoelig. Allereerst testte ik de doekjes zelf op structuur, geur, vochtigheid, grootte en rekbaarheid. En.. natuurlijk, de battle: halen ze de meest hardnekkige make-up an m’n snoet af?

Structuur: De structuur van de doekjes precies goed, ze zijn niet glad maar ook niet ruw. Ze lijken inderdaad geschikt voor een gevoelige huid. Ook zijn ze niet te scheuren.
Geur: Een lekkere, frisse geur komt er van deze doekjes af.
Vochtigheid: Precies goed! De doekjes zijn voldoende bevochtigd, maar niet zeiknat (zoals goedkopere merken doekjes die ik in het verleden had). Er zit voldoende vocht op om én je make-up eraf te halen én meteen je gezicht mooi te reinigen.
Grootte: De doekjes zijn bijna 20x20cm, lekker groot dus!
Rekbaarheid: De doekjes zijn goed uit te rekken, erg flexibel en daarom zeer geschikt om je hele gezicht te reinigen.

En dan nu.. de battle. Ik begin met een flink gepigmenteerde Cream Blush van E.L.F., waarbij je zeker moet oppassen dat je niet teveel op je gezicht doet.

Round 1.. FIGHT!

Op deze foto veegde ik een hoop van het product op de binnenkant van m’n onderarm. Wow!

Toen haalde ik het doekje over m’n onderarm heen..

En nogmaals..

In twee vegen, alles eraf! Ik zeg: Demak’up WINT! Maar, we hebben nog een ronde.. namelijk: de foundation mét primer eronder. Oh-oh.. dat wordt een lastige! Foundation is één van de dingen ie je er toch af wilt halen einde van de dag. Primer gebruik je vaak als basis. Foundation kan soms gaan uitlopen of vlekken, dus ik ben erg benieuwd..

Zo, flink wat primer en foundation op m’n huid gesmeerd. Let the battle continue!

Round 2.. FIGHT!

Woohoo! Eén veeg, en alles is eraf! Ook testte ik uiteraard het doekje ’s avonds voor het slapen gaan, wanneer m’n foundation all over m’n gezicht zat. En ook toen haalde ik gemakkelijk met één kant van het doekje al m’n foundation eraf. M’n gezicht en hals waren én foundation-vrij én gereinigd! Demak’up Reinigingsdoekjes voor de droge of gevoelige huid WINT!

Demak’up Reinigingsdoekjes voor de droge of gevoelige huid met reiningingsmelk + waterproof make-up

Alle frisheid van een reiningingsmelk op basis van van de katoenextracten, gecombineerd met een doeltreffende zachtere textuur. Hyperallergeen: geformuleerd om het risico op allergieën te berpeken. Getest onder dermatologische en oftalmologische controle.

Ook deze doekjes zijn voor de droge of gevoelige huid. Of allebei, zoals mijn huid. Deze is echter verrijkt met reinigingsmelk, in plaats van lotion. Wederom test ik de doekjes uitgebereid op bepaalde punten. De punten zijn echter exact als de vorige doekjes, even groot, zelfde structuur, geur, etc. Dus we gaan meteen door naar de battle!

In deze battle gebruik ik m’n meest rode lipstick. Erg gepigmenteerd, en erg.. rood.

Round 1.. FIGHT!

De lipstick aangebracht, in flinke hoeveelheid.

Na één veeg..

Na twee vegen..

En ja hoor, Demak’up verslaat de Knalrode Lipstick. 1 – 0 voor deze doekjes! Snel door naar de gitzwarte eyeliner..

Round 2.. FIGHT!

Hoppa, in 3 vegen eraf! Zonder flink te boenen, zelfs. Wat een goede doekjes! Ik zeg: nog een ronde!

Round 3.. FIGHT!

Gitzwarte oogschaduw op m’n onderarm.. yikes!

In één veeg alles eraf. Conclusie: deze doekjes rule! Ze halen direct al m’n make-up van m’n huid af, ongeacht wat voor. Ik krijg van deze doekjes geen irritaties, geen rode huid, ik hoef niet te boenen. De aangename structuur en grootte van de doekjes zorgen ervoor dat je gezicht snel make-uploos en gereinigd is. Ik heb vele merken reinigingsdoekjes geprobeerd, maar ik merkte dat deze snel prikten in m’n ogen, of té vochtig waren waardoor er vocht in m’n ogen kwam. Of de doekjes waren van gladde structuur waardoor ze lastig over je gezicht te bewegen zijn. Deze doekjes bewijzen het tegendeel, ze zijn precies goed en ideaal voor mij. Vanaf nu koop ik alleen nog deze!

Demak’up Cotton Science wattenschijfjes

Met elke rol wattenschijfjes ga ik een test doen. Ik heb met zwarte eyeliner de cijfers 1 t/m 4 op m’n onderarm geschreven. Primer eronder, flink laten inwerken, net zoals je eyeliner einde van de dag zou zitten. Met een wattenschijfje van elke rol ga ik kijken hoe goed het wattenschijfje de eyeliner van m’n onderarm afhaalt. Maar eerst ga ik uitleggen welke wattenschijfjes dit zijn.

Demak’up Sensitive Silk

Niet irriterend, zelfs bij een gevoelige huid.

Deze wattenschijfjes zijn verrijkt met Aloe Vera en Silk Protein (zijde proteïnen). De wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% katoen en er zitten 60 wattenschijfjes in één rol. Dit wattenschijfje ga ik allereerst testen op een paar punten.

Structuur: De ene kant van het wattenschijfje is licht geribbeld, de andere kant is zacht. De wattenschijfjes bestaan uit meerdere lagen en zijn vrij dik.
Grootte: Gemiddelde grootte voor een wattenschijfje, precies goed voor je ogen.
Rekbaarheid: Ze rekken licht mee.
Pluizigheid: De wattenschijfjes zitten stevig laag op laag, waardoor ze amper tot niet pluizen. Heel groot pluspunt!

Demak’up Duo+

80% efficiëntie in slechts één beweging. Met honingraatstructuur en katoenen draad.

Dit is een grote rol wattenschijfjes, hierin zitten namelijk 105 wattenschijfjes. Het is een Maxi Pack. De 80% efficiëntie in slechts één beweging is getest in 2008 op 20 vrouwen.

Structuur: Dit wattenschijfje is iets steviger dan die hierboven. De ene kant is voorzien met honingraatstructuur, de andere kant is licht is niet glad, maar heeft een licht patroon.
Grootte: Gemiddelde grootte voor een wattenschijfje, precies goed voor je ogen.
Rekbaarheid: Ze rekken amper mee, omdat ze erg stevig zijn.
Pluizigheid: Absoluut geen pluizigheid!

Demak’up Sensitive Silk XXL wattenschijfjes

Niet irriterend, zelfs bij een gevoelige huid.

Dit is dezelfde rol als de eerste rol wattenschijfjes, ook van Sensitive Silk. Alleen zijn deze wattenschijfjes groter, en zitten er 45 in een rol.

Structuur: De ene kant van het wattenschijfje is licht geribbeld, de andere kant is zacht. De wattenschijfjes bestaan uit meerdere lagen en zijn vrij dik.
Grootte: Extra grote wattenschijfjes, zo groot als m’n wang.
Rekbaarheid: Ze rekken heel licht mee.
Pluizigheid: Net als de kleinere versie, pluizen ze heel weinig. Je zult er geen last van hebben in ieder geval!

Demak’up Duo+ XXL wattenschijfjes

80% efficiëntie in slechts één beweging. Met honingraatstructuur en katoenen draad.

En dit is wederom een grotere versie van de andere rol Duo+ wattenschijfjes. Lekker groot, waardoor je met één veeg al je oogmake-up verwijderd!

Structuur: Erg fijne structuur, met aan de ene kant honingraatstrucuut, de andere kant is zacht en licht geribbeld.
Grootte: Groter dan gemiddeld, weer net zo groot als m’n wang. Heel fijn in gebruik dit.
Rekbaarheid: Amper tot niet. Komt omdat ze heel stevig zijn!
Pluizigheid: Absoluut geen pluizigheid weer!

Dan nu de battle. Voor nummer 1 gebruikte ik de Demak’up Sensitive Silk XXL wattenschijfjes in combinatie met ooglotion.

Voor nummer 2 gebruikte ik de Demak’up Duo+ XXL wattenschijfjes in combinatie met ooglotion.

Voor nummer 3 gebruikte ik de Demak’up Sensitive Silk in combinatie met ooglotion.

Voor nummer 4 gebruikte ik de Demak’up Duo+ in combinatie met ooglotion.

Tja, need I say more? Deze wattenschijfjes zijn allemaal, stuk voor stuk, enorm goed. Ze verwijderen je make-up, en ondanks dat ze hardnekkige zwarte eyeliner niet in één veeg verwijderen, doen ze dit wel in twee simpele veegjes. Dit resulteert erin dat ik ’s avonds snel klaar ben met het afhalen van m’n make-up. En dat, zonder dat m’n huid of, belangrijker nog, m’n ogen gaan irriteren, zoals veel andere merken wel doen. Dat komt dan doordat de wattenschijfjes vaak pluizen en die achterblijven in m’n wimpers en vervolgens in m’n ogen prikken. Geen van deze wattenschijfjes gingen pluizen in m’n ogen! Ik hoefde ook niet te boenen, een paar geleidelijke vegen over m’n ogen en weg is de oogmake-up. Ik ben erg tevreden over deze wattenschijfjes, en ben ze van plan zeker weer te kopen als ze op zijn!

Demak’up Oogmake-up reiniger

Tot slot, het product waar ik het meest huiverig voor was. De vochtige wattenschijfjes, met lotion erin. Waarom huiverig, vraag je je af? Dat komt omdat, als er veel vocht in een wattenschijfje zit, dit vaak in m’n ogen gaat lopen. Waardoor ik de hele nacht tranende ogen heb! Ik koop dit soort wattenschijfjes in een potje dan ook eigenlijk nooit, om eerlijk te zijn. Maar tóch, omdat de rest van de producten me enorm goed bevielen, besloot ik ze uit te proberen.

Er zitten 30 wattenschijfjes, verrijkt met lotion in dit potje. De tekst bovenop ‘Door oogartsen getest’ stelde me flink gerust. Ook zijn deze schijfjes tegen wallen en donkere kringen. Nu heb ik daar geen last van, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen een groot pluspunt is! De schijfjes zijn 100% biologisch afbreekbare katoenvezels. Ze zijn waterproof en niet vettig! Goed nieuws dus, ik kan ze veilig gebruiken. Oja, en alsof ze al niet goed genoeg uitgerust zijn, hebben ze ook nog eens polyfenolen van de rode wijnstok.

Verwijdert make-up perfect en helpt wallen en donkere kringen te verminderen. Consumententest onder 134 vrouwen.

Tijd om deze schijfjes te testen op een aantal punten, wederom.

Structuur: De ene kant is gestreept, de andere kant is glad.
Vochtigheid: Niet droog, maar ook zeker niet zeiknat. Ik vind ze eigenlijk precies goed!
Geur: Een aangename, frisse geur.
Irritaties: Absoluut niet! Er loopt geen vocht in m’n ogen en ik houd geen rode ogen over na afloop. Super dus!

Tijd voor.. the battle!

Zoals ik al eerder deed bij de vorige test, tekende ik met zwarte eyeliner wederom een cijfer op m’n onderarm, nummer 5.

Ready.. FIGHT!

Na één veeg..

En de andere kant van het schijfje..

Alles eraf, in 2 vegen! Amazing.. en dat is niet alleen bij deze test zo. Uiteraard heb ik de schijfjes ook getest met m’n hele oogmake-up, ’s avonds voor het slapen gaan. Ik had een hoop oogmake-up op gedaan die dag, expres. Primer, oogschaduws, waterproof mascara, eyeliner. En ik heb voor één oog maar één schijfje nog, beide kanten. De ene kant voor het overtollige, en de andere kant voor de restjes mascara net onder m’n waterlijn.

Conclusie

Ik ben echt zó tevreden met deze artikelen van Demak’up. Ze doen precies wat ik wil, al m’n make-up er snel afhalen. Geen last van rode of geirriteerde ogen en ik hoef niet te boenen om een mooi, gereinigd make-uploos gezicht te hebben. Ik ben zeker van plan deze artikelen hierna weer te kopen, ik kan ze echt iedereen aanraden.

Prijzen

Tot slot nog even de prijzen!

Reinigingsdoekjes met reinigingsmelk: € 3.79
Reinigingsdoekjes met reinigingslotion: € 3.79
Wattenschijfjes Sensitive Silk: € 1.85
Wattenschijfjes Sensitive Silk XXL: € 2.29
Wattenschijfjes Duo+ met honingraatstructuur: € 2.99
Wattenschijfjes Duo+ XXL met honingraatstructuur: € 2.39
Oogmake-up wattenschijfjes met lotion: € 3.99

Hebben jullie al iets van deze Demak’up lijn geprobeerd? Zo ja, wat zijn jullie bevindingen?

Deze producten heb ik gekregen om te reviewen, maar dit heeft niet mijn mening beïnvloedt!

[five-star-rating]

9 REACTIES

  1. Je hebt het echt heel erg leuk gedaan en geschreven!
    Ik blijf toch bij mijn lidl watjes :'D Puur vanwege het geld, aangezien je dan 120 watjes voor 79 ct krijgt.

  2. Wat een leuke review heb je er van gemaakt!

    De producten zijn me prima bevallen eigenlijk, vooral de wattenschijfjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in