Review: Essence Sun Club 01 South Beach

Tijdens de Kruidvat 50% korting dagen scoorde ik dit palette van Essence, van de Sun Club lijn. Dit palette bestaat uit 8 kleuren oogschaduw die lekker zomers zijn. Er zit blauw in, groen, oranje en nog wat kleuren. Zon, zee, strand kleuren dus! Ik was erg benieuwd hoe dit palette mij zou bevallen en hoe de kleuren zouden overkomen in het echt.

Klik verder om de review te lezen, swatches en foto’s te zien!

Mooie zomerse kleuren, zoals ik dus al zei. Vooral de felblauwe en mooie groentinten spraken mij aan. De oogschaduw zit in een mooi doosje met leuke versieringen erop. Ook zit er een applicator bij, met aan de ene kant een sponsje en aan de andere kant een kwastje. Nu gebruik ik altijd standaard mijn eigen kwasten, maar het kwastje werkt wel erg fijn, vooral als je hem nat maakt (geen fall out!).

Dit palette is in de kleur 01 South Beach. Over de combinatie van kleuren oogschaduw is goed nagedacht; alle kleuren passen goed bij elkaar! Je kunt hier een hoop mooie looks mee maken.

Swatches

Op de volgende twee foto’s zie je de oogschaduw zonder oogschaduwbasis en met twee veegjes.

De pigmentatie? Mwah, het gaat. De felblauwe is wel mooi, de overige kleuren zijn middelmatig. De lichtere kleuren zijn slecht gepigmenteerd en van een bruine oogschaduw verwacht ik ook meestal wel meer pigmentatie, helaas faalt dit kleurtje hierin. Wel moet ik zeggen dat de bruine oogschaduw mooie gouden shimmers heeft, leuk! Overigens zijn alle oogschaduws in dit paletje shimmery, niet heel erg, maar ook niet mat. Perfect voor een zomerse look, wat mij betreft!

Nu laat ik de swatches zien met oogschaduwbasis, ik gebruik hiervoor de E.L.F. Mineral Eyeshadow Base. Dit is een beige primer.

Amper verschil. Misschien omdat ik met primer één veegje oogschaduw heb gebruikt in plaats van twee? En misschien met een andere primer dat de kleuren wel beter uit zouden komen, dat zou kunnen – maar met deze E.L.F. Mineral Eyeshadow Base van 1 euro niet.

En tot slot laat ik de swatches met wit oogpotlood, een veelgebruikte ‘basis’ voor oogschaduw.

Kijk – dat is al een stuk beter! De kleuren komen nu beter tot hun recht en knallen er echt uit! Nu kan ik tenminste iets met dit paletje. ;)

Dit palette kost € 2,99 (dacht ik! Excuse me if I’m wrong.. maar zo ongeveer zal het zijn) en is ook beschikbaar in de kleur 02 Long Beach (daarin zitten meer bruine tinten, zie foto hieronder!). Dit palette kun je – uiteraard – kopen bij de Kruidvat.

01 South Beach

02 Long Beach

Wat vinden jullie van dit palette?

[five-star-rating]

9 REACTIES

  1. Ik heb paletje 02 met de bruintinten. Ook deze zijn erg mooi! Inderdaad wel fijn om er primer onder te gebruiken, komen ze net wat beter uit!
    De shimmers in de oogschaduw zijn erg mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in