Review: Essence Get Big! Mascara’s

Qua mascara ben ik nooit uitgetest: ik ben altijd op zoek naar dé mascara die mijn wimpers het meeste effect geven. Volle, gekrulde wimpers, dat willen we natuurlijk allemaal! Ik zag deze drie mascara’s laatst in de schappen van Essence liggen, en ik nam ze mee. Ik ben erg benieuwd welke van de drie nou het mooiste effect geeft, of dat hun effect op elkaar lijkt. Ze beloven in ieder geval allemaal dat je er big lashes van krijgt! Ben je ook benieuwd, lees dan snel verder!

Klik verder voor de rest van de review. Let op, dit artikel bevat heel veel foto’s.Zwarte mascara: Volume Boost

“volume, volume, volume! essence get BIG! volume boost mascara bevat diepzwarte pigmenten waarmee je een dramatische en spectaculaire look creëert. de haartjes van de megaborstel bereiken zelfs de kleinste wimpers, waardoor elke afzonderlijke wimperhaar wordt bedekt zonder dat de wimpers aan elkaar plakken of zwaar aanvoelen. de mascara zorgt in een handomdraai voor een adembenemende look.”Blauwe mascara: Volume Boost Waterproof

“romantische films, vreugdetranen, een fikse sporttraining of een sprong in het water – get BIG! volume boost mascara waterproof is een ideale mascara voor elke gelegenheid! het zorgt voor perfect opgemaakte wimpers en creëert volume – zelfs wanneer je een duik in het zwembad neemt! een absoluut betrouwbare en vlekkenloze styling partner!”Zilvere mascara: Volume Curl

“verbluffend volume en ongekend mooi gekrulde wimpers. dankzij de speciale, gebogen borstel worden de wimpers gekruld vanaf de haarwortel tot het uiteinde– zelfs met slechts één applicatie. het flexibele borsteltje maakt optimaal contact met de wimpers voor prachtig gekrulde wimpers en extreem volume!”

Mascara
Alle drie de mascara’s hebben exact hetzelfde uiterlijk; het enige wat verschillend is, is de kleur en het borsteltje. In de mascara zit 12ml aan inhoud en ze zijn 6 maanden houdbaar – maar dat wisten we al ;) De mascara’s zijn “ophtalmologically tested” – dit betekent dat ze oogheelkundig getest zijn, en ook getest zijn op de ogen van proefpersonen. Elke mascara heeft z’n eigen doel, namelijk:
– Zwart = volume boost
– Blauw = volume boost waterproof
– Zilver = volume curl

Verpakking
De verpakking past goed bij z’n naam: groot! Het is een mascara die stevig in de hand ligt, zonder teveel poespas. De kleuren in de opdruk zijn lekker fel.


Zwart: Volume Boost


Blauw: Volume Boost Waterproof


Zilver: Volume Curl

Applicator
Elke mascara heeft een andere applicator (borsteltje), ik begin bij de zwarte. Het borsteltje van de zwarte is lang, breed en gebold in het midden. De zilveren heeft een breed borsteltje met een gekrulde, spitse punt. En tot slot de blauwe, deze is langwerpig en breed, en loopt spits uit. Wat alle mascara’s gemeen hebben, is dat het borsteltje erg groot is! Zelf vind ik dat ’s ochtends niet erg prettig, want ik heb dan echt spleetogen en dan is zo’n grote mascara echt een ramp, haha. Maar behalve dat, laten de mascara’s zich erg makkelijk en snel aanbrengen, met een snelle droogtijd.


Zonder mascara


Zonder mascara


Zonder mascara


Zonder mascara

Zwart: Volume Boost


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes

Conclusie van deze mascara: Mooi effect, één laag is voldoende. De mascara separeert je wimpers, maakt ze gitzwart en geeft ze instant volume. Ik vind ‘m erg fijn in gebruik ook!

Blauwe: Volume Boost Waterproof


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes

Conclusie van deze mascara: Ook een erg fijne mascara, en nog beter dan de zwarte.. want deze is namelijk precies hetzelfde, maar dan waterproof. Nice! Ook deze mascara geeft m’n wimpers bij één laag een echte volume boost, zonder dat je veel lagen ervan nodig hebt.

Zilver: Volume Curl


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Eén laagje


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes


Twee laagjes

Conclusie van deze mascara: Deze valt helaas wat tegen, hij klontert een beetje (vooral bij twee lagen) en geeft geen krul aan m’n wimpers.


Een collage om te zien wat het verschil is tussen alle drie de mascara’s

Ervaring na één week
Ik merk na een week dat ik de mascara’s nog steeds graag gebruik. Ik heb elke mascara één week lang opgehad, en bij geen van allen kreeg ik last van m’n ogen. Ook loopt de mascara niet uit aan het einde van de dag, en dat is iets wat ik met sommige mascara’s wel heb! Dan heb ik na een paar uur van die zwarte, vage vegen onder m’n ogen. Ugh, vreselijk! Gelukkig heb ik daar bij deze mascara’s geen last van. :3

Conclusie
Enorm fijne mascara’s, alle drie. Ik merk niet erg veel verschil tussen de drie, ik vind het effect vrijwel hetzelfde. Als ik moet kiezen, zou ik gaan voor de blauwe. Deze geeft het mooiste effect én is waterproof. Maar bij alle drie geldt: een instant volume boost, en je hebt vaak maar één laag nodig. Zo is de mascara dus lekker zuinig in gebruik! De borsteltjes zijn even wennen omdat ze vrij groot zijn, maar je leert er snel mee omgaan. Eén minpunt vind ik alleen dat de mascara’s niet goed voor je onderste wimpers te gebruiken zijn.

Informatie
Prijs:
Volume Boost (zwarte): € 2,29
Volume Boost Waterproof (blauwe): € 2,49
Volume Curl (zilvere): € 2,29
Inhoud: 12 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Separeert je wimpers, maakt ze intens zwart, één laag is voldoende, mooi effect.
Minpunten: Niet goed te gebruiken voor je onderste wimpers, borsteltjes zijn vrij groot.
Belangrijk om te weten:

Hebben jullie al kennisgemaakt met deze mascara’s? Naar welke gaat jouw voorkeur uit?

40 REACTIES

 1. Complimenten voor het maken van het artikel! Heel duidelijk en overzichtelijk!! :)
  Ik wil de blauwe wel graag proberen, heb al jaren geen waterproof meer gebruikt.

 2. Leuk artikel! Je hebt al prachtige, lange wimpers moet ik zeggen! Ik zou zelf juist niet voor die blauwe kiezen, ben niet zo fan van waterproof mascara's! Maar ze zien er wel goed uit, inderdaad :D!

 3. Ik heb de blauwe, en ben er super tevreden mee! Als de blauwe op is, ga ik miss. de zilveren proberen.
  Goed geschreven artikel, maar misschien wat minder foto's? Gewoon 1 foto per mascara, dat is overzichterlijker.
  Maar verder een super artikel. :)

  • Ja ik zat inderdaad nog te twijfelen! Voortaan zal ik het bij collage's houden dan, scheelt wel een stuk scrollen inderdaad haha ^_^

 4. Op alle foto's zijn de wimpers net spinnenpoten, ik vind het niet mooi en er slordig uitzien.. (Sorry, ook je wenkbrauwen mogen bijgewerkt worden)
  Misschien een tip: Clinque en Dior hebben hele goede mascara's in hun assortiment!

 5. Ik heb deze niet gekocht toen ze in de actie waren, maar heb er wel een beetje spijt van. Ik heb alleen al te veel mascara's…
  Goede review trouwens!

 6. Ik vind je wimpers zonder mascara eigenlijk veel mooier!

  Maar wat een goede review! Ik ben nog niet toe aan een nieuwe mascara, maar ik onthoud ze wel.

 7. Goede review! Deze wou ik ook kopen, alleen ik vind de verpakkingen zo groot vandaar dat ik ze nooit gekocht heb..
  Zelf ben ik erggg tevreden over de NYC City Curls :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in