Review: Hema Kleurlenzen

Ik mag dan wel volgens mijn moeder “gezegend” zijn met bruine ogen en een donkere oogopslag (lees: pikzwarte wenkbrauwen en wimpers), maar hoe zouden blauwe ogen mij staan? Ik heb het me heel lang afgevraagd. Momenteel heb ik heel donkerrood haar, en dan vooral zouden blauwe ogen erg gaaf staan. Toen ik vorige week zag dat Hema kleurlenzen verkocht, wist ik het zeker. Ik zou ze kopen en dragen! Niet overdag natuurlijk, maar gewoon met uitgaan, of als ik een extreme look ga maken. Zo gezegd, zo gedaan.. alhoewel dat makkelijker klinkt dan dat het daadwerkelijk was. Lees snel verder voor een verslag en natuurlijk.. foto’s!

Hema verkoopt dus kleurlenzen, iets wat ik totaal niet wist. Toch schijnen ze al een tijdje in hun assortiment te zitten. Ze verkopen drie kleuren: hazel, groen en blauw. Eén paar kleurlenzen kost € 14,95 en je krijgt dan twee plastic ‘bakjes’ waarvan je de bovenkant los moet maken. In het ‘kuiltje’ drijft dan een lens, in water met zoutoplossing. Mocht je de kleurlenzen dus meer dan één keer willen bewaren, dan raad ik je aan om een lenshouder te kopen. Dit zijn plastic houdertjes met een draaidop, waarin je de lenzen kunt leggen. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Hema of Kruidvat kopen voor een paar euro. In de houder doe je lensvloeistof, die je ook overal kunt kopen. Zo blijven je lenzen steriel en veilig. Overigens krijg je bij de kleurlenzen ook een handleiding hoe je ze het beste inbrengt. Het zijn zachte lenzen en je kunt ze een maand gebruiken.


Hema contactlenzen gekleurd: Groen, Blauw en Hazel


Lensvloeistof en een lenshouder, gekocht bij Kruidvat. Beide waren een paar euro per stuk.

Het inbrengen van de lenzen duurde zeker een uur. Het lukte maar niet! Het was de eerste keer dat ik lenzen zou dragen, dus ik moest echt heel veel oefenen. Het belangrijkste is dat je je handen goed schoonmaakt en afdroogt. Daarna pak je een (pluisvrije) handdoek en die houd je bij je. Wat ik steeds verkeerd deed, is dat ik een beetje voorover boog om de lenzen in te doen, later had ik door dat ik juist achterover moest leunen, zodat je de lens óp je oogbal kunt leggen. Zo kan de lens niet van je vinger af vallen. Je pakt met je wijsvinger en duim de lens uit het bakje, leg de lens op de vingertop van je wijsvinger en trek met je middelvinger je ooglid naar beneden. Met de middelvinger van je andere hand trek je je ooglid aan de bovenkant omhoog. Je houdt dus met beide middelvingers je oog goed open, dan leun je een beetje achterover en leg je met je wijsvinger de lens op je oogbal. Ik leg hem zelf naast m’n pupil neer, dus op het oogwit. Vervolgens, als de lens van m’n vingertop af is en op m’n oogbal ligt, kijk ik naar links en rechts zodat de lens op m’n pupil komt.

Als je voor het eerst lenzen in hebt, moeten je ogen daar enorm aan wennen. Ik voelde ze niet zitten (het is net als tampons inbrengen, als je het goed doet, voel je ze niet zitten) maar ze prikten behoorlijk! Ik heb ze toen na 10 minuten eruit gehaald, en na een paar uur heb ik ze weer ingedaan. En toen voelde ik helemaal niets! Ze prikten niet meer en het deed ook geen zeer. Mocht je nou zelf na een paar proberen alsnog geïrriteerde en pijnlijke ogen hebben, dan raad ik je aan ze eruit te halen en je te laten adviseren bij een opticien bijvoorbeeld. Toch kan ik je gerust stellen, want ik heb érg gevoelige ogen, en bij mij ging het vrijwel meteen goed.

Goed, hoe bevallen die Hema kleurlenzen nou eigenlijk? Het zijn de eerste lenzen die ik ooit heb ingehad, dus echt veel ervaring heb ik nog niet. Het aanbrengen is een kwestie van oefenen, het gaat steeds makkelijker. De lenzen zelf vind ik erg fijn, ze irriteren m’n ogen niet en blijven goed zitten. Echter zijn er wel een paar minpunten, waardoor de verpakking. Ik ben hier helaas vergeten foto’s van te maken, maar het is een verpakking die je aan de bovenkant openmaakt en daarna niet meer kunt sluiten. Je moet dus eigenlijk wel een lenshouder en lensvloeistof erbij kopen, tenzij je ze één keer gebruikt.
Nog een minpunt vind ik dat je van dichtbij heel goed ziet dat het kleurlenzen zijn. Natuurlijk zie je dit niet van veraf of met schemerlicht, maar het zorgt er wel voor dat ik ze niet overdag kan dragen. Maar goed, dat was ik toch niet van plan. Voor uitgaan of voor ’s avonds zijn ze dus erg geschikt, omdat niemand ziet dat je kleurlenzen in hebt.


Kleurlenzen in, zonder oog make-up

Al met al vind ik het hartstikke gaaf om met uitgaan blauwe ogen te hebben! Het is net als een andere haarkleur, het maakt je even wat “anders”. M’n moeder schrok zich alleen kapot toen ze met voor het eerst met die lenzen in zag.. iets met “je lijkt niet meer op m’n dochter”. :lol: Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden? Gaaf of eng? En staat het me een beetje? :yay:


Ik met blauwe ogen.. hoe apart!

Binnenkort ga ik ook de groene en hazel-kleurige lenzen kopen. Natuurlijk komen daar ook nog foto’s van! Overigens verkopen ze bij de meeste feestwinkels ook kleurlenzen, maar dan knalroze, pikzwart, rood, brrr.. dat is misschien iets voor later om te testen! :woot:

Hebben jullie wel eens kleurlenzen ingehad? En waar kochten jullie ze?

68 REACTIES

 1. Het is heel mooi blauw!
  Ik draag zelf lenzen van Dailies.
  Ik heb wel eens gehoord van iemand dan het harde lenzen zijn, die kleurlezen. Klopt dat?
  xx

 2. Hahahaha, wat een lieve reactie van je moeder! Ik ben zelf alweer twee jaar een lenzendraagster en ben niet anders meer gewend, maar ik kan me nog goed herinneren hoe ik heb zitten kloten met zo'n dingetje op mijn vinger!

 3. Staat je erg mooi! Ik mag geen kleurlenzen dragen is slecht voor mijn ogen (op advies van mijn oogarts), omdat ik een bril draagt, voor achter de pc en tv kijken.

 4. Staat leuk! :D Zelf zou ik er nooit aan beginnen (heb ik ook te droge ogen voor overigens), maar ik vind lenzen eng. :P Ik heb sowieso iets tegen dingen in ogen en alles wat niet hoort. Zo kan ik hele operaties kijken op tv, maar als ze ogen gaan laseren oid dan krijg ik echt koude rillingen, brrr. :P Lol

 5. Wat gaaf! Van veraf vind ik het er erg goed uitzien, helaas van dichtbij niet zo dus denk dat ik ze zelf niet aan ga schaffen. Zou ze dan namelijk vooral nemen om ooglooks mee te maken ;)

 6. ik heb jaren kleurlenzen gedragen, 6 jaar lang dag in dag uit. Turquoise kleur van colorblends. Zag er prachtig uit! Ik kon ze slapend in en uit doen. Maar op een gegeven moment ben ik gestopt. Vriend wilde me natuurlijk, en besloot dat ik heb een plezier wilde doen. Dus vanaf toen nooit meer aangehad.
  Hen een poosje ook de grijze en de groene gehad, maar me blauwe ogen vond ik zelf het mooist.
  Als je iets niet bij de geboorte hebt meegekregen koop je het later toch lekker als je wilt!

 7. Staat je erg goed! Ik heb bruine kleuren lenzen en dat vind ik zelf ook erg apart staan. Zal er van de week wel even een foto van maken!

 8. Leuk artikel! Hier was ik wel benieuwd naar. Staat je erg goed, blauwe ogen :) Denk dat ik zelf misschien de hazel versie ga halen. Wel jammer dat ze geen donkerbruin hebben, dat leek mij nou eens leuk om te proberen!

  • Ja, ikzelf heb van de Hema de Hazel kleurige lens gebruikt en heb van donkerbruin tot zwarte ogen van mezelf en het pakt ontzettend goed ! Het doet me denken aan de lenzen van The Twilight Saga.

  • Jep, ze lagen bij de afdeling van de gezichtsproducten enzo.. bij ons is dat tegenover de make-up. Bij de maskers, dagcreme's, etc.! Ze hangen ernaast :)

 9. hoe duur zijn die lenzen?
  Ik moet met ckv een filmpje maken en we doen een filmpje over vampiers en willen graag rode lenzen (:

 10. Ik heb blauwe ogen en had die hazel-kleurige lenzen van de Hema. Als ik die lenzen in deed leken mijn ogen gewoon alsof ik een huilbui had gehad, mijn blauw komt er zo doorheen dat dat hazel niet eens zichtbaar is :s Mijn vriend heeft zo'n donkere ogen dat het bijna zwart is. Hij heeft die blauwe van de Hema, maar nog niet geprobeerd. Ben benieuwd of je er bij hem wel wat van ziet.

 11. hee,
  Ze staan je echt super leuk!!
  blauwe ogen staan jou echt mooi!
  zelf wil ik hazel kleurlenzen!
  ik heb donkere ogen..
  ik weet alleen niet of je het wel ziet..
  blauw en groen staan mij heel natuurlijk denk ik.
  ik ze vandaag halen.. en ben benieuwd of ik ze wel in kan krijgen!

  xx

 12. dit was wat ik zocht…thanks iedereen,ik zocht informatie over kleurlenzen en hoe ze eruitzagen..ik had wel vaker lenzen gehad maar omdat ik donker tot zwarte ogen had kon je ze amper zien..dit is perfect thanks voor je blog evelien… xxx

 13. Ik heb de HAZEL kleurige lens gekocht ik ben echt tevreden met het!maar ik wil de grijs kleurige lens met deze kwaliteit van HEMA! :heart:

 14. Hey had een vraagje, dit zijn volgens mij donker blauwe lenzen maar hadden ze ook in de Hema lichtblauwe lenzen? Zo niet, weet jij dan waar je deze kunt kopen.

  • Voor zover ik weet, hadden ze op dat moment maar één kleur blauw. Waar je lichtblauwe lenzen kunt kopen weet ik helaas niet, ik weet wel dat ze online te koop zijn. Even googlen en dan vind je het snel genoeg denk ik :spin:

 15. Hallo. Ik ben een meisje van elf jaar en wil graag kleur lenzen kopen. Het mag van mijn ouders. Maar ik weet niet waar ik het zal kopen! Ik heb 16 euro bij elkaar en wil graag groen. Ik bij vele malen bij de Hema en de Etos gekeken, maar ik kon niks vinden? Liggen ze bij de Make Up op bij verzorging? Xx meisje van 11 jaar.

 16. hej ik en mijn vriendin wij willen grg kleurlenzn dragen ik blauwe ijn vriendin weet het nog niet maar wat ik wou zggen is dat mijn vriendin zei jhe moet altyd nadat j ze hebt uitgedan in die vloeistof doen dt snp ik maar mijn vriendin zegt dan als je ze een maand niet hebt ingedn dn zijn ze niet meer ghoed mr als j ze bv omde week draagt en altyd als je ze uit doet ze met die vloeisof doet dn kan je ze zo lang behouden eig als je wil bv een jaar isdat zo?

  • Hoi Inez, (kleur)lenzen moet je inderdaad bewaren in een speciale vloeistof. Deze kun je bij de drogist kopen, samen met een lenzenhouder (hierin doe wat vloeistof, en vervolgens leg je de lenzen erin). Dit moet je doen omdat de lenzen anders droog worden, en dan worden ze hard. Je kunt ze dan niet meer in doen!
   En ik zou kleurlenzen niet langer dan een maand bewaren, misschien dat twee maanden kan, maar ligt eraan hoe vaak je ze in doet. Ik zou ze zeker niet een jaar bewaren, want uiteindelijk is de vloeistof ook niet voldoende meer om ze nat te houden. Geen risico’s nemen dus!

 17. men vriendin haar vadr di eeft ook lenzen of had ook lenzen en die heeft die al super lang

  maar wat gebeurt er mss als je ze na een maand nog draagt ?
  STaat dat ook in die handleiding

  • Ik weet niet of dat er in staat, het is al jaren geleden dat ik dit artikel schreef. Ik zou geen risico nemen en ze weggooien na een maand. Het zijn wel je ogen!

 18. Ik ga ze binnenkort kopen alleen ik ben 13 jaar en ik weet niet of dat dan zeer doet om ze eruit te halen en hoe duur ze zijn de lenzen en het water wat je erbij moet kopen

 19. Blauwe lenzen staan je super leuk! Vooral met jou donkere wenkbrauwen en wimpers. :)

  & kan je a.u.b. een review doen over hazel kleurlenzen? Ben van plan ze te halen maar als ik foto’s zoek op internet dan kan ik geen foto vinden dus weet ik niet hoe ze bij andere staan.

  xx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in