Review: Essence ‘You Rock!’ collectie

Als eerste zal ik beginnen met mijn excuses aan te bieden aan de mensen om me heen: ik heb gefaald. Ik had een shopverbod tot 1 Juni maar bij het zien van de nieuwste collectie van Essence wist ik al dat ik zou gaan falen. Wat een splendid collectie! Gave kleurtjes, stoere items, dit moest en zou ik hebben! Terwijl ik het verstandige boosaardige stemmetje in mijn hoofd – dat riep ‘Niet doen! Je hebt een shopverbod!’ – onderdrukte, laadde ik m’n Kruidvat mandje met m’n verstand op nul met Essence items. Oja, en wat Catrice. En iets van Rimmel. Want ja – hallóóó?! – het is nagelfestijn! Een beautyblogger die een nagelfestijn negeert? No way, jose! M’n shopverbod is nu een week uitgesteld tot 8 Juni (voor straf) maar hey, ik heb wel weer een hoop leuks om te reviewen voor jullie! En daar doe ik het tenslotte voor :cool:

Wat ik heb te reviewen voor jullie is het welbekende (of moet ik zeggen, beruchte?) Eyeshadow Palette, de Refreshing Spray, 2 nagellakjes, de eyeshadow base en de Lipstain. Ja, het liefst zou ik alles meenemen uit de collectie, maar dan zouden m’n ouders me onterven en m’n vriend de scheidingspapieren meteen aanvragen, dus ik maakte een mooi compromis metzelf. Alleen deze items, dan.

Benieuwd of het de regels breken waard was, en hoe deze collectie mij bevalt? Lees dan snel verder! ;)

Eyeshadow palette: 01 Rock Chick’s Palette

Allereerst, mijn excuses dat het palette er gebruikt uit ziet op de foto’s. Dit kan kloppen, ik was zo intelligent geweest om een berg foto’s te maken zonder geheugenkaartje in m’n camera. Ja, dat werkt niet hé? Ik moest dus alles opnieuw fotograferen. Ik baal enorm, maar ik hoop dat jullie er doorheen kunnen kijken! ;) Ik begin met de Essence ‘You Rock!’ eyeshadow palette. Deze kost € 3,99 en heeft de naam ’01 Rock Chick’s Palette’. Een leuke, toepasselijke naam. Ik vind de namen voor de producten van Essence altijd een groot pluspunt, net als bij Catrice! Maar dat terzijde, dit palette is de enige en er is dus geen 02 versie van.

Dit palette is een stevig, kartonnen doosje dat makkelijk openklapt. Er zit een licht magneetje in waardoor hij goed afsluit, zodat hij niet open kan klappen in je tas of terwijl je aan het headbangen bent. Het palette is ietsje groter dan m’n handen, een mooi meeneem formaatje dus.

Achterop staan twee looks afgebeeld die je met dit palette kan maken. Normaal gesproken kijk ik hier niet zo naar, maar het zijn beste coole looks, als ik beter kijk. Op de achterkant staat de volgende tekst: “Six trendy eyeshadows for striking colour effects, eyepencil in black and eyeshadow brush”.

Het zijn zes mooie kleuren, vind ik. Drie donkere en drie lichtere. Nu op naar de swatches! Op de eerste foto zie je de swatches op een droge hand, zonder basis en met twee veegjes.

De kleuren zijn zonder basis oke. Goed goede pigmentatie, maar ook niet hopeloos. In alle zes de kleuren zit een shimmer, ze zijn dus niet mat. De donkere kleuren zijn beter gepigmenteerd dan de lichtere (maar dat was te verwachten), de lichtroze is het slechts gepigmenteerd.

Op de volgende foto zie je de swatches gemaakt met de Essence ‘You Rock!’ eyeshadow base.

De oogschaduwbasis doet goed z’n werk (lees hierna de review) en maakt de kleuren intenser, en zorgt ervoor dat ze langer blijven zitten. M’n conclusie is dat met een basis dit een leuk oogschaduw palette is, met zes mooie kleuren.

Dan hebben we nog een leukigheidje in dit palette: een dubbelzijdige brush en een eyeliner in de kleur zwart.

Aan de ene kant zit een sponsje, aan de andere kant zit een hard kwastje, wat me doet denken aan een concealerbrush qua vorm en grootte. En goh, dit kwastje valt me nog best mee! Normaal mik ik kwastjes uit palettes in een groter bakje (voor nood, ofzo..) maar deze laat ik in het palette, het kwastje is erg fijn en brengt de oogschaduw ook mooi aan.

Dan zit er tot slot nog een zwarte eyeliner in. En ook een hele fijne, mooi gepigmenteerd en 1g groot.

Mooie pigmentatie wel, hé? Alles uit dit palette valt me mee. De kleuren, het oogpotlood en het dubbelzijdige kwastje. Alles is fijn en dat voor een mooi prijsje van € 3,99!

Eyeshadow base: Rock Chick’s Base

Hierboven kon je al lezen dat ik tevreden ben over de Eyeshadow Base. Deze kost € 2,29. De naam is Rock Chick’s Base en er zit 2,1 ml in.

Er zit een sponsapplicator in en de substantie is creamy. Er lijkt een gouden glans over de eyeshadow base te zitten, maar eenmaal aangebracht zie je dat niet meer terug. De sponsapplicator brengt de basis erg fijn aan en hij droogt snel, na slechts 10 seconden is de basis al volledig droog!

Een erg fijne oogschaduwbasis, vind ik! En dat voor een mooi prijsje. Jammer genoeg is het onderdeel van een LE, maar hopelijk is Essence slim en brengen ze een eyeshadow base standaard in hun collectie uit.

Nagellak: 03 King Of Mints en 04 Let Me In Pink

De nagellak van deze limited edition bestaat uit 5 kleuren. Ze kosten € 1,49 per stuk. Ik nam de kleuren ‘03 Kings Of Mints‘ en ‘04 Let Me In Pink‘ mee.

Ik vind het twee mooie kleuren, stoer roze en baby mintblauw. Ik vind het niet echt rock kleuren, maar dat terzijde, want deze lakjes rocken wel. Het borsteltje is smal, maar lakt fijn. Hij droogt met een paar minuten volledig en na ruim 10 minuten is ‘ie krasvrij. Gemiddeld, zou ik zeggen. Ze chippen na een paar dagen, maar de prijs van € 1,49 maakt het helemaal goed.

Lipstain: 01 Let Me In Rose

Nu is het beurt aan de lipstain om gereviewed te worden! Lipstains zijn de laatste tijd behoorlijk hun entree aan het maken. De ‘grotere’ merken kwamen er mee, en zo volgde ook de budgetproof merken zoals Catrice, NYX en Essence. Ik was sowieso de laatste tijd meer geneigd naar lipsticks dan lipgloss, maar sindskort grijp ik steeds vaker naar m’n lipstain. Het blijft langer zitten en geeft niet af. Maar geldt dat ook voor deze budget lipstain van Essence? Ik testte het uit!

Ik nam de lipstain mee in de kleur 01 Let Me In Rose. Deze kost € 1,99 en er zit 1,8ml in. Je hebt de lipstains in 2 kleuren, dit is de lichtste.

Zoals je kunt zien is het kwastje anders dan de lipstain van bv. NYX. Die is puntiger, en deze is ronder. Wel is deze lipstain minder gepigmenteerd, als je ‘m op enigzins natte lippen aanbrengt zie je niks. De lipstain heeft een lichtzoet geurtje. Ik vind deze wel makkelijker aanbrengen door de ronde punt. Hij droogt snel op, maar blijft minder lang zitten dan andere lipstains, ongeveer 2 uur. En dat terwijl ze op je pols 24 uur lang blijven zitten..

Dit zijn de swatches. Nadat je een streep hebt getrokken loopt ‘ie wel een béétje uit, maar op je lippen zul je dit niet zien. Een enkel puntje is dus dat ik ‘m niet zo heel goed gepigmenteerd vind..

Refreshing spray

En dan zijn we bij het laatste onderdeel, namelijk de Refreshing Spray. In deze spray zit 100ml en de naam is 01 Rock Chick’s refresher (verassend!). De spray is 12 maanden houdbaar. Op de achterkant staat dat je ‘m kunt gebruiken om je lichaam en gezicht op te frissen. Het is een handig meeneem formaat, je stopt ‘m zo in je tas en haalt ‘m eruit als je het te warmt krijgt. De lichtzoete geur zorgt ervoor dat je geen wespen en ander ongedierte aantrekt, ook een prettig detail.

De spray ruikt lichtzoet en fris en er komt een flinke nevel uit als je sprayt. Ik ben over deze spray nogal neutraal.. het is een fijne spray, ruikt lekker, maar veel gebruiken zal ik ‘m niet. De geur blijft een klein uurtje hangen en daarna is ‘ie vervlogen. Deze spray is leuk om mee te nemen onderweg, hij kost slechts € 1,99.

Conclusie

Ik vind de ‘You Rock!’ editie een zeer geslaagde LE van Essence! Fijne artikelen en best goede kwaliteit. Ik ben blij dat ik de producten heb aangeschaft, het was m’n shopverbod doorbreken waard *gniffel*.

Wat vinden jullie van deze rocking LE van Essence?

[five-star-rating]

13 REACTIES

  1. Ik vind vooral het oogpotloodje erg fijn, maar het pigment van het palette zie ik niet zo heel goed terug op mijn ogen helaas… De spray heb ik later nog gekocht, lekker fris! (later makkelijk na te vullen hihi)

  2. Ik vind het pigment van het palette toch wat tegenvallen, jammer wat ziet er zo leuk uit. Alleen om de verpakking al :)
    Ben benieuwd naar de base, blijft die ook heel de dag goed zitten (of althans, de oogschaduw dan) of heb je die nog niet uitbegreid gestest?

  3. Ik vind het ook een hele leuke collectie.
    Pigmentatie vind ik best oke, je kunt vooral met die paarse een mooie look maken. (Super mooie kleur! :D)

    De lakjes zijn geweldig!

  4. Leuke review en mooie foto's! Ik heb ook een aantal producten uit de LE collectie van Essence. Ik vind het palette erg leuk, frisse kleuren voor een mooie prijs! De nagellakjes zijn ook erg leuk, ik heb alleen die rozen niet! En die wil ik nog graag! Verder is deze collectie erg leuk. Ik kan maar 1 ding zeggen: Essence Rocks :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in