Review: Hannah Cleansing Clay

Een mooie huid begint bij een goede reiniging van het gezicht – dat weten we allemaal. Maar behalve je twee-dagelijkse reiniging, is een dieptereiniging een mooie aanvulling hierop. Ik kreeg laatst dit kleimasker van Hannah toegestuurd – mijn eerste Hannah product! – een diepreinigend detoxmasker op basis van twee natuurlijke kleisoorten. Vandaag vertel ik jullie meer over dit ontgiftende masker. Lees snel verder!

De Cleansing Clay van Hannah is een ontgiftend en zuiverend kleimasker in een pot van 40 ml. Het masker bevat twee natuurlijke ingrediënten, namelijk kaoline en bentoniet.
Kaoline komt van oorsprong uit de Kao-Ling Bergen in Zuid-Oost China, het wordt daardoor ook wel vaak Chinese klei genoemd. Het is rijk aan silicium, een stof die van nature al aanwezig is in ons lichaam. Het zorgt dat onze huid elastisch blijft, en onze haren sterk. Silicium zorgt er in dit geval dus voor dat onze huid een goede ‘elastische’ oppepper krijgt. Kaoline heeft ook een groot vermogen om overtollig talg en afvalstoffen te absorberen, wat zorgt voor de ontgiftende werking van dit masker. Tot slot heeft kaoline een intensief verzachtende werking op de huid.
Bentoniet is een natuurlijke, roze kleisoort van vulkanische oorsprong. Het is zeer rijk aan humuszuren, een organische stof uit de grond, welke een zuiverende werking heeft op de huid. Verder werkt bentoniet als een krachtige, natuurlijke magneet op onzuiverheden, dankzij de bindende werking.

Dat klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar waar het op neer komt, is dat deze ‘synergetische combinatie’ (een situatie waarin het effect van een samenwerking groter is dan elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken) van beide natuurlijke kleisoorten ervoor zorgt dat de huid effectief gezuiverd wordt, door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg.

Kortom, dit masker heeft de volgende werkingen:
– Ontgiftend en zuiverend (‘detox-effect’)
– Herstelt de minerale huishouding
– Regenererend
– Kalmerend
– Verstevigend en conditionerend
– Doorbloedingsbevorderend
– Stimulerend t.a.v. de celvernieuwing
– Absorberend t.a.v. onzuiverheden en overtollig talg

De Cleansing Clay zit dus een pot van 40 ml. Het is een zeer mooie verpakking, valt me direct op! De pot is stevig en zwaar, en er zit een stevige draaidop op. Er wordt een spateltje bijgeleverd, zodat je niet met je vingers erin hoeft. Dit is een stuk hygiënischer, en zal er ook voor zorgen dat het masker langer goed blijft, doordat er niet steeds bacteriën van je vingers erbij komen.

De substantie is, ondanks dat het een klei is, licht en luchtig. Het is wel een stevige substantie, maar ik had hem niet zo luchtig verwacht! De substantie is roze (leuk!) en ruikt ook nog eens érg lekker. Ik ken de geur ergens van, maar kan het niet plaatsen. Zo’n luxe huidverzorging geurtje, vind ik het, haha!

Het masker is geschikt voor de vettere, maar tevens drogere huidcondities. Zelfs voor de geïrriteerde of gevoelige huid is het masker zeer geschikt! Je kunt het masker trouwens meerdere keren per week gebruiken. Om het te gebruiken, neem je een ruime hoeveelheid masker op je vinger of het spateltje, en breng je dit aan op een gereinigde huid. Laat het enkele minuten inwerken, en verwijder het dan met een nat washandje. (Zelf raden ze een microwavekompres aan, maar dat heb ik helaas niet) Je huid zou nu opvallend zacht, glad, fris en comfortabel aan moeten voelen. De huidskleur moet er egaler uitzien en de teint zou verbeteren. Tijd om dit zelf eens te ondervinden!

Op het moment dat ik dit masker uitprobeer, heb ik net mijn make-up van m’n gezicht afgehaald. Ik heb m’n huid erna nog even extra schoongemaakt met wat tonic op een wattenschijfje. Ik heb een vochtarme huid, maar sommige plekken in mijn gezicht zijn wat vetter, deze bevatten plaatselijk meer vetstoffen dan in de rest van mijn gezicht. Een gecombineerde, vochtarme huid dus.

Dit is hoe m’n huid, zonder make-up, voor het masker eruit ziet. Momenteel is m’n huid vrij rustig, ik spot slechts één puistje.Met het masker op. Ik heb hier een flink schepje met het spateltje genomen, ik gok dat het zo’n 5 ml is en dat je 8 keer met de inhoud van 40 ml zult doen. Het masker is gemakkelijk aan te brengen en uit te smeren. De geur komt een beetje vrij, en is heerlijk. Nu laten we het een paar minuten intrekken!

Tada, het resultaat. En nog even een duidelijke voor en na foto:

Ik moet zeggen dat ik meer voel, dan zie. Nu heb ik de Cleansing Clay helaas niet bij daglicht kunnen testen, maar in kunstmatig licht zie ik niet veel verschil. M’n huidsteint lijkt iets egaler te zijn, maar dat kan ook door het kleine verschil van lichtinval op de foto’s zijn.
Hoe dan ook, m’n huid voelt wél echt enorm zacht aan, en ook vooral glad! M’n vingers glijden moeiteloos over m’n gezicht, zonder oneffenheden te voelen. Als ik m’n gezicht ‘rek’ (dus gekke gezichten maken – mensen met een droge of vochtarme huid hebben dan vaak een trekkerig gevoel) voelt het niet trekkerig meer aan. Ik moet zeggen dat er weinig gezichtsmaskers zijn die m’n huid zo glad laten voelen, zelfs nog een paar uur ná het masker!

Ik ben erg blij met de Cleansing Clay van Hannah. Ik zal hem niet meerdere keren per week gebruiken, omdat hij dan sneller op gaat en best prijzig is, ik gebruik hem echt voor momenten waarop ik heel lief voor m’n huid wil zijn en het lekker wil verwennen. Of als ik een stressvolle periode achter de rug heb, of wel een lekker relax-moment heb verdiend, dan is dit masker het eerste waarnaar ik zal grijpen. Dit masker is echt een verwennerij voor m’n huid! Op speciale momenten ga ik dus extra van genieten.. hmmm! :$

Hannah Cleansing Clay kost €31,50 voor 40ml en is te bestellen in de Hannah webshop.

11 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in