Review: Etude House Wonder Pore Freshner 250ml

De producten van Etude House, een leuk Koreaans merk, hebben altijd m’n aandacht getrokken. M’n aandacht werd dan vooral getrokken door de leuke verpakkingen en grappige, innovatieve producten. Ook zijn de prijzen erg vriendelijk voor de portemonnee! Vandaag review ik een 10-in-1 toner voor jullie. “I’m the Wonder Woman for your pores, more powerful!” staat er op de verpakking. Nou, ik ben benieuwd!

Ik bestelde de tonic op eBay, namelijk hier. Hij kost €9,96 en ik betaalde geen verzendkosten. De fles bevat 250 ml, waar je behoorlijk lang mee doet! Toen ik ‘m binnenkreeg zat ik ‘ie in een plastic doosje. Hierop staat eigenlijk alles wat ook op de fles zelf staat. Alleen wordt er op het doosje nog aan de hand van plaatjes uitgelegd hoe de tonic werkt, haha.

De tonic zorgt ervoor dat poriën verkleinen. Het verwijdert bacteriën die in poriën opgehoopt zitten, zodat deze kleiner worden (ogen). Ook moet het de huid zacht maken en een frisse uitstraling geven. Zelf geven ze tien punten aan waarvoor deze tonic is, en dat:

 • 1. Balance skin’s ideal pH level
 • 2. Refine skin tones
 • 3. Keep the elasticity of pores
 • 4. Remove skin surface’s dead skin cells
 • 5. Cleanse pore insides with cooling effect
 • 6. Deep cleanse pores
 • 7. Minimize appeareance of pores
 • 8. Control a large amount of sebum
 • 9. Moisturize inside and outside of skin
 • 10. Complete smooth glass-like texture

Kortom, een tonic/toner met veel werkingen! Altijd wel een fijn idee vind ik. Ik ben echt een luie hork ’s avonds, dus ik wil zo min mogelijk werk hebben aan m’n avondroutine. En ik ben gezegend (ahum) met grove poriën, dus ik wist niet hoe snel ik hem in gebruik moest nemen!

Eerst nog even de ingrediënten checken. Ik spot alcohol als tweede op de lijst.. oei! Daar word ik minder blij van. Ik ben benieuwd hoe ik hierop zal reageren. Verder zie ik veel natuurlijke ingrediënten, zoals extracten van akkermunt, blauwe bosbes, suikerriet, citroen, sinaasappel, japanse dwergcyprus, japanse notenboom, suikeresdoorn, gele gentiaan, absintalsem, valkruid, en duizendblad. Wow, dat zijn er nogal een hoop!

’s Avonds reinigde ik mijn gezicht met een gezichtsreinigingsdoekje (ik hoor jullie allemaal “ohhh wat slecht” roepen, stop) en daarna bracht ik wat van de tonic aan op een wattenschijfje. De werking was vrij normaal, hij voelde heerlijk fris aan. De geur is vrij neutraal, hij ruikt subtiel zoet en vooral erg fris. Hij verwijdert de restjes make-up en vuiligheid van m’n gezicht, en ik richt me vooral op m’n poriën rondom m’n neus.

Ik gebruik de tonic nu een paar weken elke avond, en qua grootte van poriën merk ik nog niet veel. Ik geloof wel dat hij m’n poriën optisch kleiner kan laten lijken, maar dan wel na maanden gebruik, als de fles bijna op is. Voor nu vind ik het gewoon een zeer fijne tonic. M’n huid reageert niet vervelend op de alcohol, gelukkig!

Conclusie: een heerlijk tonic. Hilarische en vrolijke verpakking, veel beloften, maar daar hecht ik wat minder waarde aan. Ik vind hem gewoon erg prettig in gebruik, hij doet wat hij moet doen, en niks meer of minder dan dat! Ik zou hem niet opnieuw aanschaffen, omdat ik graag switch tussen tonic/toners.


bron

Er bestaat een hele lijn van Etude House, genaamd Wonder Pore, met allerlei producten die geschikt zijn voor mensen met grove poriën. Ze zijn allemaal gericht op het schoonmaken en verkleinen van poriën.

Hoe lijkt deze tonic jou? Heb jij skincare van Etude House?

17 REACTIES

 1. Fijn dat je niet reageerde op de alcohol, gezien hij toch behoorlijk hoog op de lijst staat. Gelukkig maar. Hij lijkt mij ook wel fijn, de verpakking is in ieder geval super schattig. Toch ben ik niet weg te slaan bij mijn huidige Aloe Toner van TBS, maar als die op is… wie weet. xxx Lucinda

 2. Ik vind de verpakking zo vrolijk en een beetje op Benefit lijken! Gelukkig heb ik hele kleine poriën (eigenlijk is dat heel vervelend haha!) dus is dit niets voor mij. Ik weet niet of ik het aan zou durven om dit te gebruiken :’)

 3. Ik heb geen skincare van Etude House, maar de verpakking ziet er echt enorm leuk uit! Ik ben er wel benieuwd naar! Alleen wellicht een andere lijn, want poriën verkleiner heb ik niet nodig ;)

 4. Tegenwoordig zijn Koreaanse producten veel makkelijker verkrijgbaar in Nederland! Ik bestel mijne bijvoorbeeld bij shopichigo, die hebben heel veel verschillende dingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in