Review: Foreo Luna mini

Make-up verwijderen is iets wat ik nooit, maar dan ook nóóit zal overslaan ’s avonds. Hoe moe, ziek of dronken ik ook ben, m’n make-up gaat er altijd af. Om dit te doen gebruik ik al jaren gezichtsreinigingsdoekjes, maar toen ik onlangs de kans kreeg een andere manier te proberen, greep ik deze met beide handen aan. Na twee maanden testen, ga ik vandaag m’n eindoordeel met je delen.

Foreo is een Zweeds bedrijf dat zich richt op huidverzorgingsapparatuur. Met diverse awards op zijn naam is de Foreo een vrij innovatief merk. Er zijn diverse gezichtsborstels en producten van Foreo, maar de Luna serie is toch wel het bekendste. De Luna Mini heeft een prijs van €119,00 en heeft als doel op milde wijze vuil, talg en make-up resten te verwijderen, en het gezicht te laten stralen. De afmetingen zijn 7,5×7,5×2,5 cm en hij is beschikbaar in diverse kleuren.

De Luna Mini bevat twee intensiteit levels – zacht en hard. Je kunt hem zo’n 300 keer gebruiken (dat is zo’n 5 maanden!) als de accu volledig is opgeladen, en de accu opladen duurt ongeveer een uur. Er zit dan ook een kabeltje bijgeleverd waarmee je de Luna Mini kunt opladen aan de computer, via USB aansluiting. In tegenstelling tot andere gezichtsborstels, hoeft deze borstel nooit vervangen te worden. Ook is hij volledig waterproof, dus ideaal voor onder de douche.

De siliconen oppervlakte van de borstel is zacht, hygiënisch en bijzonder effectief. Ook is hij dankzij z’n siliconen stofje zachter voor de huid, en dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Er zijn 8000 transdermale pulsen per minuut waardoor de huid goed gereinigd wordt, maar ook wordt ervoor gezorgd dat huidverzorgingsproducten beter opgenomen door de huid. Bovendien is het design erg mooi én handig – hij is lichtgewicht, makkelijk mee te nemen onderweg, en kan tegen een stootje.

Zodra je de borstel aanzet, werkt hij een minuut lang. Het is de bedoeling dat je je gezicht nat maakt, een reinigingsproduct aan te brengen (dit kan zowel op de huid als op de borstel zelf), en vervolgens maak je de Luna Mini nat. Zet hem aan via de knop op de voorkant, en stel de gewenste intensiteit in. Nu kun je je gezicht gaan reinigen! Grappig detail is dat hij door middel van een kleine pauze tijdens het pulseren aangeeft wanneer je kunt switchen van het deel van het gezicht. Zo ben je nooit te lang bezig met een bepaald gedeelte van je gezicht.

Hij belooft 99,5% van het vuil te verwijderen, maar ook een zichtbaar heldere en schone huid in drie dagen. Behalve vuil verwijdert hij ook olie, make-up resten en dode huidcellen.

Aan de voorkant van de Luna Mini heb je kleine, siliconen haartjes die zeer zacht en flexibel aanvoelen. Aan de achterkant vind je grovere siliconen haartjes, dit is bedoeld ter massage van de hals of decolleté. Onderaan zie je de ingang om hem op te laden.

Ik ben dol op deze borstel. Niet alleen verwijdert hij moeiteloos make-up en restjes vuil, ook voelt m’n huid zacht aan na afloop en kan ik ieder plekje makkelijk bereiken met de borstel, zoals neusvleugels. Ik ben in een minuut klaar met het reinigen van m’n gezicht, en m’n gezicht profiteert enorm van de diepe reiniging. Ik gebruik hem twee keer per dag en m’n huid is aanzienlijk opgeknapt. Ik gebruik hem in combinatie met Philosophy Purity (review) en voor mij is dit een gouden combinatie!

Foreo Luna Mini kost €119,00 en is te koop bij Douglas.

Gebruik jij een gezichtsreinigingsborstel?

6 REACTIES

  1. Het lijkt mij een handig ding, vooral voor onderweg. Ik heb zelf gewone borstels, maar die moet goed kunnen drogen als je deze gebruikt hebt vind ik. Als hij dan in je valies moet vind ik dit niet zo handig. Met deze lijkt mij dit geen probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in