Review: Kneipp Seconde Handcrème

Een handcrème is één van de producten die het liefst zo snel mogelijk moet intrekken. Ik ben ongeduldig en wil niet wachten tot de substantie ingetrokken is. Omdat ik niet de enige ben die daar zo overdenkt, en we anno 2015 alleen nog maar druk, druk, druk zijn, heeft Kneipp daarop iets bedacht. Een handcrème die razendsnel intrekt! Dat klinkt natuurlijk retegoed, maar maakt hij z’n belofte ook waar? Lees verder!

De handcrème zit in een tube van 75 ml, hiervoor betaal je €6,09. De verpakking is typisch Kneipp – vrolijk gekleurd vanwege de citroen en avocado erin, een zilveren klikdop, en verder geen moeilijke toestanden. Gewoon een simpele tube, klaar. De handcrème heeft een plantaardige formule, en is verrijkt met avocadoboter, jojobaolie en citroenverbena. Hij bevat géén conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. Kijk, zo willen we dat graag zien!

Als ik verder kijk naar de ingrediëntenlijst ziet deze er vrij goed uit. Op #3 inderdaad jojobaolie, op #6 zonnebloemolie, op #10 kaoline, op #13 avocadoboter, op #14 citroenverbena, op #16 olijfolie, op #17 vitamine E, op #18 vitamine B5, op #20 citroenolie, op #21 sinsaasappelolie, en op #22 eucalyptusolie. Onderaan de lijst, op ongeveer 3/4e, zie ik parfum staan. Al met al een zeer nette ingrediëntenlijst, voor zover ik het zie en er verstand van heb!

De substantie is wit en lekker smeerbaar. De geur is heerlijk fris en zoet en doet me denken aan iets. In eerste instantie moest ik aan schoonmaakmiddelen met citroen erin denken, maar toen werd hij al snel heel erg lekker. Frustrerend dat ik hem niet kan plaatsen! :annoyed: Na ongeveer 15 seconde handen insmeren is de substantie volledig ingetrokken, en blijft er geen plakkerig of vettig laagje achter. M’n handen zijn zacht als boter, droge plekken zijn hem gesmeerd, en de huid voelt soepel en gehydrateerd aan. Pas na úren hoef ik pas weer bij te smeren. Ik zeg: missie geslaagd!

Kneipp Seconde Handcrème bevat 75 ml en kost €6,09.

Vind jij het ook zo belangrijk dat een handcrème snel intrekt? Hoe lijkt deze jou?

5 REACTIES

  1. Hmm, de geur lijkt me heerlijk! Fijn dat de substantie zo snel intrekt. Al lees ik daar wisselende verhalen over. Bij sommigen duurt het erg lang voordat ‘ie is ingetrokken. Fijn dat je niet zo snel erna weer hoeft te smeren, maar dat de werking echt top is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in