Review: EOS lipbalm van Banggood.com

Ik denk dat we allemaal wel EOS lipbalms kennen. Het zijn lipbalsems in ronde verpakkingen. Ik zag ze laatst op Banggood.com (een Chinese webwinkel) staan, en besloot er eentje te bestellen. Ik koos de smaak Cherry, want.. kersen. Kersen zijn lekker! Ik ben ook heel benieuwd wat ik zou aantreffen in de post, want een EOS lipbalm voor $2,81 terwijl ze normaal gesproken rond de 5 euro kosten? En wat nog grappiger is: er bestaat helemaal geen paarse EOS lipbalm! En ook de smaak Cherry bestaat niet. Hier vind je namelijk de lipbalms van EOS, en dat zijn er 7. Natuurlijk was dit te verwachten, maar nu weet ik het zeker: die shit is neppp.

Klik verder voor de rest van de review.

De EOS lipbalm werd geleverd in een plastic verpakking. Een hoop tekst erop, dus je zou al snel denken dat het de officiële verpakking is. De ingrediënten, een beschrijving, houdbaarheidsdatum, barcode, het staat er allemaal op. Daarover heen zat een sticker geplakt met Chinese tekens erop. Ik heb nog nooit een ‘echte’ EOS lipbalm gehad, dus ik kan het helaas niet vergelijken. Iemand?

Ik zei dus al dat de ingrediënten ook op de verpakking staan. EOS lipbalms staan erom bekend geen petrolatum of parabenen te bevatten. Wél bevatten ze allemaal vitamine E, shea butter en jojoba olie. De ingrediënten die op de verpakking staan, zijn:

Olea European (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Steviarebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helanthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Vaccinum Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract*, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract*, Prunuspersica (Peach) Fruit Extract*, Linalool¹.
¹Component of natural flavor
*Organic

Wat me opvalt, is dat er wat spelfouten in de ingrediënten staan. Zoals exract in plaats van extract. Of frut in plaats van fruit. Belangrijk om niet te vergeten is dat je deze ingrediënten NIET serieus moet nemen. Waarom niet lees je hieronder..

Ik had voor de smaak Cherry gekozen, toch? Laat ik je zeggen dat de lipbalm daar niet naar ruikt, maar naar afwasmiddel. Ik geloof dus he-le-maal niets van die ingrediënten – als er echt zoveel fruit extracten en oliën inzaten, had hij wel naar fruit geroken en niet naar Dreft. Voor mij genoeg reden om deze EOS lipbalm meteen weg te gooien, ik wil dit niet op m’n lippen! Ik heb ‘m één keer op m’n lippen gesmeerd en hij voelde prima aan hoor, hij maakte m’n lippen zacht maar ik durf het niet aan om hem te blijven gebruiken.


Alle beschikbare kleuren/smaken van EOS. Geen paars dus!

Conclusie
Ik raad je zwaar af om dit product te kopen. Ik heb geen idee wat ze hierin gestopt hebben, maar goed kan het niet zijn. Neem het risico niet en koop gewoon een echte EOS lipbalm, want die schijnen wél enorm lekker fruitig te ruiken! En je betaalt maar een paar euro meer. De echte EOS lipbalms zijn te koop bij Alice & Jo voor €5,05. Ik heb rond de €2,50 betaald voor deze nepperd, die gelijk de prullenbak in kan. Not worth it!

(Om dan toch nog een positieve noot aan dit artikel te geven: de lipbalm was op 16 mei besteld, op 17 mei verstuurd en op 23 mei binnen. Dat is wel snel!)

35 REACTIES

 1. Awh, balen, cherry klonk wel lekker haha! Ach, ik weet niet of je vaker goedkoop iets hebt besteld? Het hoort erbij (ik heb zelf ook wel een aantal extreme missers gehad) zeg ik dan maar ^^

 2. Hahaha ik zag de foto en dacht HUH een paarse EOS? Lekker nep dus. En nee dreft op mijn lippen zou ik ook niet willen. Ik heb de echte en die zijn wel heel erg fijn en ruiken erg lekker. Toch beetje jammer dat deze ontzettend nep is want zowel de kleur is leuk en de smaak kers klinkt toch lekker. Sufferds trouwens dat ze zo slecht kunnen spellen :spin:

 3. Bah!!!! Je kan ook een balmi kopen bij de douglas! Maar, op biggreensmile.nl verkopen ze ook eos daar heb k hem besteld! En ze zijn 100% echt! (Lemon drop heb ik)

 4. Omg weet je hoe toevallig! Lees deze post nu!
  Ik heb ook een keer een Eos balm besteld in de smaak kersen omdat ik gek ben op kersen ook ik vond hem al super ranzig maar ik had nooit de link gelegd dat die nep kon zijn! Heel erg bedankt voor deze post!

  XXX noa

 5. Ik wil super graag een eos en ik dacht paars leuk!!
  ik lees nooit wat erbij staat maar dit keer wel heel erg bedankt voor de tip gelukkig had je het door dat ie nep was :wink:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in