Review: Essence ‘Breaking Dawn pt. 2’ pigments #01 en #03

Jaaa, ik heb iets van de collectie kunnen scoren! Ik was bang dat deze gelimiteerde collectie als een speer uitverkocht zou zijn, maar er lag nog het één en ander in het schap. Van de vier aanwezige pigments heb ik er twee meegenomen, eerst maar eens kijken hoe ze bevallen. Ja, mijn eerste ervaring met de Essence pigments! En ik moet zeggen dat ik héél erg onder de indruk ben. Lees je verder?

Ik nam #01 Jacob’s Protection (zwart) en #03 A Piece Of Forever (goud) mee. Wat een prachtige kleuren zijn dit! Ik ben helemaal verliefd. Op de potjes staat “for eyes and body”, en met die gouden kan ik dat wel snappen, maar die zwarte..? Die houd ik lekker als oogschaduw ;) De zwarte oogschaduw is voorzien van heel veel multicolored shimmers (voornamelijk groen en paars), die je goed ziet zitten. Ook de gouden bevat talloze multicolored shimmers. Ze geven hierdoor een extra feestelijk effect, wat natuurlijk leuk is voor de komende feestdagen!

Het pigment van deze oogschaduws is toppie, beter kan haast niet! Vooral de zwarte geeft in één veeg al z’n kleur af. De gouden oogschaduw lijkt iets losser te zijn qua structuur, de shimmers/glitters verspreiden zich wat meer. Maar ook deze geeft in één keer al z’n kleur af. Als je de pigment oogschaduw aanbrengt, kun je het beste eerst een oogschaduwbasis gebruiken, vooral bij de gouden, zodat deze goed blijft zitten. Je kunt daarna wat oogschaduw in de dop van het potje strooien, en vanuit daar met je oogschaduw kwast werken.


#01 Jacob’s Protection


#01 Jacob’s Protection


#03 A Piece Of Forever


#03 A Piece Of Forever


#03 A Piece Of Forever + oogschaduwbasis eronder

#01 bevat 1,7 gram oogschaduw en #03 bevat 2,8 gram. Vreemd dat dat zo verschilt, aangezien de potjes even groot zijn. Dit zal dan waarschijnlijk met de dichtheid van het product te maken hebben ;) Je zult in ieder geval een behoorlijke tijd met deze pigment potjes doen, want je hebt maar heel weinig nodig voor een complete look. Hieronder heb ik nog even een look geplaatst, die ik met deze twee kleuren heb gemaakt. Zodra ik weer bij het Kruidvat ben, ga ik zeker de twee andere kleuren nog halen. Ik heb de swatches ervan gezien, en.. wauw!!

Informatie
Prijs: € 2,59 per stuk
Inhoud: #01 heeft 1,7 gram en #03 heeft 2,8 gram.
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Super pigmentatie, leuke & handige potjes, mooie kleuren, budgetproof.
Minpunten: Niet iedereen vindt pigment oogschaduw fijn werken. Meer fall-out.
Belangrijk om te weten: Deze pigments zijn voor je ogen & lichaam te gebruiken.

En, wat vinden jullie van deze kleurtjes? Hebben jullie al iets uit de collectie gescoord?

17 REACTIES

  1. Ik heb ze zelf ook. En in eerste instantie zaten ze ontzettend mooi, goed gepigmenteerd, werkte prettig. Alleen naar een aantal uren begon het te creasen. Ik heb het nu één keer op gehad dus ik ga eens kijken of het aan de oogschaduw ligt of dat ik er nog wat mee kan experimenteren, want ik heb natuurlijk wel oogschaduwbasis gebruikt. :D

    • Je kunt een oogschaduwbasis gebruiken ja, je krijgt dan wel een mooier effect. Verder sowieso je oogschaduwkwast nat maken en dan wat pigment in het dopje strooien en aanbrengen op je ooglid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in