Review: Golden Rose Jumbo Eyeshadow Pencil #105

Hoewel ik geen fan ben van oogschaduwpotloden, leek het me toch wel leuk om het potlood van Golden Rose, die in de Truly Yours afgelopen maand zat, uit te proberen. Ik gebruik normaal gesproken altijd ‘normale’ oogschaduw, maar wie weet bevalt zo’n potlood wel hartstikke goed! Daarom besloot ik hem, in plaats van ergens achterin m’n stash te gooien, eens netjes te gebruiken. Ben je benieuwd wat ik ervan vind, lees dan gauw verder!

Klik verder voor de rest van de review.

Verpakking
Dit potlood is een vrij dik potlood, met doorzichtige dop. Hoeveel inhoud het product bevat kan ik nergens vinden, maar oogschaduwpotloden zijn over het algemeen vrij zuinig in gebruik. Overigens kun je dit product ook als eyeliner gebruiken, alleen kun je er dan geen dun lijntje mee zetten, vanwege de vrij grote punt.

Kleur
Truly Yours beschrijft het potlood als ‘zwoel smokey bruin’. Het is nummer 105, en de kleur is eigenlijk gewoon bronzen/bruin. Hij is semi-matte, en dat vind ik bij bronzen kleurtjes altijd wel fijn.

Pigmentatie
Het potlood heeft een erg goede pigmentatie, en de structuur is zacht. Hij glijdt zachtjes over je oogleden heen en laat daarbij veel kleur achter. De kleur opbouwen is hierdoor dus niet nodig! Ook is het potlood prima te blenden, maar omdat de structuur wat steviger is dan ‘normale’ oogschaduw (wat poeder is), moet het wel iets preciezer gebeuren, anders gaat het vlekken.

Conclusie
Ondanks de prima werking van dit oogschaduwpotlood, zou ik hem niet als eerste pakken als ik een look ga maken. Het potlood geeft wel lekker veel kleur af, dus ik zou hem misschien gebruiken om een bepaalde kleur nog nét even wat intenser te maken, als ik een ooglook heb gemaakt. Als eyeliner werkt hij ook prima, alleen moet je daarvoor geen hooded eyes (ietwat hangende oogleden) hebben, en bovendien moet een koperkleurige eyeliner wel je smaak zijn.

Informatie
Prijs: € 8,10
Inhoud: ?
Verkrijgbaar: Golden Shops
Pluspunten: Geeft veel kleur af, zachte structuur, werkt snel en makkelijk, kan ook als eyeliner gebruikt worden.
Minpunten: Moet voorzichtig geblend worden, moet geslepen worden met een grote puntenslijper.
Belangrijk om te weten: Beschikbaar in diverse kleuren, klik hier voor een overzicht.

13 REACTIES

  1. Ik vind de kleur echt mooi, vooral ook om te gebruiken onder je ogen. Ik heb zelf ook zo’n potlood gehad van Essence , die heb ik laatst ook weggedaan ik deed er nooit mee. Toch kan je zulke potloden ook mooie gebruiken als basis en daarover heen een andere kleur aanbrengen , maar ik gebruikte daar dan weer NYX Milk voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in