Review: Essence All About Nude & All About Candies eyeshadow palettes

Essence bracht een tijdje geleden twee nieuwe oogschaduw palettes uit, en dit zijn ze! All About Nude en All About Candies. Eén palette gevuld met nude kleuren, de ander juist vol van kleur. Of je dus kiest voor een neutrale, basic look of liever een kleurrijke look hebt, met beide palettes kun je alle kanten op. Natuurlijk met een lief prijskaartje – slechts €3,59 per stuk. Vandaag vertel ik je alles over deze twee palettes, laat ik swatches zien, en natuurlijk wat looks! Kijk je mee?

Ik begin met All About Nude, een palette met 6 oogschaduws erin. Heel lichtgoud, welke prachtig is als highlighter, is de lichtste van allemaal. Dan hebben we heel lichtbeige (matte!), lichtbruin, zalmroze, donkerbruin en donkerpaars (neigend naar bordeaux). Mooie, verleidelijke kleuren die je allen perfect met elkaar combineert.

Dan hebben we All About Candies, een vrolijk palette. Het zijn stuk voor stuk pastelkleurtjes, met een flinke glans. Er zit lichtgeel in, lichtroze, lichtpaars, lichtoranje, lichtblauw en lichtgroen. De oogschaduws doen me denken aan Pasen, heel leuk al die pastelkleuren!

De structuur van de oogschaduws zijn zacht, silky en brokkelen snel als je even iets te hard druk uitoefent erop. Toch ben ik erg tevreden met de structuur, want ze allemaal hartstikke zacht! De pigmentatie van de donkere kleuren uit het nude palette zijn perfect, maar ook van de lichtere kleuren ben ik onder de indruk.
De oogschaduws uit het Candies palette is wat minder, zelfs als je ze nat aanbrengt. Je moet meerdere laagjes gebruiken, en bij voorkeur met een sponsapplicator of je vinger, zodat je de kleur als het ware op je ooglid ‘plakt’, want met een kwastje gaat er een hoop product en dus kleur verloren.

Natuurlijk maakte ik ook een paar looks met de palettes! Ik merkte al direct dat ik het Nude palette erg fijn vind in gebruik, omdat de pigmentatie goed is en de kleuren allemaal mijn smaak zijn. Helaas ben ik minder enthousiast over het Candies palette, de kleuren zijn niet heel duidelijk op het oog, en de glanzende finish maakt het er ook niet makkelijk op.


Look met het All About Nude palette


Look met het All About Candies palette


Look met het All About Nude en All About Candies palette

Conclusie: Het nude palette zal ik absoluut vaker pakken! De donkerpaarse kleur vind ik prachtig, en ook de andere zijn kleuren die ik vaak gebruik. Zeker de matte lichtbruine vind ik erg mooi! Het Candies palette is absoluut een snoepje om te zien, maar de pigmentatie had beter gemogen. Ik had het misschien ook leuker gevonden als de kleurtjes matte waren geweest. Toch denk ik dat je er een hoop prachtige, bright looks mee kunt maken!

De palettes kosten €3,59 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat. Sindskort zijn er twee nieuwe All About palettes bij gekomen: All About Sunrise en All About Paradise.

14 REACTIES

  1. Het Nude palette heb ik zelf ook en bevalt erg goed. Mooie look heb je ermee gemaakt. Het Candies palette spreekt mij niet zo aan, niet mijn kleurtjes. :-)

  2. Heb die candy-collectie gisteren ook zien liggen bij het Kruitvat! Superleuke kleurtjes. Wilde de nagellakjes kopen, maar de kleur die ik het mooist vond was al weer weg. Vind de look van het nude-pallete ook erg mooi!

  3. Ik heb toevallig gisteren het snoepjes palette gefotografeerd en een look mee gemaakt. Ik vind precies hetzelfde als jij van deze. Wat lastiger om mee te werken. Maar wel een lieve look ;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in