Review: Japanese liquid eyeliners


Well, aren’t these darn cute?!

Ik zag ze en ik móest ze hebben: deze japanse liquid eyeliners! Té schattig, en eyeliners komen altijd van passen. Ik kocht ze in een set van zes stuks, niet omdat ik er zes nodig had, maar omdat ik er altijd nog wat andere mensen blij mee kon maken. Zelf hield ik er drie. En vandaag lezen jullie in deze review alles over deze liquid eyeliners. Leuk voor in je stash, maar zijn ze ook bruikbaar..? Lees snel verder ;)


Onderkant

Verpakking
Nou, over de verpakking is niet teveel gezegd, right?! Ze zijn té schattig, deze dametjes. Niet alleen staan ze leuk in je stash, ze zijn ook nog eens handig in gebruik. Er zit een lange draaidop op, waarmee je uiteindelijk ook de eyeliner aanbrengt. Aan het uiteinde zit een dun stiftje, zodat je heel precisie de eyeliner kunt aanbrengen. Verder kan ik niet heel veel ontdekken op de verpakking, alleen op de onderkant zit een stickertje. De eyeliners zijn van Junjian Cosmetics (schrik niet van het muziekje dat opeens gaat spelen!), en de lijn (?) heet LingMei. Er staan verder ook geen ingrediënten, inhoud of houdbaarheidsdatum op, maar dat staat in de advertentie op eBay. (Ja, waar anders?) Er zit trouwens 5ml in.

Ingrediënten
In de eBay advertentie lees ik: “Water, Natural Wax, Iron Oxide, Propylene Glycolacid Copolymer, Vitamine E, Aluminumand Magnesium Silicate, Emulsifier, etc.”..

Dat “etc.” verontrust me een beetje.. alsof ze een deel van de ingrediënten weglaten. Ik vind dat sowieso altijd een beetje eng met Koreaanse make-up van eBay, maar goed. Ik heb de eyeliner een paar keer opgehad en ik leef nog.Aanbrengen
Zodra ik de dop eraf draai, ruik ik meteen aan de eyeliner. (I know, I’m weird.) En yikes, wat een chemische lucht! :err: Brrr.. minpuntje. Met één dip in het potje, heb je genoeg voor één oog. De eyeliner is inderdaad liquid, maar het is niet nodig om hem eerst af te ‘deppen’ ofzo. Ik vind persoonlijk dit soort eyeliners erg fijn, omdat er een heel dun vilten puntje aanzit waarmee je heel dunne lijntjes kunt aanbrengen. Dat vergt wel een hoop oefening, tijd en moeite, maar goed. Je kunt het lijntje zo dun of dik maken als je zelf wilt, net als je (eventuele) wing. Love it!

Pigmentatie
Wat me ook opvalt, is dat de eyeliner erg snel droogt. Na 10 seconden kun je er met je vinger al overheen vegen. En na die 10 seconden kun je vrijwel doen wat je wilt met de aangebrachte eyeliner: hij blijft zitten. Dus mocht je gemorst hebben of uitgeschoten zijn, dan heb je zo’n 10 seconden om het te corrigeren, daarna wordt het erg lastig om de eyeliner eraf te krijgen. Kortom, een eyeliner voor de ‘getrainde’ eyeliner-aanbrengers. Als beginner zou ik deze eyeliner niet aanraden..

Langdurigheid
De eyeliner blijft lang zitten. Echt toppie. Aan het einde van de dag, wanneer m’n huid m’n foundation heeft opgezogen, m’n lipstick is gaan stainen en m’n oogschaduw is gaan creasen, zit m’n eyeliner nog exact hetzelfde als die ochtend. Wow.


Je kunt er heel dunne lijntjes mee maken, of heel brede. It’s up to you!

Looks
Eén look met de eyeliner. Ik heb het vrij simpel gehouden, een dun lijntje en een kleine wing.

Conclusie
Een superfijne eyeliner, voor weinig geld. Zoals ik al eerder zei, je moet wel oppassen dat je niet uitschiet, dus enige ervaring met eyeliner aanbrengen is gewenst :lol: Verder is het design van de eyeliner supercute, dus deze eyeliner staat niet alleen leuk in je stash, maar is ook nog eens heel fijn in gebruik. Pigmentatie en langdurigheid zijn top, en de kleur is écht zwart.

Informatie
Prijs: €6,76 ($8,98) voor zes eyeliners, of €2,43 ($3,23) per stuk.
Inhoud: 5 ml
Verkrijgbaar: eBay, klik hier om er eentje te kopen (voor €2,43) of klik hier om alle zes te kopen (voor €6,76). Doen de advertentie’s het niet meer? Zoek dan op eBay naar ‘doll eyeliner’ en je hebt ze zo gevonden.
Pluspunten: Goede pigmentatie, écht zwart, leuk design, longlasting, droogt snel, fijn om aan te brengen, ligt fijn in de hand.
Minpunten: Ruikt erg chemisch, niet duidelijk over ingrediënten.
Belangrijk om te weten:

Disclaimer: Dit merk test op dieren en/of verkoopt in China. Tijdens het schrijven en publiceren van dit artikel, was ik daar nog niet mee bezig. Sinds oktober 2016 (klik voor uitleg) heb ik besloten alleen nog maar over dierproefvrije merken te schrijven. Ik heb besloten om de artikels -over merken die wél op dieren testen- te laten staan. Niet alleen omdat ik anders heel veel tijd, moeite en geld weggooi, maar vooral omdat ze voor veel mensen nog nuttig en informatief kunnen zijn. Mensen die deze merken wel gebruiken, bijvoorbeeld. Dat respecteer ik volkomen, en daarom blijft dit artikel gewoon online staan.

22 REACTIES

 1. Ik heb deze ook (bij jou gewonnen via twitter, yeah!) en ik vind hem erg prettig in werking. De geur stoort me alleen enorm, echt heel chemisch inderdaad!

 2. Hoi
  Toch even een vraagje hier over.
  Zit er al dagen over te denken om ze ook maar te kopen.
  Ga ik ook doen maar 6 tegelijk is toch goedkoper zie ik wel
  nu is mijn vraag zullen ze denk je lang goed blijven als ze dicht blijven
  en blijft het puntje ook goed

  Groetjes mireille

  • Hai! Ik gebruik nu al een aantal weken zo'n eyeliner, en ik merk wel dat ik steeds meer moet dippen voor wat eyeliner. Er zit dus niet heel veel eyeliner in het potje! Het is dan misschien toch een idee om er zes aan te schaffen (of minder, als dat kan). Over de "houdbaarheid": ze blijven erg lang goed, en het vilten puntje blijft ook lang goed! Daar hoef je je sowieso geen zorgen over te maken :) Ze gaan snel op, maar als je ze niet gebruikt, kan je ze best een tijd bewaren.

 3. Kan je die eyeliner dan ook op je waterlijn gebruiken?
  Ik doe daar meestal oogpotlood, maar was benieuwd of dat met dit ook kon?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in