Review: E.L.F. Beauty Book (Spring)

Ik vond het laatst wel weer tijd voor een bestelling op de E.L.F. webshop. Toen ik dit Beauty Book zag staan, moest ik hem écht bestellen. Ze zijn er in twee kleuren: Spring en Chic. Ik heb Spring, Chic bestaat uit felle regenboogkleuren. Ik had zelf de namen omgedraaid (donkere, natuurlijke kleuren vind ik meer chic) en de vrolijke kleuren zou ik Spring noemen, maarrr dat terzijde. Het boek is eigenlijk gewoon een oogschaduwpalette, bestaande uit 48 oogschaduws. Lees je mee?

Verpakking
Je krijgt dit palette in een doosje geleverd, waarop je direct een foto van de inhoud ziet. Dat doosje is nog best groot, waardoor ik ook dacht dat het palette groot zou zijn! Helaas valt dat erg tegen, zie bovenstaande foto. Het palette is van hard karton, en sluit door middel van magneetjes. In het palette vind je 48 oogschaduws, een dubbelzijdig sponsapplicatortje en een vrij grote spiegel.

Kleuren
Het palette heeft voornamelijk natuurlijke kleuren, dus veel bruintinten. Aan de linkerkant vind je ook nog wat roze, oranje, paars en een groene kleur. Leuk om af te wisselen! Je kunt veel verschillende, natuurlijke looks hiermee maken. Het is matte en glanzend door elkaar heen. Sommige kleuren lijken heel erg op elkaar, maar verschillen net iets van teint. Een minpuntje is wel dat de pans erg klein zijn, ongeveer de grootte van m’n duimnagel. Hieronder laat ik swatches zien van elke rij, zowel in daglicht als in zonlicht. Ze zijn zonder oogschaduwbasis gemaakt, en ik heb van elke oogschaduw één laagje aangebracht op m’n pols.


De pigmentatie lijkt naarmate je naar beneden scrollt steeds beter te worden, hé? :P

Pigmentatie
Toen ik de eerste rij begon te swatchen, was ik erg teleurgesteld. De matte kleurtjes geven geen kleur af! ‘Gelukkig’ geldt dit alleen voor de matte oogschaduws aan de linkerkant van het palette. De rechterkant heeft qua matte oogschaduws wél pigmentatie! Niet allemaal even geweldig, maar er komt in ieder geval kleur van af.

De oogschaduws die shimmers bevatten, geven veel pigmentatie af en hebben een erg zachte en een wat korrelige structuur. De matte oogschaduws hebben een stevigere structuur, ze zijn erg hard en stevig (korrelen niet) en het is moeilijker om daar oogschaduw af te krijgen. Dit maak ik trouwens vaak mee, met oogschaduwpalettes.

Wat random kleurtjes gepakt om de pigmentatie op het oog te laten zien!

Conclusie
Sommige kleurtjes geven juist veel kleur af, sommige juist helemaal niets. Zo irritant! Dit was bij m’n 88 nude palette ook al zo. Ik had erg gehoopt dat de matte kleuren ook flink wat pigmentatie zouden hebben, maar de shimmer oogschaduws winnen het overduidelijk van de matte’s. Toch blijft er gelukkig nog een hoop keuze over om wat mooie looks te maken.

Informatie
Prijs: € 5,00
Inhoud: 31,2 gram totaal (0,65 gram per pan)
Verkrijgbaar: E.L.F. webshop
Pluspunten: Meeste oogschaduws hebben goede pigmentatie, 48 kleuren in één handig boek(je), kleuren passen mooi bij elkaar, mat en shimmer door elkaar heen, budgetproof, E.L.F. test niet op dieren.
Minpunten: Pans zijn erg klein, sommige kleurtjes zijn heel slecht gepigmenteerd.
Belangrijk om te weten: Ook verkrijgbaar in Chic, een palette met fellere kleurtjes.

Wat is jouw ervaring met E.L.F. oogschaduw?

23 REACTIES

  1. Ik heb op het punt gestaan om dit te kopen, maar wilde nog even wachten omdat ik meerdere producten tegelijk wilde bestellen. Eigenlijk ben ik blij dat ik dit niet gekocht heb.

  2. Ziet er goed uit, vooral de shimmer kleuren dan. Ik ben zelf echt fan van de grote ELF palettes. De quads (die van 2,50) hebben ook een hele goede pigmentatie en zijn zeker het proberen waard.

  3. Voor die prijs is het wel aardig, aangezien je ongeveer de helft wel kunt gebruiken en de andere helft haast niet gepigmenteerd is.
    Opzich wel een leuk ”book” :D

  4. Wat jammer dat niet alles een even goede pigmentatie heeft, maar je kan er nog genoeg leuke looks mee maken en dat voor maar 5 euro’s, valt reuze mee toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in