Review: Gamila Secret Foot Balm

Het merk Gamila heb ik leren kennen via een beautybox. Een mooi merk, bestaande uit een formule met 7 oliën en 15 soorten kruiden uit de Galilee streek in Israël. Het merk claimt slechts natuurlijke ingrediënten te gebruiken, volgens oud recept. Het assortiment bestaat uit diverse producten, waarvan de bekenste de Gamila Secret Face Oil is. Een heerlijke olie, maar ook over de foot balm ben ik erg te spreken. Wil je weten waarom, lees dan verder!

Deze voetcrème zit barstensvol kruiden. Een ‘geheime kruiden cocktail’ volgens Gamila, en is gecombineerd met o.a. olijfolie, druivenpit- en pepermuntolie, sheabutter en avocado olie. De tube is langwerpig en er staat weinig informatie op – dat vind je allemaal op de verpakking waarin hij zit (die ik niet meer heb, oeps). De balm bevat 100 ml, en hij kost €29,95. Niet goedkoop, en ik denk dat er veel alternatieven zijn, met een goedkopere prijs.

De substantie is wit, en vrij stevig. Voor de voeten vind ik dit zeer prettig, want een te vloeibare lotion/crème voor de voeten geeft het idee niet zo goed te hydrateren als een dikke, voedende crème. Ook het uitsmeren werkt prettiger, vind ik.
De ‘balm’ is wit en heeft een kruidige geur. Hij is niet té kruidig, ik vind hem ook verfrissend. Je ruikt duidelijk de pepermuntolie erin, niet verkeerd! Vooral voor de voetjes is pepermuntolie een pluspunt, zowel qua geur als effect (verfrissend en stimulerend).

Eén van de belangrijkste punten: trekt hij snel in? Ik vind van wel! Hij laat een heel dun vettig laagje achter, wat hem voor ’s nachts voor het slapen gaan ideaal maakt. Zo gun je je voeten de kans om de hele nacht te profiteren van het vettige laagje, doordat je voeten deze langzaam kunnen opnemen. Mocht je echt niet van een vettig laagje houden, gebruik dan héél weinig. Je hebt maar een klein beetje nodig voor optimale verzorging en hydratatie!

En nu moet ik iets bekennen: ik gebruik deze foot balm als handcrème! Mijn handen zijn (dankzij m’n werk en het weer) snel droog of ruw, en een reguliere handcrème voedt vaak niet genoeg. Deze foot balm hydrateert m’n handen als een malle! Na het insmeren profiteer ik urenlang van zachte en soepele handen. Geweldig!

Conclusie: Een zeer fijne, voedende balm, die mensen met droge en ruwe handen ook hartstikke goed kunnen gebruiken! Hij trekt snel in, ruikt kruidig en fris, en houdt je handen lang gehydrateerd en zacht. Prijs is €29,95 voor 100 ml, wat niet goedkoop is. Ik zou hem niet aanschaffen, daarvoor vind ik hem te duur.

Gebruik jij momenteel (met dit weer) een handcrème? Of trek je die pas rond oktober weer uit de kast?

5 REACTIES

  1. Dit is zo’n fijn merk! Ik heb er een aantal zepen van gehad en nu ook de voetencrème. Heerlijk! Ik wist niet dat je deze ook voor je handen kon gebruiken. Thanks voor de tip!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in