Review: Essence Stays No Matter What 24h volume mascara

Het was alweer een tijd terug dat ik een nieuwe mascara kocht, dus een paar dagen geleden besloot ik deze van Essence te kopen. Het is de ‘Stays No Matter What’ 24h volume mascara. 24 uur lang volume? Je begrijpt natuurlijk wel dat zoiets getest moet worden! En hoe test je zo’n mascara nou beter door hem te dragen tijdens 1,5 uur intensief sporten, én hardlopen in de regen? Yup. Ik ging die uitdaging aan. Ben je benieuwd, lees dan snel verder!

Klik verder voor de rest van de review!

“de perfecte mascara voor nachtenlang dansen, intensief shoppen of langdurige zwemtrainingen. voor elk moment in jouw leven. de waterproof-formule garandeert wimpervolume tot 24 uur. het innovatieve borsteltje bereikt elke wimperhaar, stuk voor stuk. voor een geweldige look die blijft.” bron

Mascara
Een opvallende verpakking, zonder twijfel. De huls is neongeel, dus de kans op kwijtraken zit er bijna niet in. De mascara bevat 9 ml, en is beschikbaar in één kleur: zwart. Op de wimpers vind ik hem ook goed zwart, dus dat is een voordeel. De mascara is na openen 6 maanden houdbaar.

Applicator
De applicator is eenvoudig. Er zitten tal van zachte, flexibele haartjes aan, en het puntje van de applicator is wat smaller dan de rest. De applicator neemt niet veel mascara op vind ik, het effect is daardoor ook vrij subtiel.

Voor bovenstaande resultaat heb ik twee laagjes gebruikt. Het effect is bij één laagje erg subtiel, een beetje het ‘my lashes but better’ idee. Bij twee laagjes krijg je al meer effect: meer krul, meer volume en dikkere wimpers. Pas wel op dat hij niet teveel gaat klonteren na twee laagjes, hij droogt namelijk best snel, waardoor je klontjes in je wimpers krijgt! Verder vind ik hem erg fijn, maar ben ik ’s ochtends iets langer bezig om de mascara ‘op te bouwen’ tot het gewenste effect. Dit maakt hem wel ideaal voor mensen die zowel van subtiele wimpers als opvallende wimpers houden, het kan allebei met deze mascara!

Blijft hij 24 uur zitten?
Ik ben nooit 24 uur lang wakker, maar ik heb hem wel kunnen testen door hem de hele dag te dragen (van 09:00 – 00:00), intensief te sporten, te douchen (niet haren wassen) én hard te lopen in de regen. En bij dat alles, bleef hij goed op z’n plek zitten! Ook geeft hij niet af, kruimelt hij niet, kortom it stays no matter what. Of hij 24 uur lang blijft zitten: ik denk het wel! Hij verliest wel heel lichtelijk effect in de loop van de dag, maar het is zo onopvallend, dat hij de 24 uur zeker wel haalt. Opvallend, maar fijn detail: ondanks dat de mascara waterproof is, is hij ’s avonds heel gemakkelijk te verwijderen! AWW YEAH, niks geen geboen! :spin:

Conclusie
Een zeer fijne mascara! Hij blijft zeer goed op de wimpers zitten, net als een waterproof mascara, maar zonder de ellende van het eraf moeten boenen. Hij geeft veel krul, maakt m’n wimpers langer, maar laat ze amper klonteren. Je kunt de intensiteit zelf bepalen, 1 laagje = subtiele verlenging/verdikking van de wimpers, en 2 laagjes = opvallende wimpers! Ik raad hem absoluut aan.

Informatie
Prijs: €2,99
Inhoud: 9 ml
Verkrijgbaar: Kruidvat
Pluspunten:
      Blijft lang zitten
      Geeft niet af
      Klontert niet
      Is makkelijk te verwijderen
      Krult en verlengt m’n wimpers
      Budgetproof
      Verkrijgbaarheid
Minpunten:
      Ik heb écht geen idee! Ik kan niks ontdekken :O
Belangrijk om te weten:

20 REACTIES

  1. Ik heb deze ook. Hij geeft mooi volume en blijft goed zitten. Een beetje te goed want met m’n normale oogmake-up remover krijg ik hem er niet af. Ik gebruik daarvoor die kleine oogmake-up remover pads van de Hema die helemaal in olie zijn gedrenkt. Daarmee lukt het wel.
    Afgezien daarvan ben ik heel erg te spreken over deze mascara.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in