Review: Etos foundation 002

In mijn leven heb ik al veel foundations getest, maar voor zover ik me kan herinneren, geen één van Etos! Wat een schande eigenlijk. Etos heeft de laatste tijd erg leuke producten in het assortiment. Ik ben zelf erg fan van de baked blushes! Ik kreeg deze foundation thuisgestuurd om uit te testen. Ik ben erg benieuwd! Lees je mee?

Verpakking
Ik moet helaas negatief beginnen, maar de verpakking vind ik erg saai. De tube zelf is simpel en werkt prima, maar de draaidop en het uiterlijk van de foundation, mogen van mij part direct een make-over. Ik had toch liever een mooiere en handigere verpakking gezien. Verder bevat de tube 40 ml foundation, en dit is de kleur 002. Voor mijzelf had ik eerder 001 gekozen, omdat ik erg bleek ben.

Wat ik wel fijn vind, is dat de foundation geschikt is voor alle huidtypen. De dekking is licht tot medium, en zou zorgen voor een natuurlijk effect. Ook bevat de foundation zelf jojoba-olie en vitamine E, voor extra hydratatie en bescherming tegen invloeden van buitenaf. De extra hydratatie is een pluspunt, want zeker in de winter, kunnen onze huidjes dat goed gebruiken. De foundation bevat geen parfum.

Dekking & structuur
De foundation is vrij vloeibaar, maar laat zich wel zeer goed uitsmeren. Er zit een héél licht geurtje aan. De foundation heeft een zeer natuurlijke finish, iets wat ik niet had verwacht! Omdat de kleur voor mij te donker is, koppelde ik dat onbewust aan een plamuurlaag. Waarschijnlijk omdat ik vroeger ook altijd te donkere foundation droeg, en dan vooral slechte foundations die voor een cakey plamuurlaag zorgden, bah! Gelukkig is dat bij deze foundation totaal niet aan de orde. :)


zonder foundation


met foundation


met foundation

Ik was er al bang voor, maar de foundation matcht niet met mijn huidskleur. Hij is te donker! Behalve de kleur, vind ik de foundation zelf wel erg fijn. Hij smeert goed uit, droogt snel, laat geen strepen achter, en benadrukt geen droge plekjes. Hij geeft mijn huid een mooie en egale teint, en ziet er tegelijkertijd toch natuurlijk uit. Hij voelt niet plakkerig aan op m’n gezicht, en blijft (zonder matterende poeder erover) zo’n 6 uur zitten. Ietwat aan de korte kant, maar geen verrassing bij goedkopere foundation.

Conclusie
Jammer dat hij te donker is, want verder is dit een prima foundation. De foundation is ook zeer budgetproof, en ik moet zeggen dat je voor dit soort prijsjes weinig betere foundations zult vinden. Zoek je een budgetproof foundation, met lichte tot medium dekking? Kijk dan eens bij een Etos bij jou in de buurt!

Informatie
Prijs: € 2,99
Inhoud: 40 ml
Verkrijgbaar: Etos
Pluspunten: Mooie dekking, natuurlijke finish, bevat jojoba-olie en vitamine E, bevat géén parfum, voelt niet plakkerig aan, makkelijk verkrijgbaar, zeer goedkoop.
Minpunten: Saaie verpakking, draaidop is niet handig, blijft niet de hele dag zitten.
Belangrijk om te weten: Verkrijgbaar in 4 verschillende teinten.

Heb jij wel eens een foundation van Etos gehad? Hoe beviel deze?

15 REACTIES

  1. Hey, daar zeg je wat! ;D Ik heb ook echt nog nooit een foundation van Etos getest! De semi-matte en natuurlijke finish vind ik overigens er lang niet slecht uitzien inderdaad!

  2. heb ‘m zelf ook! Super foundation! In de zomer gebruik ik 002 en in de winter 001. ziet er erg natuurlijk uit en voelt lekker aan op je gezicht! Echt een aanrader dus!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in