Review: Essence Volume Stylist ♥ Curl & Hold mascara

SONY DSC

Het was al ongeveer drieëndertig jaar geleden dat ik m’n laatste mascara kocht. Ik had nog een berg mascara’s liggen die ik eerst wilde opmaken. Toen ik laatst een rondje door ’t Kruidvat maakte, viel m’n oog op deze roze mascara. Een mooie verpakking, zou hij ook mooi resultaat geven? Ik besloot hem mee te nemen, zodat ik hem tegelijkertijd kan reviewen voor jullie. Want dat was alweer té lang geleden. Lees je mee?

De mascara kost €2,99 – lekker budgetproof dus. Daarvoor krijg 12 ml, wat best veel is voor een mascara. Hij belooft perfecte, gestylede wimpers met veel volume en krul, die wel zo blijven tot 18 uur. Jajaja, daar geloof ik zelf niet zo in, maar we gaan zien. Het uiterlijk is al dik in orde, in ieder geval. Metallic roze met een zwarte, ‘gevlochten’ dop. 10+ voor de verpakking, dus. De mascara blijft ook gewoon overeind staan als je hem neerzet. En omdat de dop lekker groot is, houdt de mascara ook prettig vast.

Het borsteltje is vrij groot. Hij is licht gebogen, en heeft aan één zijde geen haartjes. Hij loopt wat spits toe, en de flexibele haartjes zelf lijken veel product mee te nemen uit de huls. Dankzij het grote borsteltje is de mascara snel en makkelijk aan te brengen, en dankzij het wat spitsere puntje kom je ook makkelijk bij kleinere wimperhaartjes. De mascara bevat een speciale micro stylingwas, wat zorgt voor extra veel en langdurig volume.

Nou, dat is ook geen succes. Veel te klonterig! Brrr, ik vind het 3x niks. Ik moet echt m’n best doen om geen klontjes te krijgen, zodra dat gelukt is ziet het er nog wel *oke* uit. Maar als ik de mascara gewoon even snel aanbreng, krijg je bovenstaande effect. Qua lengte en krul zit de mascara wel goed en doet hij wat hij beloofd. Maar het geklonter vind ik erg jammer. Dit komt puur omdat het borsteltje téveel mascara uit de huls meeneemt, dus probeer in dat geval zoveel mogelijk terug te smeren.

Essence Volume Stylist Curl & Hold mascara kost €2,99 en is te koop bij Kruidvat.

9 REACTIES

  1. De verpakking ziet er inderdaad top uit, maar ik begrijp helemaal waarom je er niet tevreden over bent. Ik had ook zo’n mascara laatst (van Pacifica) en daar kwam teveel mascara uit en klonterde ook . Nu we weer een maand verder zijn (ik ben een echte doorbijter) gaat het wat beter.. er komt eindelijk wat minder mascara mee. Ik vond deze mascara te duur om in de hoek te smijten. Maar ik zal hem niet opnieuw kopen.

  2. Wat jammer van de klontjes! Ik doe teveel mascara ook weleens af aan een tissue. Maar dat is natuurlijk niet handig en zonde van het product.

  3. Oeh, das jammer inderdaad. Die klontjes. Ik ben de laatste tijd ook diverse nieuwe mascara aan het uitproberen. Ik heb er wel diverse die een mooi resultaat geven, maar helaas vlekken mascara’s altijd heel snel bij mij. Daar moet ik dus nog een oplossing voor zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in