Review: Essence On Top lipgloss #03 Hypnotize


Essence ‘On Top Lipgloss’ – een nieuw product, yay or nay?

“vandaag doen het we het zo en morgen doen we het weer anders! met de on top lipgloss kun je de kleur van je lipstick of lipgloss veranderen en er een individueel accent aan geven. gewoon aanbrengen over je lipstick en je creëert verleidelijke holografische accenten in zwart, zilver en roze. voor een extra speciaal effect kun je de glans alleen op bepaalde delen van je lippen aanbrengen. kom maar op met die creativiteit! verkrijgbaar in drie kleuren.”

Een tijdje geleden kondigde Essence nieuwe producten aan, waaronder deze On Top lipglosses. De bedoeling hiervan is dat je het over een andere laag lipgloss of lipstick smeert, voor een extra leuk effect. Essence zegt hierover: “on top lipgloss changes the colour of every lipstick or lipgloss”. Nu is mijn scheikunde nooit echt super geweest, maar ik weet wel dat als je lipgloss over lipgloss doet, het een behoorlijk smeerboeltje wordt, door de twee substanties. Afijn, tijd om dit nieuwe product eens uit te testen!

Ik nam van de drie verkrijgbare kleuren #03 Hypnotize mee. Kijk je mee naar de review en foto’s?


#03 Hypnotize

Ik nam dus #03 Hypnotize mee. Dit is een doorzichtige (en best plakkerige) substantie met enorm veel glittertjes erin, voornamelijk de kleuren groen, paars en blauw. De lipgloss ruikt niet erg lekker, een beetje goedkoop en chemisch. Minpunt! :( De verpakking is ook een beetje onhandig, namelijk in de vorm van een reageerbuisje. Ja, echt waar! En zo kun je ‘m dus niet overeind zetten, zelfs niet op de dop. De dop is namelijk lichtelijk gebold waardoor hij gewoon niet blijft staan. Verder zit er in deze lipgloss 8 ml en is hij 24 maanden houdbaar.


Swatch op m’n pols


Het borsteltje

De applicator is een typische lipgloss applicator, namelijk lang met een schuin afgesneden sponsje. Dit lijkt mij niet zo handig om aan te brengen óver een andere lipgloss heen, je smeert dan makkelijk de basislaag lipgloss of lipstick weg. Beter zou een kwastje ála Catrice zijn, maar goed. Tijd om deze lipgloss eens te testen over diverse lipsticks en lipglosses, om jullie een zo goed mogelijk beeld te geven over het effect van deze On Top Lipgloss. :smile:


NYX Tea Rose


NYX Tea Rose én Essence On Top Lipgloss


NYC Strawberry Milk


NYC Strawberry Milk én Essence On Top Lipgloss


Catrice ‘Florista’ Walk In The Woods


Catrice ‘Florista’ Walk In The Woods én Essence On Top Lipgloss


Catrice 050 Princess Peach (dácht ik.. pin me er niet op vast!)


Catrice 050 Princess Peach én Essence On Top Lipgloss


NYX Lip Laquer Pot ‘Okie Dokie Artichokie’


NYX Lip Laquer Pot ‘Okie Dokie Artichokie’ én Essence On Top Lipgloss


Essence XXXL Shine #03 Timeless Beauty


Essence XXXL Shine #03 Timeless Beauty én Essence On Top Lipgloss

Nee, ik vind dit helaas tegenvallen. Ik vind het effect niet mooi – maar misschien ligt het aan de kleur? Ik vind het gewoon niet fijn, je smeert een deel van je aangebrachte lipgloss of lipstick weg en de gekleurde glittertje en overdreven glans doen het niet voor mij. Jammer, het idee is erg leuk bedacht! Misschien kan Essence het borsteltje en de verpakking veranderen, en meer kleuren uitbrengen? Een holografische on top lipgloss, perhaps?

Wat ik ook een minpunt vind – en misschien had je al zo’n idee, als je goed oplette, is dat de applicator vies wordt! Zodra je het over (bijv.) rode lipstick aanbrengt, is het sponsje meteen rood. Ja, dat stop je natuurlijk niet zo terug in de lipgloss zelf! Dus dat betekent, elke keer als je de on top lipgloss hebt gebruikt, dat je hem moet afvegen aan een tissue. Annooooying!

Essence On Top Lipgloss is verkrijgbaar in drie kleuren, bij elk Kruidvat filiaal met een tweede Essence schap. Ze kosten € 1,99 per stuk.

Wat vind jij van deze on top lipglosses? Zouden jullie ze kopen, of niet?

15 REACTIES

  1. Ik was er wel benieuwd naar, dus ben blij met je review. Ik vind het effect ook niet zo denderend eigenlijk… En inderdaad hinderlijk dat je applicator er zo vies van wordt (maar wel logisch eigenlijk).

  2. Ik had sowieso al niet de neiging ze te proberen. Inderdaad, vreemde verpakking en ik had ook al bedacht dat de applicator vies zou worden. Daarbij, als je een lipgloss koopt, koop je deze toch voor de kleur? En niet om er dan nog een ander kleurtje overheen te smeren….

  3. Ik vind het effect niet zo super.. bijna alle lipsticks en glossjes vind ik zonder mooier uitzien. Ook de zwarte en zilveren variant lijken me niks. Wel jammer, het idee op zich is wel leuk.

  4. Evelien is backkkk <3 Ik heb het in mijn handen gehad en toch weer teruggelegd. Ik had er namelijk nog niet erg veel over gelezen en dat vind ik altijd belangrijk. Ik vind het ook niet zo bijzonder. Ik ben dan ook niet een hele erge lipgloss fan. Geef mij maar een crème kleur.

  5. Ik heb al voor het schap gestaan, maar uiteindelijk heb ik deze lipgloss niet gekocht, omdat ie me niet superfijn leek. En gelukkig heb ik dat niet gedaan, want hij lijkt me niet echt fijn… Wel mooi die glitters, maar ook erg jammer dat het aan de applicator vast gaat zitten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in