Review: Essence Nail Colour³ Midnight Date & City That Never Sleeps

Ik ben dól op flakies nagellak. En laat Essence nou net een flakies nagellak in hun collectie hebben! Dit kleurtje is onderdeel van de ‘Colour³ lijn’ van Essence, en bestaat uit zes soorten nagellak. Je kunt ze afzonderlijk van elkaar gebruiken, of over elkaar heen. Zo kun je met één product drie kleuren nagellak creeëren. Cool! Ik besloot er eentje mee te nemen en te testen.

Klik verder voor de rest van de review!


Achterkant flesje

“applied together or separately, you can create brand new colours and effects with essence nail art nail colour³. every polish contains three different shades.”

Uiterlijk
Dit is een duo nagellak, dus aan beide kanten één kleur. Ik vind het een mooi flesje, de zijkanten zijn doorzichtig en er staat met mooie letters de kleur van de nagellak op. De opdruk in het middenste gedeelte vind ik persoonlijk een beetje druk. Het borsteltje vind ik trouwens niet het allerfijnste borsteltje ooit, hij is lang en rond en dat vind ik niet erg fijn lakken.


Midnight Date


City That Never Sleeps

Kleur
Midnight Date is een donkerblauwe, shimmery nagellak. De shimmers zijn lichtblauw, wat zorgt voor een mooie, subtiele glans op de nagellak. City That Never Sleeps is lichtdekkende paarse kleur, met lichtgroen/blauwe flakies en shimmers erin. Deze twee gecombineerd wordt een donkerblauwe kleur met paarse gloed, en lichtgroen/blauwe flakies en shimmers.


City That Never Sleeps: één laagje


City That Never Sleeps: twee laagjes


Midnight Date: één laagje


Midnight Date: één laagje (met flits)


Midnight Date: twee laagjes


Midnight Date: twee laagjes (met flits)


Midnight Date + City That Never Sleeps, één laag van beide

Swatches / Hoe is de dekking?
Ik vind de dekking van City That Never Sleeps (de flakies) erg tegenvallen, zelfs na twee laagjes. Deze kleur komt het beste tot z’n recht over een andere nagellak heen, bij voorkeur een donkere, zoals Midnight Date. Deze twee gecombineerd zijn erg mooi! Midnight Date dekt het beste bij twee laagjes, en is dus prima los te dragen. Maar City That Never Sleeps vind ik niet mooi, alleen over een andere heen, zoals blauw, paars of zwarte nagellak.

Droogt de nagellak snel?
De nagellak is na een flinke minuut droog, en krasvrij na een half uur.

Hoe lang blijft de nagellak zitten?
Als je ze los aanbrengt, blijven ze beide twee dagen zitten zonder te chippen. Gecombineerd ook, mits je een topcoat gebruikt.

Ingrediënten
Klik hier voor de ingrediëntenlijst.

Conclusie
Erg leuk, deze nagellak van de Colour³ lijn! Ik ben zeker van plan om de andere ook te gaan halen, want ik vind het effect erg geslaagd. Jammer dat er eentje niet los te dragen is, maar hij is perfect voor over een andere kleur heen. En voor de prijs hoef je het absoluut niet te laten.

Informatie
Prijs: € 2,79
Inhoud: 2 x 4ml, totaal 8ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten: Mooie combinatie, dekt goed, droogt best snel.
Minpunten: City That Never Sleeps dekt van zichzelf niet erg goed (is alleen mooi over een andere kleur heen) en het kwastje/borsteltje lakt niet erg fijn.
Belangrijk om te weten: Klik hier om een overzicht van de beschikbare kleuren te zien.

Hebben jullie al iets van de Colour³ lijn gescoord? Welke lijkt jullie het mooiste?

19 REACTIES

  1. Ik heb 06, Ticket to the show.
    Maandagavond heb ik 2 laagjes opgedaan zonder basecoat en en topcoat.
    En tot vandaag Vrijdag zit de nagellak er nog erg mooi op zonder te chippen.
    Ben erg tevreden over deze nagellakjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in