Review: Etos Eyeliner Pen XL Longlasting

Tijd terug dat ik een eyeliner review schreef, maar dat komt omdat ik tijdenlang een vaste eyeliner gebruikte. Toen die uit het assortiment ging, kocht ik er eentje van Essence, een soortgelijke. Hij zette mooie lijnen, totdat ik me de laatste tijd steeds meer aan dat ding begon te ergeren. Hij droogde sneller uit, het vilten puntje was niet om te draaien en hij was niet waterproof. Tijd voor een andere eyeliner dus! Vandaag review ik deze eyeliner pen van Etos. Is het wat?

De eyeliner pen kost €2,99. Hij heeft een dun, vilten puntje en de eyeliner zelf is vrij kolossaal, wat wel makkelijk vasthoudt. Het uiterlijk is erg simpel – zwart met zilveren letters. Ik kan nergens ontdekken wat de inhoud is, wel lees ik in de ingrediëntenlijst dat er aloë vera extract op #2 staat. Ik gok dat dit is om de intensiteit van de eyeliner iets lichter te maken.

De eyeliner is niet helemaal zwart – althans, niet bij één laagje. Hij is meer donkerblauw, net als een tattoo. Mensen met een tattoo weten dat een tattoo niet helemaal zwart is, maar heel donkerblauw. Zo is ook exact de kleur van deze eyeliner. Gelukkig is hij wel zwart wanneer je een tweede laag aanbrengt.

Hierboven, de eerste foto, is vlak na het aanbrengen met één laagje. Daaronder een foto van het er afboenen. Zoals je ziet is hij behoorlijk longlasting inderdaad! Helaas is dit op de ogen ook zo. Ik gebruik altijd een gezichtsreinigingsdoekje en die haalt nooit helemaal de eyeliner weg – de wing blijf je nog vaag, lichtblauw zien. Ik moet dan echt een make-upremover op oliebasis gebruiken om alles helemaal weg te krijgen.


Eén laagje


Twee laagjes

Desondanks is het vilten puntje erg stevig. Hij is niet zo slapjes en flexibel als sommige eyeliners. Hij is flexibel genoeg om een mooie lijn en wing te kunnen zetten, maar niet zo flexibel dat hij slap en zacht wordt. Het aanbrengen gaat goed en heel precisie, ook de wing kan ik er goed mee zetten. Alleen moeten lensdragers wel oppassen dat de eyeliner niet per ongeluk in hun ogen loopt! Dan krijg je namelijk dit..

Erg naar gezicht. M’n lens was gewoon blauw, haha!

De eyeliner geeft ook af gedurende de dag. En dan hoeft het niet eens warm te zijn! Hij stempelt lichtjes op m’n oogleden en als je soms, net als ik, tranende ogen hebt dan loopt de eyeliner bij de wing iets uit. Al met al zit je continu je eyeliner te corrigeren met een wattenstaafje. Aan het einde van de dag is de eyeliner wat gaan vlekken onder m’n ogen.

Helaas ben ik dus niet tevreden met de eyeliner! Hoewel ik het vilten puntje super vind, zou hij gewoon goed waterproof moeten zijn en niet vlekken of uitlopen. Ik wil een eyeliner aan kunnen brengen en er de rest van de dag niet naar om hoeven kijken. Hoe fijn het aanbrengen ook is, de rest is gewoon teleurstellend.

Welke eyeliner gebruik jij? Heb je nog dé tip voor een goede eyeliner?

12 REACTIES

  1. Jammer dat deze eyeliner tegenvalt. Ik gebruik op dit moment zelf de tattoo liner van Kat von D en ben er erg tevreden over. Maar er is niet heel makkelijk aan te komen. Een andere aanrader vind ik de 24/7 liquid eyeliner van Urban Decay. Deze heeft alleen geen vilten puntje, maar een kwastje.

  2. Ik vind wel dat je ‘em superstrak hebt neergezet. Respect. Mooie foto’s ook. Eigenlijk te mooi. *moppert*

    De ideale eyeliner voor mij is de gel eyeliner van Bobbi Brown. Nooit meer anders. Aanbrengen en er niet meer naar omkijken. Blijft zitten als een huis. Ook met lenzen. Of tranen. Of wat dan ook.

  3. Ik was opzoek naar de juiste eyeliner en zo kwam ik op jouw blog terecht. Ik heb precies hetzelfde ! Had voorheen van DA de eyelinerpen maar die ging failliet. En nu verslijt ik 1 essence eyelinerpen per week. Heb jij inmiddels de perfecte eyeliner gevonden? Of iig een betere dan die van essence…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in