Review: HEMA Linen Hand Cream

Handcrèmes: hoeveel zou ik er onderhand hebben? Tientallen, dat sowieso. Maar ik had er nog geen één met de geur van linen; oftewel linnen. Linen is een geurlijn van HEMA, ze hebben er diverse producten van – douchegel, handzeep, geurstokjes, geurkaars en handcrème. Vandaag test ik van deze geurlijn de handcrème voor je!

De handcrème zit, heel chique, in een doosje. Wel heel basic hoor, gewoon een kartonnen doosje. Op de achterkant staat wat informatie en de ingrediënten. De handcrème bevat 65 ml en kost €3. De handcrème zelf zit in een zilveren tube met klein, zwart draaidopje erop. In tegenstelling tot de “kreukel”-tubes van The Body Shop, blijft deze verpakking wel gewoon glad en stevig. Het draaidopje is een minpuntje, maar te overkomen.

Linen, no. 86, bevat de geur van mimosa en viooltjes. Deze twee ingrediënten zorgen voor een subtiele, bloemige geur die inderdaad wel aan een lekkere wasverzachter doen denken. En wasverzachter doet weer denken aan pas gewassen beddengoed, dus vandaar.. linnen. Laten we even snel een kijkje op de ingrediëntenlijst nemen!

Cetearyl Alcohol en Cetyl Alcohol – beide goede alcoholsoorten. Phenoxyethanol, een conserveringsmiddel, heeft helaas niet zo’n goede reputatie. Zo zit het bijvoorbeeld in de top tien meest voorkomende allergieën. (bron) Verder zie ik Panthenol (vitamine B5) gevolgd door parfum. Tocopherol (vitamine e) zit er ook in, alsmede Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, afkomstig van palmolie, waar ik niet zo blij mee ben. Verder zitten er veel stoffen in, niets natuurlijks. Dat claimen ze natuurlijk ook niet, maar ik merk dat ik tegenwoordig toch liever een product met natuurlijke ingrediënten gebruik.

De witte substantie is lekker stevig en romig, je hebt maar een klein beetje nodig – hij is lekker zuinig in gebruik. De handcrème trekt snel in en m’n handen voelen zacht en gehydrateerd aan. Oh, en ze ruiken heerlijk! Het is geen Clean Cotton geur van Yankee Candle, maar het pas gewassen beddengoed herken ik er wel in.

Pluspunt is ook de prijs – lekker budgetproof. Slechts drie euro voor een tube. En omdat hij zuinig in gebruik is, doe je er ook nog eens lekker lang mee. Aanrader! Houd je niet van deze geur, dan hebben ze deze handcrème ook in de geur Cedar of Flora.

7 REACTIES

  1. Deze handcrème heb ik in de Cedar geur.. die geur heb ik ook in douchegel, handzeep, bodycrème, kaarsen.. haha, ik ben verslaafd aan die geur! Deze vond ik trouwens ook wel lekker :)

  2. Ik heb vandaag naar deze linen lijn staan kijken bij de Hema, ziet er erg goed uit! Ik heb nu zoveel hand crème dat ik nog wel even vooruit kan haha, maar deze klinkt wel erg goed.

  3. Oh, je maakt me ontzettend nieuwsgierig naar de geur én de werking! Gezien het feit dat ik nog tig handcrèmes heb (herkenbaar, hè, haha!), koop ik deze voorlopig niet…Ik ga ‘m op mijn wishlist zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in